b.kubacki 09.07.08, 12:11 od kilku dni mam problem z klikaniem ;) nie wiem czy klikam W baner (rysunek, ikonkę) klikam NA baner (rysunek, ikonkę) klikam baner (rysunek, ikonkę) która zatem forma jest poprawna ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deerzet Re: wybór 10.07.08, 20:55 Język polska smaczna jest, rzekł tambylec do tambylca nad garem z gotującym się Panem w krakusce. [R.: grafika prześmiewcza A.Mleczki] Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: klikania 11.07.08, 14:01 Na każde jakieś uzasadnienie by się znalazło :) Mnie najbardziej się podoba "kliknąć coś". Jak "dotknąć coś". W drugiej kolejności "kliknąć w coś". Nie lubię za to "kliknąć na coś/czymś". Skoro już się dorwałem do głosu, to zamiast obcego klikania wolałbym swojskie pstrykanie. Bo "klikać" po polsku oznaczało "krzyczeć" - ale to już tylko starzy wiedzą :) A na koniec dodam, że można w ogóle zrezygnować z tego klikania, używając czasowników odpowiednich do pstrykanego obiektu. Np. przycisk - nacisnąć, opcję - wybrać, alternatywę - zaznaczyć itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pszet Re: klikania 12.07.08, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=374&w=82056790&a=82068463 Odpowiedz Link Zgłoś