Dodaj do ulubionych

Szwajcaria-gdzie jechać?

18.12.10, 01:46
Coraz bardziej kusi mnie na zimowy rodzinny wyjazd.Myślę nad Szwajcarią ale nie mam pojęcia od czego zacząć.Nie znam kompletnie miejsc wartych obejrzenia.Chciałbym znaleźć jakiś domek w spokojnej miejscowości.Możecie polecić jakieś fajne miejsce?Sorry za głupie pytanie ale w ogóle jaka część Szwajcarii leży najbliżej UK?
Obserwuj wątek
    • chaberska Re: Szwajcaria-gdzie jechać? 18.12.10, 03:16
      my w lato byliśmy we włoszech w domku mojej koleżanki

www.casa-parre.com/
      piekne góry i atmosfera jak na gubalówce:)

mysle ze pieknie tam bedzie zima

polecam pólnoc Wloch!
    • mama5plus Re: Szwajcaria-gdzie jechać? 18.12.10, 14:27
      To zalezy co Cie dokladnie kusi i kiedy
      Wloski kanton -Ticino ma swoj niepowtarzalny nastroj, zwlaszcza w okolicy swiat.
      Piekna jest Ascona, polozona nad jeziorem wiec i krajobrazy gorskie i woda.
      Atrakcyjnaq niezaleznie od pory roku.
      Mozna domek tam wynajac. Atmosfera swiateczna bardzo urokliwa. Latem tez mysle.
      Bardziej zaludnione pobliskie Locarno.

Najblizej UK jest kanton francuski-Lozanna i okolice
      I tez zalezy co Cie pociaga i kiedy. Masz tam Alpy, jezioro.
      Niemiecki tez ma swoj urok.

W kwestii wyboru miejsca, zakwaterowania nie doradze bo nie wiem co Cie dokladnie interesuje a i nie jestem na biezaco.
      Ale jechac z cala pewnoscia warto. to moje ukochane miejsce na ziemii i wspominam je cieplo zwlaszcza o tej porze roku i przedswiatecznie :)
    • illegal.alien Re: Szwajcaria-gdzie jechać? 18.12.10, 15:16
      To zalezy co chcesz robic i jaki to ma byc wyjazd :)
      Szczerze mowiac, jezeli zalezy Wam na nartach, to rozwazylabym Wlochy albo Austrie, bo sa zdecydowanie tansze, a warunki takie same, jak nie lepsze (nie mam duzego porownania, w Szwajcarii bylam raz w Davos i St. Moritz, w Austrii w wielu miejscach, we Wloszech na nartach nigdy, ale moja rodzina regularnie jezdzi).
      Jezeli chodzi o Szwajcarie konkretnie to nie poradze nic :)
      • kinmalek mama5plus 19.12.10, 02:16
        W takim razie interesuje mnie kanton francuski głównie z racji tego że mamy zamiar wybrać się tam samochodem.Chciałabym zatrzymać się w jakiejś spokojnej,cichej wiosce.To ma być wyjazd głównie pod moją trzylatkę,czyli jesteśmy nastawieni na zjazd sankami przez pół dnia,:) Czy mogłabyś mi polecić jakąś konkretną miejscowość?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka