Dodaj do ulubionych

znalazlam guzek, co robic

19.10.10, 19:04
Hej dziewczyny:)
Przypadkiem znalazlam guzek na piersi (od strony pachy) jest wielkosci opuszka malego palca. Jestem troche roztrzesiona, nie wiem co mam robic. Wole nie isc do mojego gp bo on moje piersi pewnie bedzie chcial je przez kurtke macac. Co robic?
Obserwuj wątek
    • justyna_w24 Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 19:24
      no bez wizyty u gp to sie nie obejdzie, a skad wogole pomysl z macaniem piersi przez kurtke???
      • dru.ga Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 19:35
        Zadzwon do przychodni, powiedz o co chodzi i popros o spotkanie z GP kobieta / jesli problemem jest plec GP/ na pewno Ci nie odmowia.
      • dorotus76 Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 19:36
        Przede wszystkim się nie denerwuj. Większość zmian to zmiany łagodne. Może to tylko tłuszczak lub włókniak.
        Idź do GP i dostaniesz z pewnością skierowanie do Breast Clinic, gdzie Cię zbadają.
        • betaeta Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 20:04
          Dzieki:)Tez sie wlasnie uspokajam mysla ze to moze byc cos calkiem niegroznego.
          Co do lekarza i badanie przez kurtke - raz osluchiwal mnie stetoskopem przez sweter wyszywany roznymi koralikami i pierdolkami (myslalam ze to moze zafalszowac przekaz) i zareagowal przerazeniem na moja niesmiala propozycje ze ja moze zdejme ten sweter...(pod spodem mialam koszulke).
          Jutro zadzwonie do gp i porosze po prostu o innego lekarza niz zwykle. Myslalam, ze jest moze inna droga tak jak np sex health clinic (gdzie nie trzeba isc do gp wczesniej).
    • lili76 Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 22:24
      idz do GP, niech Cie zbada i da skierowanie do Breast Clinic. I nie przjmuj sie, moj guzek okazal sie nie grozny, jak zdecydowana wiekszosc z nich :-) Powodzenia
    • sophie2202 Re: znalazlam guzek, co robic 19.10.10, 23:03
      Może podczas rejestracji w przychodni zasugeruj, ze wolałabys innego GP albo kobiete GP, bo to co piszesz o tym swoim to jakis dziwny lekarz, zeby się krępował pacjenta badac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka