Dodaj do ulubionych

bladość skóry u dziecka

19.01.11, 23:34
Witam
Dziewczyny mam taki problem i zmartwienie.
Moja 8-letnia corka jest przerażliwie blada ,jakby ktoś całą krew z niej wyssał.Do tego jak chodzi do szkoly to nie ma miesiąca ,żeby nie chorowala.Jak choruje to temperatura jej skacze od 39.5 do 34.5, stopni.
Co to może oznaczać?
Byłam u lekarza i powiedzial,że to normalne.
Na badania krwi nie dał skierowania bo powiedzial,że córka mamtaką karnację.
W piatek jade prywatnie z nią na badania.
U mnie w rodzinie rak to ,że tak powiem choroba rodzinna.Mama,babcia dwie ciotki zmarly na raka .Boję się najbardziejj tej bladości.Oprócz tego córka jest całkiem normalna,nie ma innych objawów.
Doradzicie coś?
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tym08 Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 01:40
      zapewne nie pomoge, ale ja sama od malego jestem zawsze blada (mama mowi "jak jajo"), badania wszystkie w normie. taka moja uroda.
      a badania corce zrob, nie zaszkodza.
      • clonek13 Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 09:50
        moze miec taki typ urody albo ma anemie, badania zrob i tyle, morfologie i zelazo, idz jeszcze raz do GP i powiedz ze musisz jej zrobic badania i koniec, ze sie martwisz,

w mojej rodzinie mlodziutka dziewczyna blada jak sciana i wykryto bialaczke, ale jej rodzenstwo tez blade jak sciana a zdrowi sa wiec to zadna regula, badania to podstawa, nic nie wymyslaj na zapas, dzieci blade czesto maja anemie
        • nulki Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 10:29
          Mam "blada" (nie porcelanowa) karnacje od dziecinstwa i czesto spotykalam sie z komentarzem, ze wygladam jak smierc i pewnie jestem chora ;). Ot, taki typ urody. Nie mam bialaczki ani anemii.
          • izabelski Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 15:02
            my w Polsce mamy duza domieszke krwi srodkowo-azjatyckiej z czasow najazdu Tatarow
            stad ten zoltawo-blady kolor naszej skory
            ja tez zawsze bylam bladajak smierc, jak zmeczona - to zielonkawa :)
            8 latki nie maja jeszczewpelni wyksztalconego systemy immunologicznego
            jesli chcesz malej pomocto wyslij ja do Rabki na cale wakacje z kims z rodziny - to uzrdowisko, ktore leczy mikrokilmatem i po pieciu tygodniach na pewno podbuduje swoj system immunologicznyi przestanei chorowac zima, ale musi tobyc chyba kilka tygodni, dlatego tez turnusy sa nawet i 2 miesieczne (bylam w Pstrowskim jako 8 latka przez 2 miesiace i po takim pobycie podzdrowialam na serio, ze przeziebienia sie wlasciwie skonczyly)
    • lu-32 Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 16:09
      Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.Jutro jadę z córką na badania i zobaczymy.Mam nadzieję ,ze to nic strasznego.
      Potwornie sie martwie bo jednak kobiety w mojej rodzinie są obciążone chorobami nowotworowymi.
      Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.
      Lu-32
      • izabelski Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 21:21
        jak sie tym martwisz, to poczytaj o tym jak profilaktycznie zapobiegac przez diete, zdroey tryb zycia itp
        i nei zapomniej, ze twoja corka ma tylko polowe twoich genow :)
        • lu-32 Re: bladość skóry u dziecka 20.01.11, 23:51
          Owszem martwię sie tym,że moja córka jest blada.
          O żywieniu dzieci przeczytałam stosy ksiązek ale raczej jestem zdania ,ze mądrość nie zawsze pochodzi z ksiązek .
          Bez urazy moja mama tez miała polowe genów swojej mamy a obie zmarły na raka.
          Dzięki za wszystkie rady kobiety.
          Pozdrawiam
    • lu-32 Re: bladość skóry u dziecka 22.01.11, 09:24
      Witajcie
      Mam juz wyniki córki ale wizyte do GP mam dopiero na wtorek.
      OB to 50 mm,neut 63.30% a mono 6.90%.Czytam i czytam i juz nic nie wiem.Nie wiem co mam myślec a do wtorku daleko.Chyba zwariuje ze strachu.Moze wiecie co moga oznaczać takie wyniki.Reszte krwi ma w normie tylko te trzy sa złe.
      Pomożecie?
      Dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka