Dodaj do ulubionych

Witam i mam pytanie

09.07.05, 12:09
czy w tym roku odbywa się Ogólnopolski Konkurs Ortograficzny?

W internecie nic nie mogę znaleźć...
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: Witam i mam pytanie 09.07.05, 18:02
      Nie odbędzie się, bo Krystyna Bochenek jest w senacie. Grzegorz Zmuda - szef
      promocji Radia Katowice - powiedział, że być może zorganizują Dyktando po
      zakończeniu kadencji senatu i powrocie Krystyny Bochenek do radia.
      • kochanica-francuza Re: Witam i mam pytanie 09.07.05, 18:15
        1oo napisała:

> Nie odbędzie się, bo Krystyna Bochenek jest w senacie. Grzegorz Zmuda - szef
        > promocji Radia Katowice - powiedział, że być może zorganizują Dyktando po
        > zakończeniu kadencji senatu i powrocie Krystyny Bochenek do radia.

Bardzo dziękuję za informację:-).Czy wiadomo Ci może jeszcze,kiedy Krystyna
        Bochenek kończy kadencję?
        • 1oo Re: Witam i mam pytanie 09.07.05, 18:43
          Kadencja kończy się jesienią tego roku. Nie słychać, żeby miała kandydować
          ponownie więc może w przyszłym roku Dyktando będzie. Może nawet dwa! To tak
          trochę żartem mówię, bo Piotr Karmański zgłasza jakieś pretensje do znaku
          towarowego - Dyktanda - zastrzeżonego w Urzędzie Patentowym. Trzy lata temu,
          kiedy wygasła poprzednia umowa, nie wykazał zainteresowania więc Krystyna
          Bochenek sama przedłużyła umowę z Urzędem, ale zastrzeżenie znaku towarowego
          nie reguluje praw autorskich więc nie wiadomo jak to się skończy. Może w sądzie?
          Gdyby nawet jednak tak się stało, to myślę, że Dyktando i tak się odbędzie.
          • 1oo Re: Witam i mam pytanie 13.07.05, 12:25
            Dopisuję, bo właśnie słychać o jej ponownym kandydowaniu, ale pewnie też
            słyszałaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka