Dodaj do ulubionych

ealing school catchment area

27.12.10, 23:36
Czesc,
Szukam szkoly podstawowej dla dziecka. Mieszkam na Southall. Mam problem ze znalezieniem "catchment area", dla szkol, ktore naleza do mojego regionu zamieszkania. Probowalam na stronie ealing council, ale mapa nie dziala. Czy jest jakis inny sposob, by dowiedziec sie tego z internetu, a nie dzwonic do szkoly?
Dzieki
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: ealing school catchment area 27.12.10, 23:57
      moze ten kalkulator dziala
      findaschool.surreycc.gov.uk/
      • gabez1 Re: ealing school catchment area 28.12.10, 16:18
        izabelski napisała:

> moze ten kalkulator dziala
        > findaschool.surreycc.gov.uk/

iZABELSKI, kalkulator dziala, ale nie dla ealing, tylko dla post cod z Surrey:-(
    • dariazv Re: ealing school catchment area 28.12.10, 00:25
      z tego co wiem w catchment area bedziesz miala tylko jedna szkole, a wybrac mozesz do 6 dzowolnych szkol, moga byc rowniez z poza ealingu. jestem wlasnie na tym samym etapie co ty, moja mala tez od wrzesnia do szkoly pojdzie.
      • edytataraszkiewicz Re: ealing school catchment area 28.12.10, 00:37
        dariazv napisała:

> z tego co wiem w catchment area bedziesz miala tylko jedna szkole, a wybrac moz
        > esz do 6 dzowolnych szkol, moga byc rowniez z poza ealingu. jestem wlasnie na t
        > ym samym etapie co ty, moja mala tez od wrzesnia do szkoly pojdzie.

A czy to nie jest za pozn?
        .Czas na skladanie aplication jest do ktoregos stycznia i miejsc w lepszych szkolach pewnie malo.
        U mnie zaznaczalam szkole do ktorej chce poslac dziecko i trzy dodatkowe jakby miejsc nie bylo.

No chyba, ze nie chodzi Ci o reception class.
        • dariazv Re: ealing school catchment area 28.12.10, 12:22
          Termin skladania aplication jest to 12 stycznia wiec jeszcze prawie 2 tyg. Z tym ze najlepiej zawiesc wszystko bezposrednio do councilu a nie wysylas poczta.
          Moze sie myle ale raczej nie ma znaczenia czy ktos zlozy aplication we wrzesniu czy na poczatku stycznia bo caly proces przydzielania do szkol rozpocznie sie dopiero po 12 stycznia.
          • kingaolsz Re: ealing school catchment area 28.12.10, 13:15
            Kazda szkola ma swoj rejon, czasem dosc nietypowo rozlozony, wiec najlepiej jednak zajrzec do kazdej szkoly i poprosic o mapke ich rejonu ( maja zazwyczaj kopie w sekretariacie). I probuj na stronie Ealingu, bo u mnie dziala calkiem dobrze.
            • edytataraszkiewicz Re: ealing school catchment area 28.12.10, 13:37
              Ja oprocz zlozenia aplikacjii osobiscie w councilu poszlam do szkoly na ktorej mi zalezy i tez zlozylam aplikacje wczesniej.Wtedy sa wieksze szanse ze dziecko sie dostanie do tej szkoly.
              • dariazv Re: ealing school catchment area 28.12.10, 16:05
                edytataraszkiewicz tez w nalezysz do ealingu? W tej szkole do ktorej chce zeby poszla moja corka nie przyjmuja aplikacji, kazali skladac tylko do councilu...
                • gabez1 Re: ealing school catchment area 28.12.10, 16:10
                  Dzieki Dziewczyny,

Termin skladania aplikacji to 15 styczen, a data zlozenia nie ma zadnego zwiazku ze szansa przyjecia do danej szkoly. Tu nie obowiazuje zasada"kto pierwszy, ten lepszy". Tak powiedziano mi w szkole, w ktorej bylam.
                  • zuzanka77 Re: ealing school catchment area 29.12.10, 11:13
                    Witam!
                    mam dwie corki,jedna year 1,druga Nursery.
                    skladanie aplication forms trwa do 15 stycznia do 23.59.sklada sie on-line nie w szkole chyba ze jest to szkola prywatna,faith school,albo Nursery.kazdy council potrzebuje Proof of address(najczesciej sa to 4 dokumenty).czasem trzeba je dostarczyc w momencie aplikacji lub wyslac z aplikacja zeskanowane.to zalezy od council'u.czasem w momencie przyznania miejsca.
                    tak jak ktos wspomnial wczesniej nie ma czegos takiego jak kto pierwszy ten lepszy(state schools)
                    warto zobaczyc szkoly do ktorych chce sie poslac dziecko.kazda ma open days kiedy to mozna porozmawiac z head teacher.trzeba sie umowic wczesniej.
                    jesli dziecko sie nie dostanie do szkoly wybranej zawsze warto wpisac sie na liste oczekujacych i czekac.miejsce moze sie znalezc w krotszym lub dluzszym czasie.
                    pozdrawiam
                    • zuzanka77 Re: ealing school catchment area 29.12.10, 11:19
                      Sprawdzilas find your catchment area school na Ealing Council web site?
                      • gabez1 Re: ealing school catchment area 29.12.10, 11:36
                        Hejka,
                        Probyje na tej stronie:
                        gis.ealing.gov.uk/propertyaccount_educ/Educ-AddressBuilder.asp
                        ale po wpisaniu danych, pojawia sie pusta strona.

Probowalam juz na 3 komputerach, wiec moze cos zle ze strona?
                        • gabez1 Do Zuzanki 29.12.10, 11:38
                          Zuzanka, skladalas aplikacje online?
                          Jesli tak, to czy pamietasz moze, czy submit button pojawia sie dopiero po wpisaniu wszystkich 6 szkol?
                          • edytataraszkiewicz Re: Do Zuzanki 29.12.10, 12:28
                            gabez1 napisała:

> Zuzanka, skladalas aplikacje online?
                            > Jesli tak, to czy pamietasz moze, czy submit button pojawia sie dopiero po wpis
                            > aniu wszystkich 6 szkol?

Dziewczyny sprawdzcie dokladnie,jak sladacie online,czy nie jest gdzies napisane,ze juz nie mozna online.

U nas mozna bylo,ale od jakiegos czasu trzeba wlasnorecznie dostarczyc,wiec moze tu tkwi problem,bo mozj znajoma wlasnie tak miala.
                            Poza tym yrzeba tez zaniesc dokumenyt potwierdzajace adres,certyfikat urodzenia,jakis rachunek(gaz prad),CHB.
                            • gabez1 Re: Do Zuzanki 29.12.10, 12:59
                              Nigdzie nie pisze, ze nie mozna online. Dokumenty, ktore wymienilas skanuje sie razem ze wniosekiem.
                              • 7oz Re: Do Zuzanki 29.12.10, 14:20
                                To wszystko może wyglądać nieco inaczej w zależności od rejonu i samej szkoły. U mnie np. można było składać papiery tylko do 3 szkół. Nie muszę donosić ani dosyłać żadnych papierów potwierdzających adres bo podałam online kod z Council Tax i to wystarczyło. Muszę tylko donieść papiery do jednej szkoły, katolickiej, bo oni potrzebują opinii księdza z parafii i aktu chrztu (to ich wewnętrzne wymagania inne niż w pozostałych szkołach). I tak jak ktoś pisał wcześniej, czas na składanie papierów u nas to 15 stycznia.
                                • karolkowa1 Re: Do Zuzanki 29.12.10, 14:32
                                  7oz napisała:

> To wszystko może wyglądać nieco inaczej w zależności od rejonu i samej szkoły.
                                  > U mnie np. można było składać papiery tylko do 3 szkół. Nie muszę donosić ani d
                                  > osyłać żadnych papierów potwierdzających adres bo podałam online kod z Council
                                  > Tax i to wystarczyło. Muszę tylko donieść papiery do jednej szkoły, katolickiej
                                  > , bo oni potrzebują opinii księdza z parafii i aktu chrztu (to ich wewnętrzne w
                                  > ymagania inne niż w pozostałych szkołach). I tak jak ktoś pisał wcześniej, czas
                                  > na składanie papierów u nas to 15 stycznia.
                                  >

U nas w Essex jest dokladnie tak jak 7oz napisala :)
                                  • zuzanka77 Re: Do Zuzanki 29.12.10, 16:43
                                    czesc!
                                    tak jak kolezanka napisala wczesniej zalezy to od rejonu.ja pisze o Sutton i Surrey gdzie jest termin do 15 i trzeba dostarczyc lub zeskanowac 4 dokumenty potwierdzajace adres.w Wandsworth tez do 15stego ale dokumenty dopiero po otrzymaniu miejsca.nalezy sprawdzic web site danego rejonu i przeczytac co jest wymagane!
                                    co do catchment jesli strona nie dziala to wejdz na strone danej szkoly i tam sie dowiesz.jesli nie znasz szkol wokol Ciebie to najprosciej jest wejsc na jaka kolwiek estate agents web site,wpisac dane nieruchomosci w twojej okolicy i tam na mapie bedziesz miala wszystkie szkoly.ja polecam primelocation bo dobrze widac szkoly w okolicy
                                    pozdrawiam
                                • edytataraszkiewicz Re: Do Zuzanki 29.12.10, 16:55
                                  7oz napisała:

> To wszystko może wyglądać nieco inaczej w zależności od rejonu i samej szkoły.
                                  > U mnie np. można było składać papiery tylko do 3 szkół. Nie muszę donosić ani d
                                  > osyłać żadnych papierów potwierdzających adres bo podałam online kod z Council
                                  > Tax i to wystarczyło. Muszę tylko donieść papiery do jednej szkoły, katolickiej
                                  > , bo oni potrzebują opinii księdza z parafii i aktu chrztu (to ich wewnętrzne w
                                  > ymagania inne niż w pozostałych szkołach).

U nas tak samo, moj tez idzie do szkoly katolickiej i musielismy tylko zaniesc akt chrztu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka