Dodaj do ulubionych

kto poWIEnien?

11.11.04, 11:33
Pani Tereso, proszę coś zrobić z tymi irytującymi reklamami nad Pani forum.
Rozumiem, że nie mogą Państwo zatrudnić w GW korektora, bo to by
niebezpiecznie zbliżyło płace w Gazecie do średniej ogólnokrajowej, ale do
takich literówek nie potrzeba korektora-człowieka. Wystarczy moduł
sprawdzający pisownię w edytorze. Praktycznie wszystkie edytory takie moduły
posiadają, nawet ten niedorozwinięty MSWord. Trzeba tylko ich użyć.

Literówka w bieżącym tekście to mały pikuś. Człowiek czyta i zaraz przechodzi
do czegoś innego. Ale te reklamy przecież sami Państwo tak
zaprojektowaliście, żeby waliły po oczach i nie dawały się wyłączyć ani nie
zauważyć. Co chwila na nowo migają i walą po oczach: POWIENIENEŚ,
POWIENIENEŚ, POWIENIENEŚ, POWIENIENEŚ, POWIENIENEŚ, POWIENIENEŚ,... Całkiem
jak jakające się neony za komuny: CHWAŁY LENUM NASZYM GROBOWSKAZEM, CHWAŁY
LENUM NASZYM GROBOWSKAZEM, CHWAŁY LENUM NASZYM GROBOWSKAZEM, CHWAŁY LENUM
NASZYM GROBOWSKAZEM,...

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak
Obserwuj wątek
    • ardjuna Re: kto poWIEnien? 11.11.04, 17:14
      Drogi Stefanie, prosty fajrłol powinien załatwić tę sprawę.
      • stefan4 Re: kto poWIEnien? 11.11.04, 20:14
        ardjuna:
        > Drogi Stefanie, prosty fajrłol powinien załatwić tę sprawę.

Firewall odcedzajacy flasze i pozostawiający resztę stron? Wiesz coś, czego ja
        nie jestem świadom?

- Stefan

• ardjuna Re: kto poWIEnien? 12.11.04, 11:18
          stefan4 napisał:

> Firewall odcedzajacy flasze i pozostawiający resztę stron? Wiesz coś, czego
          ja nie jestem świadom?

Abo ja tu nie widzę żadnych reklam na tym forumie, prócz "Kliknij w pajacyka"
          na górze po prawej. Żadne flasze mi nie wyskakują (Stefan4: Pani Tereso, proszę
          coś zrobić z tymi irytującymi reklamami nad Pani forum.)
          • stefan4 Re: kto poWIEnien? 12.11.04, 12:02
            ardjuna:
            > Abo ja tu nie widzę żadnych reklam na tym forumie, prócz "Kliknij w pajacyka"
            > na górze po prawej. Żadne flasze mi nie wyskakują

Bo w tej chwili nie ma. Pani Tereso, dziękuję za skuteczną ingerencję!

Ardjuno, czyżbyś twierdził, że nigdy ich nie widziałeś?

Nie waliło Cię po oczach, że my i tak PRZEGRAMY? Albo że INIEMAMOCNI?
            • ardjuna Re: kto poWIEnien? 12.11.04, 12:19
              stefan4 napisał:

> Ardjuno, czyżbyś twierdził, że nigdy ich nie widziałeś?

Tak twierdzę.

> Nie waliło Cię po oczach, że my i tak PRZEGRAMY? Albo że INIEMAMOCNI?
              • stefan4 Re: kto poWIEnien? 12.11.04, 13:02
                ardjuna:
                > mój fajrłol w swoim Dzienniku informuje, że podczas ostatnich kilku sesji
                > zablokował 433 reklamy, m.in. z adv/gazeta.pl/ads i gazeta.pl/reklamy

Bardzo ciekawe... W takim razie może i mnie się uda, idę grzebać w trzewiach.
                Dziękuję za cynk.

- Stefan

• ardjuna Re: kto poWIEnien? 12.11.04, 13:10
                  Powodzenia. Wrazieco służę infem co do mojego fajrłola (ale ja chodzę na
                  windzie).
                  • stefan4 Re: kto poWIEnien? 13.11.04, 02:25
                    ardjuna:
                    > Powodzenia. Wrazieco służę infem co do mojego fajrłola (ale ja chodzę na
                    > windzie).

Znalazłem i zainstalowałem ochronę. Teraz muszę ją nauczyć, co uważam za śmieć.
                    Obecnie Gazeta włączyła jakieś prezenty na święta za darmo przez trzy miesiące.
                    Muszę mojemu ochroniarzowi przełożyć, że właśnie na to nie chcę patrzeć.

Zobaczymy za jakiś czas.

- Stefan

• efedra Re: kto poWIEnien? 13.11.04, 04:57
                      stefan4 napisał:

> ardjuna:
                      > > Powodzenia. Wrazieco służę infem co do mojego fajrłola (ale ja chodzę na
                      > > windzie).
                      >
                      > Znalazłem i zainstalowałem ochronę. Teraz muszę ją nauczyć, co uważam za
                      śmieć
                      > .
                      > Obecnie Gazeta włączyła jakieś prezenty na święta za darmo przez trzy
                      miesiące
                      > .
                      > Muszę mojemu ochroniarzowi przełożyć, że właśnie na to nie chcę patrzeć.
                      >
                      > Zobaczymy za jakiś czas.
                      >
                      > - Stefan

Pozwole sobie sie wtracic, ale ja nigdy tu nic poza pajacykiem nie widzialam, a
                      juz o zadnym miganiu nie bylo mowy.
                      A firewalla nie mam (zanim to napisalam, zapytalam mojego findera, odpowiedzial
                      'no item found').
                      pzdr,
                      e.
                      • stefan4 No to po co GW to robi? 13.11.04, 09:33
                        efedra:
                        > A firewalla nie mam (zanim to napisalam, zapytalam mojego findera,
                        > odpowiedzial 'no item found').

Przepraszam, kogo zapytałaś?! Może spróbuj udowodnić w ten sam sposób, że na
                        świecie nie ma bakterii: zapytaj findera, zobaczymy, co powie...

Nie znam się na MajkroTerminologii, ale to chyba jest jakiś programik do
                        poszukiwania plików po systemie Łyndołs? Gródź ognioszczelna (czyli
                        ,,firewall''), to nie jest plik a pliki służące do jej konfiguracji na ogół
                        nazywają się inaczej. To jest sposób podłaczenia Twojego komputera do świata
                        zewnętrznego. Nie wierzę, że nie ma żadnej grodzi między Twoim kompem a światem
                        zewnętrznym
                        • a_la Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 14:28
                          stefan4 napisał:

> efedra:
                          > > A firewalla nie mam (zanim to napisalam, zapytalam mojego findera,
                          > > odpowiedzial 'no item found').
                          >
                          > Przepraszam, kogo zapytałaś?! Może spróbuj udowodnić w ten sam sposób, że na
                          > świecie nie ma bakterii: zapytaj findera, zobaczymy, co powie...
                          >
                          > Nie znam się na MajkroTerminologii, ale to chyba jest jakiś programik do
                          > poszukiwania plików po systemie Łyndołs? Gródź ognioszczelna (czyli
                          > ,,firewall''), to nie jest plik a pliki służące do jej konfiguracji na ogół
                          > nazywają się inaczej. To jest sposób podłaczenia Twojego komputera do świata
                          > zewnętrznego.

Noale Efedra siedzi na maku przecież! Watpię, żeby stamtąd zaglądała w łyndowsy.

>Nie wierzę, że nie ma żadnej grodzi między Twoim kompem a świate
                          > m
                          > zewnętrznym
                          • efedra Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 15:42
                            a_la napisała:

> Noale Efedra siedzi na maku przecież! Watpię, żeby stamtąd zaglądała w
                            łyndowsy

Alu, tak! Ze tez to zapamietalas.
                            A 'findera' nie pytam o bakterie, bo on tylko znajduje to, co jest w moim
                            komputerze. To fakt, ze nie wiem, jak sie ta zapora ogniowa u mnie nazywa,
                            myslalam, ze firewall.
                            Ja w ogole prawie nic nie wiem o tej maszynie i nawet nie czuje pokusy, zeby
                            sie dowiadywac tego, co mi nie jest do pracy i zabawy potrzebne.

> ...również nie uwierzę, że Twoje mieszkanie nie ma drzwi frontowych.

Ma.

pzdr (dla wszystkich),
                            e.
                            • stefan4 Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 16:29
                              a_la:
                              > Noale Efedra siedzi na maku przecież!

Tak, faktycznie, gdzie ja mam głowę... Ale reszty wywodu to nie zmienia.

efedra:
                              > A 'findera' nie pytam o bakterie, bo on tylko znajduje to, co jest w moim
                              > komputerze.

Dokładniej: pliki i może jeszcze coś (komendy, zapisane adresy, itp.). Ale na
                              przykład wiatraczka nie znajdzie, chociaż mniemam, że w Twoim komputerze jest.
                              Grodzi ognioszczelnej też chyba nie znajdzie.

- Stefan

• a_la Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 16:54
                              efedra napisała:

> a_la napisała:
                              >
                              > > Noale Efedra siedzi na maku przecież! Watpię, żeby stamtąd zaglądała w
                              > łyndowsy
                              >
                              > Alu, tak! Ze tez to zapamietalas.

Bo dla mnie to wydarzenie tej samej rangi, co spotkanie z ufoludkiem :) A
                          • stefan4 Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 16:40
                            a_la:
                            > Apropos, kto tego lata widział snopek na polu?

Ja nie miałem szansy, bo lato spędzałem w terenach absolutnie nierolniczych.
                            Ale chyba już nie istnieją. Jest luźna sieczka i są takie sprasowane baloty.

stefan4:
                            > Czy zleceniodawcy nie zdają sobie sprawy, że nadają reklamy wyłącznie
                            > dla mnie?
                            a_la:
                            > Anienie, Stefanie, to przecież dla mnie było :) Ja widzę :( ala

Aha, to dla Ciebie nadają, Ty jesteś Jonasz! Przez Ciebie mi to migało!
                            Wiesz, teraz to mi już wszystko jedno a nie wiem, czy Ty się cieszysz z tych
                            migających reklam, czy martwisz. W zacytowanej wyżej linijce te buźki są takie
                            jakby... sprzeczne...

Jeśli te reklamy Ci się nie podobają, to zajrzyj pod www.guidescope.com/
                            tam jest software filtrujący i staranny opis prostej instalacji.

- Stefan

• a_la Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 17:06
                              stefan4 napisał:

> a_la:
                              > > Apropos, kto tego lata widział snopek na polu?
                              >
                              > Ja nie miałem szansy, bo lato spędzałem w terenach absolutnie nierolniczych.
                              > Ale chyba już nie istnieją. Jest luźna sieczka i są takie sprasowane baloty.

A ja widziałam kilka! No, ale są na wymarciu :(

Czy baloty to takie okrągłe, ogromniaste? Bo takie prostopadłościenne - to
                              chyba ciuki.

>
                              > Aha, to dla Ciebie nadają, Ty jesteś Jonasz! Przez Ciebie mi to migało!
                              > Wiesz, teraz to mi już wszystko jedno a nie wiem, czy Ty się cieszysz z tych
                              > migających reklam, czy martwisz. W zacytowanej wyżej linijce te buźki są
                              takie
                              > jakby... sprzeczne...

Mnie migało jakby co innego i do tego pośrodku pola widzenia. No... było
                              trudno, ale myslałam że to w ramach pokuty jakiejś :( więc nie protestowałam.
                              Dzisiaj jest tylko Pajacyk. Może to były jakieś testy?

Za link dziękuję. Przyda sie pewnie, ale najpierw się i tak muszę
                              przeinstalować po raz 22. Znowu się zaniedbałam nieco :(

Buźki trenuję intensywnie :) a z nimi jest tak, że im sprzeczniej :(
                              tym lepiej :)
                              • stefan4 Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 18:38
                                a_la:
                                > Czy baloty to takie okrągłe, ogromniaste? Bo takie prostopadłościenne - to
                                > chyba ciuki.

Miałem na myśli te prostopadłościenne, przy mnie na to mówili ,,baloty''. Może
                                regionalizm? One jeszcze dawały się załadować widłami. Do tych ogromnych
                                walcowatych to już bez maszyn ani przystąpić...

a_la:
                                > Dzisiaj jest tylko Pajacyk. Może to były jakieś testy?

Zaraz wyłączę na chwilę ochroniarza i sprawdzę.

Istotnie, nic nie miga. Ale z rana jeszcze migało. Może INIEMAMOCNI ma wolne w
                                weekend?

- Stefan

• a_la Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 20:29
                                  stefan4 napisał:

>
                                  > Istotnie, nic nie miga. Ale z rana jeszcze migało. Może INIEMAMOCNI ma
                                  wolne
                                  > w
                                  > weekend?
                                  >

A to bywają tacy, co maja wolne w weekend?
                                  • zakrencik Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 20:49
                                    a_la napisała:

> A to bywają tacy, co maja wolne w weekend?

A bywają! Patrz: ja;)
                                    • a_la Re: No to po co GW to robi? 13.11.04, 22:06
                                      zakrencik napisała:

> a_la napisała:
                                      >
                                      > > A to bywają tacy, co maja wolne w weekend?
                                      >
                                      > A bywają! Patrz: ja;)
                                      >

Ano widzę, że nie, bo jakbys miała wolne, to byłabys gdzie indziej. Ale skoroś
                                      siostra w zniewoleniu, to podaj jakis temat, cobym sie oderwała od dziergania.

ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka