penutka 04.12.03, 19:00 Studiuję na Politechnice Wrocławskiej, a czy mogę napisać: studiuję na Politechnice (gdy mam na myśli Wrocławską) czy na politechnice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbigniew_ Re: Politechnika Wrocławska 07.12.03, 21:00 Ja bym napisal na politechnice - bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: Politechnika Wrocławska 10.12.03, 00:06 Jeśli nie podajemy pełnej nazwy własnej uczelni to człon tej nazwy - politechnika - traktujemy jak nazwę rodzajową, a nie własną, i zapisujemy małą literą, np. studiuję na politechnice (podobnie: na uniwersytecie), ale: studiuję na Politechnice Wrocławskiej, studiuję na Uniwersytecie Warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Politechnika Wrocławska 11.12.03, 16:24 -Hallo, dzwonię z Politechniki Wrocławskiej... -Skąd? Nie dosłyszałem. -Z Politechniki... -Aaa... z politechniki... -Nie, nie! Miałem na myśli Politechnikę Wro... -Tak, rozumiem, politechnikę. Słucham pana. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
penutka Re: Politechnika Wrocławska 11.12.03, 19:22 Mniej więcej właśnie to miałam na myśli ;) Odpowiedz Link Zgłoś