grenka1 01.06.08, 10:46 Uff, ale gorąco, a ma być jeszcze cieplej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 01.06.08, 11:53 Właśnie wróciłam ze spacerku.W parku nie odczuwa się tego gorąca. Nasłuchałam się śpiewu ptaków i nawąchałam .Obłędnie pachnie bez czarny i akacje. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 01.06.08, 13:31 U mnie pięknie świeci sloneczko.Jaga_22,ja tez nawąchałm sie akacji.Byłam w Zielonej Górze,a tam same akacje.Życzę miłej niedzieli i nie zaklinac mi pogody,bo ja właśnie taką uwielbiam;- )))) Odpowiedz Link
muraszka1 Witajcie czerwcowo. 01.06.08, 14:23 Pieknie,slonecznie,cieplo,idzie lato. Szkoda ze w duszy jest czasem inaczej. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo. 01.06.08, 15:47 Muraszka-co ci jest?Uśmiechnij się.U mnie taki upał że siedzę dzis w domu,nawet na tarasie małe piekiełko.Aniu,nie wiem czy czytałas że miałam do ciebie pretensje że nie dałas mi znać ze będziesz w Głogowie?Wpadłabym ci w trasę na chwilkę-tak mam blisko... Odpowiedz Link
anerim Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 08:39 Witajcie dziewczyny, czytam że u was kwitną akacje. Przypominam o placuszkach akacjowych. Pieczcie sobie, mężom, wnukom. Bierze się umytą kisteczkę za ogonek, strząsa nadmiar wody, zanurza w cieście naleśnikowym i na patelnię z gorącym olejem. Koniec! Potem ja posypuję cukrem pudrem. I jak, i jak? Napiszcie czy smakują akacje w cieście naleśnikowym. Jedyna taka okazja w roku! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 08:51 A niech będzie cieplutko,zawsze można znależć jakieś schronienie jak będzie za gorąco. Anerim wczoraj byłam w parku i ukradłam parę kiści akacji. Park jest duży i chyba nie umrę od skażenia jak spróbuję,bo jestem bardzo ciekawa smaku. A oto mój park picasaweb.google.com/rudapeja/ParkMorskieOko Odpowiedz Link
dorka556 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 10:26 Irysko, anerim, mnie również akacje kojarzą się z placuszkami. Było to na początku lat 60-tych. Rodzice mojej kumpelki mieli domek campingowy w Krynicy Morskiej. Pojechałyśmy tam. Po tyg. skończyły się nam pieniądze. Akurat w "Przekroju"ukazał się artykuł polecający naleśniki z akacji. Miałyśmy mąkę, olej a przed domkiem dużą akację. Przez 3 tyg.naleśniki były naszym jedynym pokarmem. Od tej pory nie mogę bez pewnego obrzydzenia spojrzeć na akacje. Na szczęście, gdzie mieszkam , nie ma ich tu. Ale przez pierwszy tydzień bardzo nam placuszki smakowały. Odpowiedz Link
anerim Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 12:11 Jaga, co za park, co za drzewa! Kocham drzewa!Twoje placuszki, które nie będą miały kształtu placuszków, tylko choineczek, egzotycznych roślin itd, będa pyszne i nietuczące)) Dorko, rozumiem Cię przez dwa tygodnie nawet małmazyje by się przejadły)) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 12:34 Anerim..właśnie idę robić placuszki.Mąż niezadowolony wrócił z rybek,bo tylko karasia złowił.Woda zasypana puchem z topoli i rybki nie biorą. Zrobię dobre ciasto i nie pożałuję jaj.Dam znać jak smakowały Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 13:48 No i już po degustacji.Żadnej rewelacji.Może ciasto zagłuszyło smak, bo wyszły raczej jak omlety nadziewane.Posypałam cukrem pudrem i owszem smakowało,ale smaku innego nie wyczułam,jeżeli to minimalnie. Pewnie nie tak zrobiłam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 22:04 A ja codziennie sie przymierzam i jakos na dobrych checiach sie kończy.Taki był dziś u mnie upał że ledwie dyszę.... Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 02.06.08, 22:20 Oj,dzisiaj w pracy nie dało się poklikac.Iryska2604,zawaliłam sprawę,a szkoda..;-((((.Nie wiedziałam,że masz tak blisko do Głogowa.Jechaliśmy przez Polkowice i pomachałam do Ciebie.Zwiedzaliśmy Głogów,Bytom Odrzański, Zieloną Górę i skansen w Ochli.Pod Zieloną Górą w Starej Wsi zwiedzalismy winnice i była degustacja wina.Dzisiaj niestety szara codziennosc:wnuczka-zabawy i spacery,obiad i praca.Życzę spokojnej nocy.Jaga_22,czy te placuszki nie pachniały taką silną wanilią?Ponoc po usmażeniu łapie się za ogonek i wyciaga robiąc takiego racuszka. Odpowiedz Link
anerim Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 03.06.08, 09:10 Jaga, jak napisałaś "nie pożałuję jaj" to się wystraszyłam. Bo ciasto nalesnikowe robie na jednym, góra dwóch jajach. Dodaję mleko i wode gazowana (z pół szklanki), trzy łyzki oleju, sól i tyle mąki aby była konsystencja gęstej smietany. Ciasto nalesnikowe jest takie inspirujące) do eksperymentów, np. wlewaqm trochę śmietany, albo jogurtu, ale nigdy duzo jaj. Mieszam i odstawiam im dłużej tym lepiej, niech odpoczywa. Gdy biore za ogonek taki kwiat akacji, zanurze to część ciasta spłynie i jest tylko cienka warstwa. U Ciebie myślę ciasto tak oblepiło kwiat, że nie wyczuwało sie jego smaku, mówie Ci. Tak musiało być. ciasto na naleśniki im lżejsze, tym delikatniejsze, mięciutkie.Ciasto musi się lać, a jak takie gęste, to twardawe i niesmaczne. Szkoda, że nie wyszło jak chciałam żeby Ci wyszło. Pozdrawiam. Mój mąż też ostatnio wraca z połowów bez ryb i czerwony jak kogut) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 03.06.08, 10:35 Ale słonko dogadza,na term.27st. Oho! wrócił akurat mój miły.Złowił 2 ładne karasie i dużo płotek. chyba ze 3 kilo.Będzie miał co robić. Anerim,no ja chciałam tak dobrze.Ja też dałam tylko 2 jaja i 10 kopiastych łyżek mąki,mleko i woda mineralna gaz.Masz rację,bo za dużo było ciasta na listku,bo dokładałam jeszcze łyżkę ciasta,ale ciasto było pyszne. Kisteczki pachniały,ale po usmażeniu już nie.Może niepotrzebnie posypałam cukrem pudrem z wanilią no i za grubo. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo- akacjowo 03.06.08, 12:02 Cześć dziewczyny!Przysiadłam na chwilę bo gorąco jak diabli.Wczoraj kupiłam troche astrów(sadzonki)-wieczorem je posadzę ale jak bedzie tak piekło to i podlewanie nic nie da.Zar z jasnego nieba sie leje-w zwiazku z tym lecę za moment do kuchni robić chłodnik.Botwinkę już ugotowałam i się studzi.Panom (bo jest też syn) jak nie starczy to lodowki na klucz nie zamykam i sie dozywią a ja na hamak do chłodku. Odpowiedz Link
grenka1 Dzień dobry !!! 03.06.08, 12:17 Ja dziś obudziłam się o 5 rano, ale nic nie pisałam, bo bałam się, że Was obudzę i poszłam spowrotem na wersalunię. Dziś na obiad robię zupkę szczawiową i osobno 2 ziemniaczki. Co zupki zostanie to zawekuję. Będzie na zaś. Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień dobry !!! 03.06.08, 17:14 Grenka1,gotujesz zupę szczawiową i to z ziemniaczkami,mniam,mniam.Czy ziemniaczki okrasiłaś słoninką?Chyba jutro ugotuję szczawiowej z lanymi kluseczkami.Ja lubię z ziemniaczkami,ale domownicy wolą z lanymi kluskami.No tak, Ty jesteś sama,to trudno tak ugotować na jeden raz.Czy słoiczek z zupą długo gotujesz? U mnie dzisiaj praży,a ja jestem w swoim żywiole.Uwielbiam taką pogodę i czuję się doskonale.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Dzień dobry !!! 03.06.08, 17:25 52ania napisała: > Grenka1,gotujesz zupę szczawiową i to z ziemniaczkami,mniam,mniam. >Czy ziemniaczki okrasiłaś słoninką? Nie kraszę słoninką, staram się używać jak najmniej tłuszczu i przyrumieniam na oliwie drobno pokrojoną cebulkę. > No tak, Ty jesteś sama,to trudno tak ugotować na jeden raz.Czy >słoiczek z zupą długo gotujesz? Wcale nie gotuję, tylko gotującą się zupę wlewam do słoika i do góry dnem pod kocyk. Gdy ostygnie to ją do lodówki. > U mnie dzisiaj praży,a ja jestem w swoim żywiole.Uwielbiam taką >pogodę i czuję się doskonale. Dla mnie za gorąco, siedzę w chłodnym mieszkaniu i nigdzie nie wychodzę. Zakupy robię rano, ewentualnie po 16-tej. Odpowiedz Link
dorka556 Witajcie czerwcowo 04.06.08, 07:45 Pozdrawiam o poranku. W nocy przeszła burza, trochę się ochłodziło. Wzięłam kosę (tak, tak) i poszłam walczyć z trawą po kolana. To jedyny moment, kiedy myślę, że w domu przydałby sie jakiś chłop. Ta trawa po kolana to nie wynik mojego lenistwa. Przyjechała do mnie moja rodzina. Była 4 dzieciaków, dla których tarzanie sie w wysokiej trawie było wielka frajdą. Nie miałam sumienia zepsuć im radości. Jestem dobrą i wyrozumiałą ciocią. Czy nie mam racji? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo 04.06.08, 09:10 Oczywiście dorka556,że szkoda psuć dzieciakom takej frajdy,ale Ty miałaś niezły zapieprz z taką położoną trawą. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie czerwcowo 04.06.08, 10:39 Nic nie padało. Upał jaki był taki i jest. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo 04.06.08, 11:03 A ja w końcu zapomniałam się przywitać,co niniejszym czynię i pozdrawiam. U mnie już nie jest tak gorąco i dość mocny wiaterek,ale przyjemnie. Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 04.06.08, 13:48 Dorko, myślę że jesteś fantastyczną ciociąWytarzałabym się w tej trawie jeszcze dziś )) Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 04.06.08, 21:53 U mnie dzisiaj było ciepło,ale pod wieczor zrobiło sie chłodno i zerwał się wiatr.Wszystkie kwiaty już kwitną.Juki wypusciły swoje pędy kwiatowe i tak za tydzień tez zakwitną.Zostaną tylko dalie,maciejka,mak lekarski i aksamitki.A ja tak lubię kwiaty. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 04.06.08, 23:21 U nas juz tak sucho że przykro bosą nogą stąpnac na trawę bo kłuje.Przydałaby sie choć odrobina deszczu. Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 08:18 U mnie non stop podlewanie, a ja łażę ubłocona z tym wężem tam i z powrotem. Mimo to pięknie jest), w sąsiedztwie mam dwa wspaniałe dęby ponad 300-letnie, wyobraźcie sobie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 11:04 Anerim...wyobraziłam sobie,bo u mnie w parku są takie duuże wiekowe drzewa.One coś w sobie mają,zawsze patrzę z podziwem na takie ogromniaste pnie i korony górujące nad innymi drzewami. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 17:52 U mnie dzisiaj wietrznie i raczej chłodno.Niestety deszczu ani kropli,a roślinki wołają litosci.Dzisiaj musiałam pracować, dopiero teraz mam trochę wolnego.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 19:45 Litosci--deszczu!!!!Coś się chmurzy dzisiaj ale wątpię żeby padało.Ja też mam dęby na swojej działce a pod nimi prawdziwki.Przy okazji wkleje fotkę Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 20:20 Jak fajnie, że są drzewolubne na forum) Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie czerwcowo- dorkowo 05.06.08, 20:43 Gdyby ktoś jeszcze miał dęby (świerki też mogą być)w ogrodzie a pod nimi nie ma prawdziwków, to podaję przepis na ich "posianie". Należy wziąć sporą miskę, wlać letnią wodę i włożyć do niej kapelusz borowika, najlepiej duży i stary. Namoczyć na noc (zarodniki się wysypują) i chlusnąć pod drzewo. Niestety na grzyby czeka się kilka lat. Podobno przepis niezawodny. Sama nie próbowałam bo pod smrekami mam nie tylko prawdziwki, ale i rydze. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 06.06.08, 07:11 Dziś imieniny miesiąca 6.VI. Jak ten czas leci, dopiero była Wielkanoc... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 06.06.08, 09:43 No..chyba wreszcie będzie dobrze.Nie dość,że internet wolno chodził,to jeszcze pożerał teksty.Już trzeci raz się witam. Dede ma piękną pogodę,a 9.06 są jej urodziny. Dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego wszystkim Dorotkom. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 06.06.08, 17:53 Anerim,wykorzystam Twój przepis,bo mam świerki,a na działce córki sosenki i brzozy(wszystko samosiejki).U mnie piękna pogoda.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 06.06.08, 21:29 Mam dzis dosć-wysiedziałam sie w przychodni.Przysiadlam wieczorkiem przy komputerze i chyba z godzine pisałam na gg z moja wnusią,jeszcze wolno jej to idzie ale sie stara-w końcu dopiero idzie do I klasy.Uśmiałam sie bo takie fajne błędy robi. Au mnie oprocz prawdziwkow w zaroslach sa jeszcze kozaki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo :-) 07.06.08, 07:25 Poooobuuudkaaa !!! To grzech jeszcze spać.Cudownie na dworze. www.gifownik.pl/gify_02xxz/przyroda/morze/12.gif Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 07.06.08, 08:39 Aniu, ten przepis na prawdziwki nalezy do Dorki)) Też mi się podoba! Pięknego dnia wszystkim Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo- imieninowo 07.06.08, 11:20 Dzien dobry zycze Wam milego dnia w ten kolejny sloneczny dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 06:54 Jak narazie,to nie widać zapowiadanych bórz. Słonko świeci piknie. Dzisiaj mamy nadzieję wygrać z Niemcami,aż się boję co to będzie. Mąż powiedział ,że nie będzie oglądał meczu,bo nie chce się denerwować. Ja tak nie przeżywam,to napewno będę oglądała. Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 09:29 Ja też będę oglądała, już sie cieszę Wczoraj jakaś pani zrobiła patriotyczną pogadankę koleżance, która wysiadła z samochodu bez chorągiewki) Koleżanka z natury nieśmiała całkiem zaniemówiła) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 09:41 Matko kochana,dobrze,że przeczytałam teraz co napisałam,a raczej jak. Anerim.. przepraszam za to,jak Ciebie walnęło po oczach moje "bórz" Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie czerwcowo 08.06.08, 10:38 Ojejku, ale gorąco. Dobrze, że mam chłodno w domu. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo 08.06.08, 10:42 Dzieńdoberek tym, ktore nie sposrzegły mojego pourlopowego powitania na nowym wątku. Gazelo! w jakiej dzielnicy najpiękniejszego Wrocka sie obracasz?. Pozdrawiem z okolic Hallera. Odpowiedz Link
anerim Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 10:44 Wcale nie zauważyłam, naprawdę! Wiesz co się ze mna dzieje! Co chwila mam problem : ch czy h, razem czy osobno, rz czy ż... Nieraz wołam do męża -jak sie pisze... ,a on- no nie przesadzaj... Wiesz co, nie będziemy się tym przejmować! (Robię sobie przedpole). Dobrego dnia i pełnego emoji wieczoru(a?)) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 11:20 Słońce sie gdzies schowało-może wreszcie popada? Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 11:27 iryska2604 napisała: > Słońce sie gdzies schowało-może wreszcie popada? O p t y m i s t k a !!!!!! Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 13:08 Witam wszystkie urocze Panie..niedawno sie obudzilam po nieprzespanej nocy..ktos rozdal trabki i zaczelo sie szalenstwo calonocne..nie chce nawet myslec jaka bedzie dzisiejsza noc.. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 13:16 Dede43 witam Cie osobno,jak milo,ze jestesmy z Wrocka ja mieszkam od urodzenia w Srodmiesciu(Nowowiejska),ale pare lat temu kupilismy mieszkanie w "plombie"(Trzebnicka).Zycze milego dzionka Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 13:25 Przez Trzebnicka przez 3 lata jeździłam codziennie do córci opiekować sie wnukami (chyba, że jechałam nie 144, a autem, wówczas przez Pomorską). Córcia mieszka między Obornicka a Żmigrodzką. A z Wrocławia i Dolnego Śląska na "naszych" forach, czyli EiR, +/-60 częściowo Długie drugie wakacje jest nas więcej. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo :-) 08.06.08, 13:41 Dziekuje Kochanie..bede zagladac..tymbardziej,ze debiutuje i sie ucze..Buziaczki Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 09.06.08, 05:01 Znów poniedziałek. Słońce już wstaje. Deszczu, ani widać, ani słychać. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 09.06.08, 08:10 Witajcie cieplutko. Wczoraj miało popadać, a we Wrocku nic. Sprawdziło sie tylko dla okolic Ślęży. Pewnie dziś będzie tak samo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 09.06.08, 08:47 Wczoraj pokazywali na mapie pogody,że na południu będą opady i we Wrocku też. Dzisiaj mamy na dworze patelnię,wychodzę na balkon tylko na kilka chwil. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 09.06.08, 10:16 Dzien dobry,witam..Wrocek zalany sloncem...Milego dnia Odpowiedz Link
dede43 Re: Jaguś 09.06.08, 15:53 gazela755 napisała: > Dzien dobry,witam..Wrocek zalany sloncem...Milego dnia Już prawie 16-ta, a słońce nadal w pełnej krasie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Jaguś 09.06.08, 23:15 wczoraj w Kaliszu trochę lało , musiałam ubrać kangurkę , ale dziś od rana smażyło .Pod Jarocinem było już około 40 .pozwoliłam sobie na 2-godz dżemkę na trasie a potem zabrakło mi słońca na dojazd do Lubonia aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 10:50 Witajcie słonecznie. Wczoraj późnym wieczorkiem spadło we Wrocku parę kropelek, ale chyba nawet nie doleciały do ziemi, wyparowały. Dzis znowu grzeje niemiłosiernie. Zakupy zrobiłam przed 9-tą i już nie muszę wychodzić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 11:00 Coś im ten deszcz nie wyszedł. Ludzie !... jak goorącoo !!! rano posprzątałam i byłam mokra jak mysz. Aga,jak Ty dajesz rade ? smileys.smileycentral.com/cat/28/28_2_4v.gif Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 11:48 Witam w ten upalny dzionek i Wam i sobie zycze pogody ducha i deszczyku..Jagusiu dzieki troche sie ochlodzilam Odpowiedz Link
milata2 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 15:15 Witam serdecznie, wpadłam do Was po sąsiedzku i myślę, że więcej będzie takich razy) Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 15:47 Milatko Witaj...i czuj sie jak u siebie..tu jest milutko..ja tez poniewaz jestem gazela,to moj nick zobowiazuje,wiec przekakuje sobie do sasiedniego forum gdzie rzadzi sympatyczna Alutka Odpowiedz Link
milata2 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 15:57 A mój nick zobowiązuje mnie do latania)) Ktoś na innym forum pytał mnie co mi lata latają mi po głowie różne rzeczy, no i latam ostatnio po forach... to "lata" w nicku zobowiazuje przecież)) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 19:53 PADAM NA TWARZ!!!!!Jak tak dalej pójdzie to palmy mi tu wyrosną. Odpowiedz Link
czesiagwp.pl Re: Wtajcie czerwcowo. 10.06.08, 21:20 moje pierwsze czerwcowe powitanie.podoba mi się i b ędę wpadała częsćiej.buziaki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 11.06.08, 08:59 Witajcie,niby miało być chłodniej,ale ja tego nie odczuwam. Irysko,gdyby chociaż te palmy wyrosły,ale tylko co raz komuś palma odbija. Czesiu,nie częsciej,tylko codziennie,a przy okazji wiemy gdzie jaka pogoda.Mieszkasz bliżej Ziel-Góry,czy Lubska ? a może innego miasta? wybacz moją ciekawość. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 11.06.08, 13:08 No, dziś mam zchmurzone niebo i nadzieję, że coś popada (nadzieja matką głupich). Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 11.06.08, 16:12 w Luboniu dziś 24 w cieniu . Pozdrawiam w imieniu własnym i dwóch "Orłów" , których przez 3 dni pilnuję aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 11.06.08, 17:11 U mnie teraz jest 22.Słońca nie ma ,cos tam wieje a deszczu jak nie było tak nie ma.... Odpowiedz Link
grenka1 Witajcie w czerwcowy czwartek. 12.06.08, 00:13 Widzicie, jaki ze mnie ranny ptaszek. POBUDKA WSTAWAĆ !!! Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w czerwcowy czwartek. 12.06.08, 00:18 O rany!!!! nawet jeszcze nie środek nocy i juz wstawać? Miej litość Genka Odpowiedz Link
grenka1 Re: Witajcie w czerwcowy czwartek. 12.06.08, 00:21 dede43 napisała: > O rany!!!! nawet jeszcze nie środek nocy i juz wstawać? Miej >litość Genka My nie śpimy, to niech i oni też nie śpią. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w czerwcowy czwartek. 12.06.08, 00:27 Nie bądż @. Niech sie wyspią Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 12.06.08, 09:05 Witam moje miłe. Niby tylko teraz 17 stopni, a blaszany parapet w kuchni już parzy. Pewnie znów we Wrocku sie zgrzejemy na amen. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 12.06.08, 10:34 Pogoda całkiem fajna,słoneczko 24 st,a że wiaterek dmucha,to niech dmucha. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 12.06.08, 11:55 U mnie za oknem słoneczko.Bardzo mi miło,że forum się powiększa.Witajcie:milata2,gazelo755 i czesiugwp.Ostatnio nie było mnie kilka dni,bo wypadł mi nagły wyjazd,tam gdzie nie miałam dostępu do internetu.Bardzo chciałam Was o tym powiadomic,bo z forum nie ucieka się ot tak,ale nie było możliwosci.Wróciłam dzisiaj o 5 rano,przespałam się i melduję swoją obecnośc.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 12.06.08, 20:30 "Orły" mi się rozmnożyły , chyba przez pączkowanie od południa miałam ich czterech , ale maluszkom dałam wodę w misce na ogródku i miałam : spokój , chłodniej , podlany ogródek, zmęczone dziecioę bo złośliwie dałam maluszkowi lejek do nalewania wody .Wredna babcia aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 12.06.08, 20:46 Jeszcze zdążyłam-w dzień nie miałam czasu.Widzę że piszecie prawie na akord,tyle dziś wpisów. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 13.06.08, 09:11 Pogoda się popsuła i nie ma słoneczka. Aga,to te Twoje orły jeszcze pisklaki,to trzeba jeszcze dobrze się przy nich nalatać. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 13.06.08, 10:53 Coś te prognozy meteorologiczne, jak dotąd się nie sprawdzają. Kolejny słoneczny dzień. Dobrze, że lekki wiaterek powiewa. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 13.06.08, 16:56 Witajcie popołudniowo. Dzień chłodny, więc nie ma jak dobra mocna herbatka. Odpowiedz Link
czesiagwp.pl Re: Wtajcie czerwcowo. 13.06.08, 17:13 ja tylko na chwilę witajcie....i lecę Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 13.06.08, 17:30 Czekam na deszcz.Roślinki w oczach marnieją.Dzisiejszy dzień jest juz normalnym dniem pracy:wnuczka,obiad i teraz swoja godzinę trzeba odpracować.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
grenka1 Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 06:48 "POBUDKA !!! WSTAĆ koniom wody dać Ja już nuie śpię od godziny, a Wy śpicie tralalala" Odpowiedz Link
dorka556 Re: Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 07:12 Ja już od dawna jestem na nogach, tylko nie chciałam Was budzić. Z niepokojem i nadzieją patrzę w niebo, czy aby będzie pogoda. Dzisiaj ma mnie odwiedzić (w realu) ktoś z zaprzyjaźnionego forum. Już się cieszę. Odpowiedz Link
52ania Re: Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 12:34 U mnie świeci słoneczko,ale jest zimno.Deszczu jak nie było tak nie ma.Wczoraj dostałam decyzję z ZUS,za 3 miesiące doliczyli mi do emerytury 6 zł.Już mi nikt nie powie,że wysokosć emerytury zależy od stażu.Niestety wszystko zależy od wskaźnika,który u mnie był niski.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 13:02 52ania napisała: > UWczoraj > dostałam decyzję z ZUS,za 3 miesiące doliczyli mi do emerytury 6 zł.Już mi nikt > nie powie,że wysokosć emerytury zależy od stażu.Niestety wszystko zależy od > wskaźnika,który u mnie był niski.Życzę miłego popołudnia. Mój wskaźnik w granicach 140%, a jak pracowałam przed urodzeniem sie wnuków czyli z pięć lat temu doliczli mi miesięcznie po 1,30 zł. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 13:56 Hallo,witam dlugo po tych emocjach nie moglam zasnac,ale nadrobilam dzisiejszym przedpoludniem..Milego dzionka Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Co jeszcze śpicie? 14.06.08, 16:14 Popatrzcie jaki z Grenki skowronek-myślałby kto!A tak lubi swoją wersalunię.U mnie skończyło sie na jednym przedpołudniu z deszczem,dobre i to... Odpowiedz Link
ale_x witajcie panie 14.06.08, 18:50 bylam dzisiaj na dlugim spacerze z moim psem. nazbieralam szczawiu i zaraz wlozylam w sloiki bedzie na zime na zupki. bardzo lubie szczawiowa. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 15.06.08, 08:49 Spojrzałam dziś na kalendarz i stwierdziłam, że ten czas stanowczo za szybko ucieka. Już połowa czerwca !!! Miłego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 15.06.08, 12:03 Cześć dziewczęta. Dziś będzie bardzo spokojny dzień, bo dziecko z mężem i wnukami nie przychodzi na obiad. Ale czy przez to niebędzie nudno??!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 15.06.08, 16:22 Fajna dzis pogoda,nie za upalnie-w międzyczasie była burza,popadało i znow słońce swieci. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 15.06.08, 17:15 iryska2604 napisała: > Fajna dzis pogoda,nie za upalnie-w międzyczasie była burza,popadało i znow > słońce swieci. A u mnie ani kropelka nie spadła i na dodatek zrobiło sie chłodno.Ja jestem ciepłolubnałoneczko,wraaacaj!!!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 15.06.08, 20:38 Pewnie jako ostatnia jeszcze się załapałam.Na szczęście syn poszedł do panny i mogłam sobie usiąść przed ulubionym przedmiotem. Tak jak grenka dzisiaj zauważyłam,że to połowa m-ca.Coś za szybko biegnie ten czas. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 06:59 Nareszcie po kilku deszczowych dniach, zapowiada się ładny dzień, ale jest dopiero 6 stopni. Noc była lodowata. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 08:10 Od rana mocno grzeje słoneczko.U mnie tylko raz w nocy popadało,trochę mało.Jutro mają być burze. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 09:58 A we Wrocku chłodno, a ja ciepłolubna jak Ania. Prosze 10 stopni więcej. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 12:59 Dzien dobry..Zycze udanego weekendu i odpowiedniej dla kazdego pogody..Ja lubie deszczyk Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 12:16 Witam Wszystkich goraco i zycze milego weekendu Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 14:29 Witajcie!!Wrocek placze deszczem,a mnie to cieszy Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 16:26 Chciałam deszczu to go miałam- prawie przez cały dzień.Ale juz sie przejasnia. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 17:20 U mnie też pada.Nie lubię deszczu,ale moje roślinki wołały już,ratunku!Muszę się pochwalić,że w tym roku mam dużo czereśni.Pierwszy raz tak ładnie obrodziły i nie mają robaków.My nie robimy żadnych oprysków i patrzę,że jabłka dostały parcha. Ciekawa jestem ile kosztuje 1kg czereśni.Jutro zobaczę w swoim sklepie.Dzisiaj częstuję Was dorodnymi,słodziutkimi czereśniami.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 16.06.08, 19:20 dzieńdobrywieczór wróciłam z ogrodu , wprawdzie deszcz dał mi trochę wolnego ? pyrlandia / od 14 - 17 ale potem było miło .Ładne chwasty mi wyrosły i to prawie wszystkie nie jadalne aga Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 08:42 dzień dobry. W nocy polało , na chwilę do miasta i powrót na ogródek . Teraz jest ślicznie ale nie chwal dnia z samego rana , a kobietę za życia aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 09:40 Trochę popadało.Niebo zachmurzone,może jeszcze coś z tego będzie. Aga,paskudnie kończy się to Twoje przysłowie. Z doświadczenia wiem,że pochwała dużo lepiej się sprawdza niż krytyka. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 11:18 Dzien dobry sloneczko swieci a ja (nie wiem dlaczego)mam wisielczy humor..Milego dnia Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 11:49 U nas świeci pięknie!!!!Gazelo,no co ty-szkoda dnia i nerwow na smutki! Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 12:56 Wczora o 17-tej i przez całą noc padało. Dziś jest ciuplutko i piękna słoneczna pogoda. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 13:49 Dzieńdoberek popołudniowo.Nareszcie mi sie udało zanieść dokumenty na wznowienie prawa jezdy. Pomyśleć, tydzień z tym walczyłam, bo ciągle brakiowało ktoregos lekarza. Jezszcze dwa tygodnie i znów zasiądeę za kierownicą bez strachu, że mnie złapią. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 11:47 paskudnie oj paskudnie ale popatrz na kobiety , jak rodzina ma muchy w nosie to ja wam pokażę jaka jestem dobra i wyczyszczę wszystkie okna , wyczyszczę dywan , przesadzę kwiatki a wieczorem będę słodziutka dla wszystkich . Co by było gdyby rano wszyscy byli mili....aga Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 17.06.08, 19:02 U mnie wczoraj popadało,a dzisiaj cały dzien swieci słoneczko.Lubię siedziec w ogrodzie,ale komputer mam w domu..;-((((((.Życze miłego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 18.06.08, 08:11 Od rana siedziałam na balkonie i łapałam słoneczko.Piękna pogoda dzisiaj.Jutro chyba ma być upał,tak słyszałam rano, ale jeszcze nie byłam mocno rozbudzona,to może coś pokręciłam. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 18.06.08, 13:26 Dzis Wrocław ma byc najcieplejszym miejsce w kraju - 27 stopni. Prosiłam o 24, bo 27 to juz może być za gorąco. Niestety mnie juz aniołowie od pogody nie chcą dogadzac. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 18.06.08, 13:48 dede43 napisała: > Prosiłam o 24, bo 27 to juz może być za gorąco. Niestety mnie juz > aniołowie od pogody nie chcą dogadzac. Oj, Deduś chyba byłaś niegrzeczna? Witajcie, dziś u mnie pogoda tak w sam raz. Nie pada, nie za gorąco, wiaterek "powiuwa". Jednym słowem fajnie jest. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 18.06.08, 17:11 Normalka:wnusia,obiad,praca.Za oknem pochmurno,ale nie pada i właściwie jest duszno.Popatrzyłam dzisiaj na siebie i zobaczyłam obtłuszczoną kobitkę.Nogi szczupłe,biodra wąskie,sterczący brzuch i żołądek taki jakiś galaretowaty.O rany, muszę koniecznie coś zrobić.Nie mogę wiecznie chodzić w worach.Zapuściłam się i jest mi z tym źle;-((((( Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 18.06.08, 18:23 Nie dołuj człowieka!Dzień fajny,cieplutko-przyjechałam dzis od wnusi bo wczoraj wlasciwie nie planowałam zostawać u nich na noc ale zostałam,maż pojechał do domu a za chwile telefon z pytaniem ktore okno ma wybic żeby wejsc do domu.Klucze zostały u mnie w torebce.Obeszło sie jednak bez wybijania bo jedno było otwarte,drabinke tylko przystawił.A my z Agnieszką dałyśmy rodzicom wychodne i szalałysmy do 22.30. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 08:08 Witam o poranku. Dziś we Wrocku znowu ma byc ciepło. Wczoraj było bardzo fajnie - cieplutko, ale nie za gorąco, prawda wrocławianki?. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 08:55 Witajcie kochani.Jest ciepło ale słonko jakieś takie niewyrażne. Ubawiłam się Aniu Twoim krytycyzmem.Ty się ciesz,że nogi masz szczupłe,bo ja już po paru godzinach mam serdelki. Niestety 18-stka już dawno minęła i teraz zamiast pięknego ciała mamy inne wartości. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 09:14 Dzień dobry w Pyrlandii cieplutko , maliny zaczynają dojrzewać , truskawki się kończą z powodu suszy,trawa znowu usycha , ale na pocieszenie orzechy są już wielkości przepiórczych jajek . 23.06 to bardzo dobry dzień na zbieranie ziół - zaplanujcie sobie na ten dzień wycieczkę w plener aga Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 13:34 Jguś, bądź szczęśliwa, że masz serdelki, ja mam od tygodnia mortadelę. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 11:21 Dziś jest chłodno. Słońce schowało aię za chmury, wieje chłodny wiatr. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 19.06.08, 17:43 Cienkie nogi i dużżży brzuch....,a niech tam,jest ładna pogoda i ciepło.Pospacerowałam z Magdą aż bolą mnie nogi.Teraz siedzę sobie w pracy i mam właściwie wolne.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 20.06.08, 07:00 Ojejku, buziunia mi się jeszcze drze. Pogoda też taka jakaś niewyraźna. Może coś popada? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 20.06.08, 10:44 Gorąco jak diabli,słońce palące,ale zapowiadali deszcz na dziś i jutro. Wnuczek przyszedł ze szkoły rozgoryczony.Były wyróżnienia,a on mimo,że firmował szkołę,bo jest siatkarzem,zdobywał medale,a teraz dostał się na Mistrzostwa Polski i nawet o nim nie wspomnieli.Dzisiaj zakończył Szkołę Podstawową. Mam nadzieję,że dostanie się do szkoły sportowej,bo to jego marzenie. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 20.06.08, 14:07 Witajcie i .... dowidzenia do poniedziałku, bo znikam. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 20.06.08, 17:13 U mnie w pewnym momencie zaczęło kropic,ale na tym poprzestało.Teraz świeci słoneczko.Byłam juz u lekarza,bo rano wstałam z czerwonym zaklejonym okiem.Dostałam krople, maść i zakaz korzystania z komputera;-(((,a to moja praca.Przy okazji musiałam sie przywitać)).Życzę Wszystkim miłego popołudnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 08:29 Zacytuję Aloszę : dzień dobry wszystkim, którym się udało dzisiaj wstać.Od 9.31 Księżyc w znaku wodnika.To dni do załatwiania dobrych interesów. Chwasty wyrwane w dniach wodnika tak szybko nie odrastają , nie należy jednak siać ani przesadzać nowych roślin. Wieczorem nic nie jeść przed telewizorem aga Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 09:35 Wczoraj kupiłam begonie i bakopę.Dzisiaj muszę zasadzić i co mam czekac do jutra.Na wieczór mogę nie jeść.Chwastów u mnie dostatek wiec będę plewić.Aga,bardzo mi się podobają Twoje rady.U mnie pochmurno,ale deszcz nie pada.Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 10:15 Dziwny ten dzień dzisiaj,tak jakby jeszcze się nie zaczął. Jakiś taki niewyrażny.Dzisiaj mojej młodszej córki imieniny,całe szczęście,że rano sobie przypomniałam. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 21.06.08, 11:29 Rano trochę pokropiło i znów jest duszno. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 22.06.08, 12:52 Witam,pogoda piękna,świeci słoneczko,a ja mam dzisiaj wolne.Nie gotuję obiadu.Życzę miłej niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 22.06.08, 17:30 Dzień piękny cały dzień.Jutro ma padać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 22.06.08, 20:05 33 st.-nie ma czym oddychać.Odwieżlismy siostrę na autobus do Glogowa i nie wychodzę z domu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 23.06.08, 09:02 Chciałam trochę posiedzieć na balkonie,ale nie da rady,bo chwilami słoneczko jest nie do zniesienia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 23.06.08, 09:03 dzień dobry . Byliśmy wczoraj na wiankach , przedsmak dzisiejszej nocy . Piękne widowisko , najpierw przyśpiewki ludowe nim. Powiedz ,że mi Janie co jo robie źle bo ja twojo babbbe kochom ,a ty mojej nie. Potem na jeziorze balet dotyczący czerwcowej nocy .Ognisko ,czarownice, skoki przez ogniska , aż żal,że dziś poniedziałek aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 23.06.08, 10:40 A u nas popadało,pogrzmiało i jak na razie to słońca nie ma-ale jest przyjemnie. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Wtajcie czerwcowo. 23.06.08, 10:51 Po nocnej ulewie i bleskawicach teraz jest goraco i swieci slonce..Zycze milego dzionka. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 23.06.08, 17:22 Aga-kosa,a gdzież to była taka piękna noc Kupały?U nas był Festiwal Kulinarny.Było dużo miodów,chleb ze smalcem i ogórkiem małosolnym,chleb nadziewany kaszą i ziemniakami opiekany na patelni,paszteciki,żurek w chlebie,chleb gryczany,oscypki z rusztu i wiele jeszcze innych przysmaków serwowanych przez restauracje. Dzisiaj poniedziałek wiec trzeba było ugotować obiadek i pobawić się z Magdaleną.Deszcz popadał rano i zaraz wyszło słonko.Jest trochę duszno.Życzę spokojnego wieczoru,bez burzy. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wtajcie czerwcowo. 24.06.08, 05:39 Witajcie w dzień Św.Jana. Wczoraj szukałam kwiatu paproci, a znalazłam goowno. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 24.06.08, 08:35 pewien dziadek wyznawał tradycję ,że trzeba się wykąpać w wigilię św. Jana w potoku , to przez cały rok będzie zdrowie dopisywało. Jednego roku wrócił z kąpieli bardzo markotny. Co się stało -dopytuje babcia Nic, ino kamizelkę zgubiłem, jak się rozbierałem do kąpieli kamizelka była , a po kąpieli już nie . Trudno dziadek, jakoś to będzie. Po roku dziadek zgodnie z tradycją poszedł się kąpać do potoku- nagle babcia widzi biegnącego dziadka Babcia, babcia , kamizelka się znalazła Leżała nad potokiem? Nie, pod koszulą ją miałem... Od dziś można się już kąpać w otwartych akwenach , bo św. Jan poświęcił i wodniki i topielce utraciły swą moc aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 24.06.08, 08:43 Teraz są tak upalne wiosny ze kto by tam czekał do Jana!Piękny dzień! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 24.06.08, 08:52 Pięknie słoneczko,bardzo ciepło,a niebo niebieściutkie. Piękny jest Świat. Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 24.06.08, 17:31 U mnie też pogoda ładna.Przyjechała koleżanka z wnuczkiem i było dużo zabaw,szaleństw,śpiewów aż zachrypłam.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 25.06.08, 11:02 Jest bardzo ciepło i słonecznie.Podlałam kwiatki na balkonie i czym prędzej uciekłam.Nie lubię parzącego słoneczka. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo. 25.06.08, 12:20 Słoneczko świeci i jest super.Dobrze,że tu się pisze,bo zaniemówiłam po wczorajszych szaleństwach.Dzisiaj jestem bez wnusi. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo. 25.06.08, 14:31 dzien dobry nie tylko czerwcowo, ale i letnio. Przecież już mamy prawdziwe, kalendarzowe lato!!!! Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo. 25.06.08, 15:50 Dzien dobry popoludniu..Uff ale goraco! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 09:00 dzień dobry , słońce za chmurami , wiatr za oknem , maliny gotowe do zrywania , więc niczym kotek z dowcipu :połażę sobie po internecie i do kieratu obowiązków domowych -"Orły" już wstały aga Odpowiedz Link
gazela755 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 10:36 Dzis wstalam o 9-tej,to dla mnie wczesna pora,gdyz pozno klade sie spac..Znowu bedzie upal..Zycze milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 10:53 Ja też mam jednego "orła" od rana,a jutro będzie u mnie spał. Starszy pojechał na obóz sportowy. Dzisiaj w nocy budziłam się co 2 godz.ale nauczyłam się szybko zasypiać i dospałam do 7-mej. Dzień upalny,ale ratuje dość mocny wiaterek. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 12:07 Witajcie słonecznie. Jestem cała "happy" bo znowu będę miała prawo jazdy. Zajrzałam na odpowiednią stronę internetową i okazało sie juz od wczoraj do odbioru. Straszyli, że to minimum dwa tygodnie od złożenia wniosku, a juz jest po tygodniu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 12:14 No to znów będziesz jeżdziła legalnie. Córka zdała wczoraj wewnętrzne testy,na 18,zrobiła jeden błąd dopuszczalne 2 błędy.Teraz będzie czekała na termin jazdy. Ona nigdy nie siedziała za kółkiem. Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 18:50 U mnie ciepło,ale nie gorąco.Po wczorajszym deszczu trochę się ochłodziło.Dzisiaj byłam u lekarza,bo mam niesamowitą chrypę.Dostałam antybiotyk.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 19:57 Miałam przez dwa dni rejwach w domu ! Był syn ze swoimi dziewczynami a Agnieszka to jak tornado.Jeszcze synowej najmlodsza 11-letnia siostra,do tego moje szczeniaki...Teraz taka cisza... Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo. 26.06.08, 20:50 jaga_22 napisała: > Córka zdała wczoraj wewnętrzne testy,na 18,zrobiła jeden błąd > dopuszczalne 2 błędy.Teraz będzie czekała na termin jazdy. > Ona nigdy nie siedziała za kółkiem. Moja córcia zdawała egzamin na prawo jazdy jeszcze w ogólniaku, czyli dawno. Zorganizował im go nauczyciel fizyki, twierdząc, że gdy juz zaczna studiować medycynę, za nic nie znajda czasu. Córcia chodziła do biol-chem takiego wrocławskiego liceum, gdzie zdający na medycynę (chyba ze 12 osób z klasy) wszyscy sie dostali, z tego kilkoro w pierwszej dziesiątce. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 08:31 dzień dobry , myśmy też mieli wczoraj miłych gości .Przyjaciółka, która mieszka i pracuje w Szkocji wracając z urlopu na Rodos wpadli po drodze do nas , ochy i achy były w użytku a zdjęcia , które przywieźli z sobą -pełne ciepła, kolorów, radości życia - eeeeeeeeech, pojechało by się....agga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 08:38 Znów gorąco,wczoraj był chociaż wiaterek. Dede ,to prawda,że trudno robić prawko jak się ma tyle obowiazków,ale od czego ma się rodzinkę. Dzisiaj córka ma pierwszą jazdę,no powiedzmy jazdę,bo pewnie to będzie usytuowanie sprzęgła,czy hamulca.Ponieważ to będzie póżna jazda, wnuczek będzie spał u nas. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 10:11 Dzieńdoberek moje miłe. Zapowiada sie miły dzię, bo ciepły, a nie upalny. Jaguś, życzę córci powodzenia. Jak poradziła sobie z tymi cholernymi testami, to jazda to małe piwo. Mój szwagier od kilkunastu lat jest instruktorem i kiedys, podczas wyjazdu do siostry probowałam rozwiązać jedną z niedawnych wersji testów. Jeżdżę praktycznie codziennie od 35 lat i to bezwypadkowo a błędów narobiłam jak "niekierowca". Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 10:26 kiedy Wy tak o kursie na prawko ,to : -instruktor jedzie z kursantką i jest potrzeba wyprzedzenia innego wolniej jadącego pojazdu . -proszę włączyć migacz i wyprzedzić . -nie mogę . -dlaczego -bo jest linia przerywana i ciągła - w czym problem , przerywana jest po pani stronie , więc może pani wjechać i wyprzedzać - a jak wrócę Odpowiedz Link
52ania Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 15:18 Ostatnio nie mam czasu na internet.Trzeba robic zaprawy,bo co z tymi owocami zrobic.Aktualnie jestem na etapie kompotów z czeresni.Dżemy z truskawek juz zrobione.Wczoraj w pracy byłam tak zajęta,że o internecie musiałam zapomniec.Aga,fajny kawał.Muszę powtórzyc mezowi.Jaguś,moja pierwsza jazda to było:tu sprzęgło,tu hamulec,tu gaz,a tu biegi i w miasto.To było okropne.Twojej córce życzę pomyślnych wyników w nauce:jazda-5;testy-5 i niech pamięta,ze najważniejsze umiec parkowac,bo teraz coraz mniej miejsca dla samochodów.Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie czerwcowo. 27.06.08, 21:59 Ja nie zrobiłam w tym roku jeszcze nic .Swoich truskawek juz nie mam,owocow wlasciwie też a dla nas dwojga?Nie czuję sie zreszta najlepiej,nie wiem jak to dalej będzie.Też mi cięzko wygospodarować czas,na dodatek tak wolno mi chodzi że gdybym chciała tak naprawdę posiedziec i popisac to nie wiem ile czasu by mi to zajęło.A ksiazki? Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 06:58 Witajcie pogodnie. Za kilka dni juz skńczymy pierwsze półrocze - ja je podsumujecie??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 07:36 Myślałam,że jeszcze nikogo nie ma.Nie śpię już od 6-tej,ale zrobiłam sobie sowite śniadanko,wnuczek jeszcze śpi,mąż na rybkach,a syn raniutko pojechał z dziewczyną do Gdańska. I tak oto tym sposobem mogę się z Wami przywitać. Wczoraj nieżle popadało,ale zbyt krótko.Kiedyś całe noce lało,a rano słoneczko witało. Marne dzisiaj słoneczko. Irenko głowa do góry,nie poddawaj się.Zawsze byłaś optymistyczna. Te pół roku, to przeszło jak z bicza czasł. Oj....za szybko,za szybko. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 08:39 od 6 rano Księżyc w znaku byka. Dewizą na dzisiaj jest wyjść z domu.Zrób sobie wycieczkę na łono przyrody, odwiedź znajomych w innej miejscowości , powłócz się po lesie -Odnośnie wędkarzy : Dwóch wędkarzy siedzi nad wodą. Po godzinie jeden u drugiego spostrzega obrączkę. -O, stary ożeniłeś się - uhm -ładna? -muu -bogata? -muu -zaliczyłeś wpadkę ? -muu -to po co się żeniłeś ? -robaki miała... /tez moje szczęście lubi kija moczyć , stąd mija znajomość tematu/ aga Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 09:44 Aga,Ty zawsze cos ciekawego wymyślisz.Proponujesz wyjazd,włóczęgę,odwiedziny znajomych,to jest to,czego mi potrzeba.Muszę gdzieś wyjechać na wypoczynek.Ostatni mój wypoczynek,to sanatorium w grudniu 2006r.Życzę wszystkim miłego dnia,a Irence dużo wolnego czasu.Jaguś,masz rację czas za szybko biegnie,a my wciąż młodzi.Dede,jeszcze nie podsumowałam pierwszego półrocza. Odpowiedz Link
kendo Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 15:21 odpoczywaja,odpoczywajcie, ja zaraz tez w droge ruszam,jutro kraj przywitam. PIEKNEGO URLOPU WSZYSTKIM ZYCZE. PA,.kendula) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 18:12 Wzięłam sobie przykazania Agi do serca i wybrałam się się z córkami i wnuczkiem młodszym na spacer do Parku w Powsinie.Jak wgram,to pokażę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 28.06.08, 21:15 Spacer ci sie udał-oglądałam na 60-tkach.Cieszę się że chodzisz na spacery.Ja troche zanidbałam kijki ale muszę się znow zmobilizowac-szczeniaki juz podrosły to z nimi będę chodzic.Mniej spaceruje i od razu nogi gorzej bola. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 09:49 Dzień znów jest piękny i słoneczny.Chyba jednak dzisiaj zostanę w domu. Irenko,śmiać mi się chciało jak córka widząc,że coraz trudniej mi iść zapytała co mnie boli. Ano bolała mnie stopa,bolało kolano,zaczęło boleć biodro, nie wspominajac kręgosłupa,który zaczął mnie przechylać w lewą stronę,ale byłam bardzo szczęśliwa i w nosie to miałam. I wiesz co...ja to mam te wszystkie bóle z lewj strony,prócz kręgosłupa,bo ten potrafi zmieniać likalizację kilka razy na dzień. Można powiedzieć,że lewa strona mi się posypała,nawet oko lewe dużo gorzej widzi. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 10:44 Witajcie dzieweczki. Jagus narobiła mi ochoty na prawdziwy spacer - może w ogrodzie botanicznym. Podjade chyba jutro po wnusie i pospacerujemy. (Tylko, że one wola na plac zabaw). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 11:03 Dede,też miałyśmy wczoraj taki dylemat,bo wnusio chciał grać w piłkę, bo tam są boiska na polanach. Dzisiaj córka ma iść z nim na basen ,albo na kręgielnię,coś za coś Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 19:21 Rano paskudnie-a cały dzień przepiękny i tak trochę na tarasie,trochę na hamaku i książka.Poszłaam trochę ze szczeniakami ale było tak duszno i nogi mi odmawiały posłuszeństwa.Jaga,a co neurolog mówi na te twoje dolegliwości? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 19:35 Nie dostałam skierowania do neurologa.Za każdym razem słyszę,że mi kręgosłup nie wymienią.Pozostała mi wymiana lekarza.Córka też chodziła i chodziła po leki,bo ją coś bolało,myślała że to wątroba.Przeszła do innej lekarki,bo tamtej na szczęście nie było i dostała skierowanie na USG.Wykryto kamienie.Była już szczepiona na żółtaczkę,a teraz czeka na operację bez cięcia(skleroza,zapomniałam jak się nazywa) Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 29.06.08, 21:47 Laparoskopia.Niedziela piękana.Z postów wynika,ze aktywnie wypoczywacie i dobrze.Ja też lubię spacerowac i jeździc na rowerze.Życze ciekawego wieczoru-mecz))) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 07:27 Wstawać śpiochy! Słonko już świeci. przy_lesie2003.republika.pl/images/slonko.gif Odpowiedz Link
dede43 Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 08:12 Wstałam i witam ostatni raz w czerwcu. Prosze jutro zacząc nowy wątek ))) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 10:48 dzień dobry, Dziś od godziny 8 Księżyc w znaku bliźniąt .Umysł jest gotowy do przyswajania nowych wiadomości .Zrób z tego pożytek W dniach Księżyca w znaku bliźniąt nasilają się bóle reumatyczne.Przykładaj do bolących miejsc kamień bliźniąt ; krwawnik lub kryształ górski . Kryształ górski dobrze jest trzymać w dzbanku , w którym trzymamy wodę do picia . Za oknem ślicznie "Orły" na podwórku , dzieci pojechały , do piątku ważne jest to co powie babcia .aga Odpowiedz Link
52ania Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 17:02 Aga,ile te orły mają lat?Niech słuchaja pilnie babci i niech sie od niej uczą.Dzisiaj w/g Twoich wskazań powinnam nauczyc się nowego wierszyka)).Rano czytałam Magdalenie wiersze Brzechwy i Tuwima, niestety nie zapamiętałam wszystkich.Po prostu nie wiedziałam,ze mam powtarzac)))).Moze coś poradzisz na chrypę,trzyma mnie od tygodnia.Życzę wszystkim miłego popołudnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 17:30 jeden ma 11lat, drugi 7 . Kochają czytanie książek . Jest to wygodna bo jak za bardzo ich nosi -wtedy straszę ,że nie pozwolę w łóżku czytać książki / Synowa jest polonistką i stąd te zamiłowania/ .Codziennie zabieram ich na przejażdżki rowerowe . Potrafią przejechać w ciągu godziny 12- 14 km.Jestem tą babcią, która stawia na sport , druga babcia zaopatruje w lego.Książki muszą rodzice , bo we współczesnej literaturze dziecięcej jestem do tyłu. Na ból gardła-czy masz aloes- rodzaj "kaktusa" jeśli tak to za chwilę Ci napiszę . Teraz to obierz dwa buraczki po 100g. , utrzyj na grubej tarce , zalej 2 szkl . wody i 2 łyżki cukru. Ugotuj do miękkości , odcedź i pij ten syrop /ciepły / po 1 łyzce 3x dziennie . Na trasie jak się załatwiłam w upał lodami , to kupiłam sobie koncentrat barszczu czerwonego i najpierw to był łyk nie rozcieńczonego a później dolewałam sobie do wody kupowanej w przydrożnych sklepach aga Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wtajcie czerwcowo. 30.06.08, 17:41 napar aleosowy .Duży liść / najlepiej z rośliny, która ma ponad trzy lata/ umyc dokładnie , odciąć brzeżne kolce, pokroić nierdzewnym nożem na porcelanowym talerzyku na bardzo drobne kawałeczki i zalać w termosie1,5 szkl wrzątku ,zakręcić i zostawić na godzinę /dobrze jest dodać liść szałwii , kwiat nagietka, liść babki lancetowatej- po małej łyżeczce/.Napar stosuje się do płukania jamy ustnej, gardła ,nosa .I z odwrotnej strony gdy są problemy z hemoroidami aga Odpowiedz Link