sagittarius954 11.09.11, 17:28 wyborcza.biz/biznes/55,101716,10229702,,,,10229846.html a fe ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska123 Re: Tylko chciwość ? 11.09.11, 18:07 Po pobieżnej analizie tych poziomych słupków, doszłam do wniosku, że nie jesteśmy w najgorszym położeniu (ani w najlepszym też nie). Powodów do dumy nie mamy w tej konkurencji, ot co. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tylko chciwość ? 11.09.11, 19:04 Nie rozumiem co ma chciwosc do rownosci czy nierownosci plac ... Chyba autor mysli tu o dyrektorach olbrzymich koncernow miedzynarodowych, ktorzy potrafia miec pensje miesieczna dziesieciokrotnie wieksza niz urzednik czy pielegniarka, juz nie mowiac o roznych bonusach i pensji za kilka lat naprzod kiedy sami odchodza, bo chca wejsc na wyzszy stopien kariery. PS. Nie wiem jak aktualne sa te dane, ale niedawno pisano, ze w Danii coraz bardziej powieksza sie roznica miedzy biednymi a bogatymi, a klasa srednia zanika ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Tylko chciwość? 12.09.11, 14:21 @pia.ed Sadze, ze autor mial to samo na mysli, co napisalas w swoim poscie. A'propos zanikajacej sredniej klasy w Danii: w Niemczech jest podobnie, jak rowniez w wielu innych krajach, co obrazuje przedstawiony grafik. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Tylko chciwość? 12.09.11, 13:13 baska123 napisała: > Po pobieżnej analizie tych poziomych słupków, doszłam do wniosku, że nie jesteśmy w najgorszym położeniu (ani w najlepszym też nie). Powodów do dumy nie mamy w tej konkurencji, ot co. < Bardzo odkrywcza i trafna analiza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link