kaimek 09.10.04, 21:21 ...w podaniu o pracę! Nie chcę zrobić błędu, ale nie chciałabym też nikogo urazić. Dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardjuna Re: Krótko: prof. czy Prof. 09.10.04, 22:49 W polskich skrótach tytułów naukowych nie stosuje się wielkich liter. Jeśli chcesz wyrazić szacunek, napisz całe słowo: Profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
kaimek Pan Profesor...? 10.10.04, 14:26 Jeszcze podrążę, żeby nie mieć żadnych wątpliwości:) powinnam napisać Pan Profesor Jan Kowalski, czy wystarczy Profesor....? Ufff...ja to na każdym kroku mam wątpliwości! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Pan Profesor...? 10.10.04, 14:39 kaimek napisała: > Jeszcze podrążę, żeby nie mieć żadnych wątpliwości:) > powinnam napisać Pan Profesor Jan Kowalski, czy wystarczy Profesor....? > Ufff...ja to na każdym kroku mam wątpliwości! > > Pozdrawiam! Jezeli piszesz to do niego, a on nie jest profesorem polonistyki i to on bedzie decydowal o Twojej pracy, to pisz Pan Profesor. Mozesz nawet napisac Wielce Sznowny Pan Profesor :))) pzdr, efedra Odpowiedz Link Zgłoś