nika.nika1983 12.03.10, 11:07 Witam wszystkich, W necie przeczytałam, że wyrastanie "ósemek" ma wpływ na rozwój grzybów i że należy je usunąć. Wydaje mi się to nieprawdopodobne, ale może to prawda, czy ktoś z Was wie cokolwiek na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika.nika1983 Re: zęby mądrości 12.03.10, 11:10 I jeszcze jedno - jeśli zdecydowaliście się na wyrwanie tych zębów, choćby tak na wszelki wypadek, to jaki antybiotyk braliście przy założeniu, że macie candide? Co nie zaszkodzi, a uśmierzy ból? Odpowiedz Link
nika.nika1983 Re: zęby mądrości 26.03.10, 08:54 Okazało się, że tak czy inaczej muszę wyrwać zęby mądrości. Możecie mi powiedzieć jaki lek przeciwbólowy będzie bezpieczny? - tak żeby nie zaszkodził na candidę. Będę bardzo wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link
kawka37 Re: zęby mądrości 29.03.10, 22:16 IBUprom- stosuje się go celowo w leczeniu candidoz- w przywracaniu wrażliwości grzyba na nie działające już na niego środki.Uważać- przy dłuższym stosowaniu u niektórych wywołuje herxy z powodu tłuczenia grzyba.Paracetamol- bezpieczny i obojętny dla grzyba. Odpowiedz Link