kornel-1 04.01.15, 10:45 Można już jeździć PolskimBusem? Kornel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Bus polski 04.01.15, 18:16 Cóż, jeśli ma papier na polskość automobilową? Dziwne byłoby jeździć PolskimBusem. Lepiej: Można jeździć PolskiBusem. Można jeździć Polbusem. Ćśś... Krawędziujemy reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Bus polski 04.01.15, 22:10 dar61 napisał: > Cóż, jeśli ma papier na polskość automobilową? > Dziwne byłoby jeździć PolskimBusem > Lepiej: > Można jeździć PolskiBusem. > Można jeździć Polbusem. Na Polbusa się nie zgadzam. To inna firma :) k. Odpowiedz Link Zgłoś
greenpoints Re: PolskiBus 04.01.15, 18:39 Przedsiębiorcą jest chyba Souter Holdings Poland Sp. z o.o, a marką PolskiBus.com. Nie widzę więc powodu, żeby nie pisać po prostu o jeżdżeniu Polskim Busem (ze spacją). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: PolskiBus 04.01.15, 20:22 Bo ja wiem? Chyba można odmieniać bez spacji, jak np. Białystok. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: PolskiBus 04.01.15, 21:34 Ależ, Horpyno! Przecież jeżdżę do Białegostoku, a nie do Białystoku, i byłam w Białymstoku, a nie w Białystoku. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: PolskiBus 04.01.15, 21:36 Oj, przepraszam, napisałam to bez zastanowienia. Dopiero chwilę później zrozumiałam sens Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś