Dodaj do ulubionych

Weekend w Edynburgu

22.02.11, 23:13
Witam, czy znacie moze jakies godne polecenia noclegi w Edynburgu? wybieramy sie ze znajomymi w marcu na weekend do Edynburga wlasnie i szukamy lokum (mieszkanie, b&b, hotel) na jedna, gora dwie noce, dla 2 rodzin (4 doroslych i 3 dzieci). czy mozecie cos polecic? pozdrawiam i dziekuje.
Obserwuj wątek
    • chaberska Re: Weekend w Edynburgu 23.02.11, 21:58

nie wiem na ile moje doświadczenia będą przydatne ale kiedy ja byłam z mężem w edynburgu w zeszłym roku to zatrzymaliśmy się w hotelu thistle w samym centrum
      my przybyliśmy pociągiem i hotel ten jest 3 min na piechote od stacjii

hotel był czterogwaiazkowy ale ja bym mu dała 3 gwiazdki
      miał za to wspaniałą lokalizację i dlatego go szczerze polecam
      z tego co pamiętam to nie należał on do najtańszych ale zaoszczędziliśmy na taksówkach

w edynburgu są dwa hotele thistle i my matołki stojąc prawie obok naszego thistle pojechaliśmy przez całe miasto taksówką do drugiego thistle więc od razu ostrzegam :)

edynburg jest wspaniałym miastem na weekend

będąc z dziećmi pewnie bedzie to niewykonalne ale jeżeli mielibyście okazję to polecam restauracje witchery tuz obok zamku
      my rzadko sobie pozwalamy na takie luksusy ale byliśmy tam rok temu i nadal wspominamy, więc warto było
    • sueellen Re: Weekend w Edynburgu 23.02.11, 22:42
      Mysle, ze nie wazne gdzie, byle w centrum, Zalezy jaki przedzial cenowy was interesuje, czy chcesz blisko do stcji itp. Polecam cos w okolicach Princess Street niedaleko zamku. Ostatni raz mieszkalismy chyba na George street ale nie przypomne sobie nazwy hotelu...
    • mamusia2b Re: Weekend w Edynburgu 24.02.11, 12:23
      dzieki Dziewczyny. sprawdze zaraz ten hotel. wybieramy sie samochodem, tak wiec hotel jest o tyle dobra opcja, ze nie trzeba sie martwic o parking. a z tego co sie zorientowalam to na wiekszosci ulic/-zek w okolicach centrum jest platne parkowanie i to na godziny, wiec hotel chyba rozwiazalby ten problem, prawda?
      czyli warto w centrum, tak?
      dzieki raz jeszcze.
      • jaleo Re: Weekend w Edynburgu 24.02.11, 12:42
        No niestety z samochodem w centrum Edi nie jest latwo, i prawie wszystkie hotele maja parkingi platne (i sporo - niektore np £15 dziennie).

Ja mieszkam tylko 1h jazdy do Edi, wiec na noc tam raczej nie zostajemy, ale radzilabym Ci rozwazyc tez hotel nie w samym centrum, tylko na obrzerzach w okolicy tzw Park & Ride - jest ich pare z roznych stron Edi, wpisz w google Edinburgh Park & Ride. Stamtad sa albo autobusy albo pociagi do centrum, bardzo czesto (np co 10 min) i tanie. I nie musisz sie martwic o samochod w centrum.
        Nawet jak samochodem jedziemy na jeden dzien, to tez korzystamy z Park & Ride.
        Co do samych hoteli, to z mojego doswiadczenia, jak jestes z dziecmi, to tanio i calkiem przyzwoicie mozna przenocowac w Travelodge - np. w Mussleburgh na pld wschodnich przedmiesciach Edi jest Travelodge niedaleko Park& Ride. Zaleta Travelodge jest to, ze maja dodatkowy rozkladany tapczan, tak wiec w pokoju moze spac 2 doroslych i 2 dzieci.
        • jaleo Re: Weekend w Edynburgu 24.02.11, 12:46
          jaleo napisała:

> np. w Mussleburgh na pld
          > wschodnich przedmiesciach Edi jest Travelodge niedaleko Park& Ride.

Tfu, Musselburgh mialo byc.
          • mamusia2b Re: Weekend w Edynburgu 26.02.11, 00:30
            Jaleo, dzieki wielkie za inspiracje! Juz sobie wygooglowalam ten Travelodge i wyglada to fajnie. dzieki i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka