Dodaj do ulubionych

Piękni i tolerancyjni

31.03.11, 10:55
Tak myślą o sobie Polacy. Ja już tu chyba za długo jestem bo moje odpowiedzi nijak się mają do wyników badań. A wy jak myślicie, faktycznie tacy piękni jesteśmy?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9350945,Polacy_uwazaja_sie_za_najladniejsza_nacje_w_Europie,,ga.html
Obserwuj wątek
    • posh_emka Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 11:05
      Piękni- kwestia gusty- tego co kto lubi i co mu się podoba.
      Tolerancyjni- a to dobre buahahahaaaaaaaa...................
    • bibba Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 11:34
      haha! chociaz zadziwiajace, ze nie uznalismy sie za doskonalych kierowcow!!!!
    • ta_ruda Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 12:46
      co do urody to sie nie wypowiadam bo to sprawa gustu, mnie sie tam Polacy (mezczyzni) tak bardzo nie podobaja - nie dbaja o siebie zbytnio.

co do tolerancji - to moga sie uwazac za najbardziej tolerancyjnych, aczkolwiek zachowanie Polakow tej cechy nie odzwierciedla. Nie mowiac juz o ciasnych i waskich horyzontach myslowych.

7oz napisała:

> Tak myślą o sobie Polacy. Ja już tu chyba za długo jestem bo moje odpowiedzi ni
      > jak się mają do wyników badań. A wy jak myślicie, faktycznie tacy piękni jesteś
      > my?
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9350945,Polacy_uwazaja_sie_za_najladniejsza_nacje_w_Europie,,ga.html
    • ingaki Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 17:26
      zgadzam się że z tą tolerancją to raczej kiepsko u nas (Polaków) a piękni no cóż Polki sa piękne nie da się ukryć ;)
    • 18_lipcowa1 ehe jasne 31.03.11, 18:56
      Tak jasne,o tym ze Polki są takie pękne to głoszą ,,,one same.
      Na zasadzie dowartościowania się, znaczy ''myje gary w UK ale jestem ładniejsza niż moja szefowa gruba świnia Angielka''
      Nie, Polki nie są wcale takie piekne za jakie się uważają. Z wyjątkiem oczywiście mnie ale ja mam niepolską urode.
      Piekne to są Czeszki, Słowaczki ( j Hiszpanki, Włoszki- tak powalająco pieknie, nie tylko z samej urody ale sposobu zachowania się, pewnej takiej nonszalancji ( tu wyjątkowo Włoszki )
      Ale Polki? Bez przesady - albo nadmiernie wychudzone z bobrem na głowie, albo pyzy mazowieckie, szare twarze, szare włosy, nic specjalnego szczerze powiem.
      • aniaheasley Re: ehe jasne 31.03.11, 19:04
        Chyba pierwszy raz w zyciu sie z Toba zgodze lipcowa....

A czy moglabys prosze przyblizyc jak wyglada ktos z bobrem na glowie?
        • ingaki Re: ehe jasne 31.03.11, 19:19
          ale dużo prawdy w tym jest że Polki są ładnymi kobietami (jasna sprawa że nie wszystkie) bo nie ma takiego kraju gdzie wszyscy byli by piękni.. a Hiszpanki i Włoszki na pewno znajdze się ładna ale zazwyczaj mają długie zęby i "wysokie" dziąsła.. ja mam dużo sióstr i o każdej bez wyjątku mogę powiedzieć że są piękne a jesteśmy czystymi polakami żadnych mieszankek wczesniej nie było, a przede wszystkim to wielu obcokrajowców taką opinie o Polskich kobietach wystawia, więc czemu nie być za tym.
        • 18_lipcowa1 Re: ehe jasne 31.03.11, 19:40
          > A czy moglabys prosze przyblizyc jak wyglada ktos z bobrem na glowie?

na gorze blond
          pod spodem ciemne
          coś ohydnego
      • fariba Re: ehe jasne 31.03.11, 19:09
        Tak pani lipcowa,mamtakie samo zdanie o nas Polkach,np Iranki sa piekne z urody i bardzo gustownie sie ubieraja.
        Panowie polacy tu w UK maja duzo do zyczenia co do wygladu i czystosci .A polszczyzna to sama lacina.
        Co do tolerancji to mysle,ze jest troche lepiej niz bylo,wydaje mi sie,ze panie sa bardziej tolerancyjne od panow.
      • posh_emka Niektóre.... 31.03.11, 23:01
        ...inteligencją też nie grzeszą- jesteś tego przykładem:
        "Na zasadzie dowartościowania się, znaczy ''myje gary w UK ale jestem ładniejsza
        > niż moja szefowa gruba świnia Angielka''"

Mamy rozumieć,że pozycja zawodowa idzie w parze z urodą i nie możliwe jest,żeby panna ze zmywaka była ładniejsza niż szefowa, a jak już jest to tylko to stwierdza żeby się dowartościować.
        Kobito w jakich kręgach ty się obracasz bo chyba nie najwyższych lotów........
    • jaleo Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 19:49
      Gazeta "troszke" wprowadzila ludzi w blad tym podsumowaniem.

Pytania w tej ankiecie, podsumowane jako "poziom tolerancji" brzmialy:

"I approve of people moving from one EU country to another to look for work" - tu Polacy wypadli jako straszliwe "tolerancyjni" hehehe, ciekawe...
      "I approve of people moving to an EU country from outside the EU to look for work" - tu Polacy juz mniej "tolerancyjni" byli, ale i tak dosc duzy procent odpowiedzial "tak" :-D

Natomiast wg mnie duzo wiecej o "tolerancji" Polakow, lub jej braku, swiadcza pytania, ktore zostaly podsumowane jako "liberalne poglady", a mianowicie:

"My attitude to social issues - marriage, women's issues or gay rights, is liberal" - tu Polacy odpowiedzieli "tak" w najmniejszym procencie, w porownaniu do innych badanych krajow.
      • jaleo Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 19:49
        Ps tu link do originalnego artykulu:

www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/mar/14/europe-poll-icm
        • magdal-ena78 Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 21:47
          Jedno jest pewne wiemy wszytsko najlepiej :D Zgodze sie ani my piekni tym bardziej tolerancyjni. Jedyne co jest tam parwdziwe to, ze mamy mocne glowy.
          • jaleo Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 21:59
            Co do "pieknosci" to powiem tak - mnie sie nigdy polscy faceci nie podobali, ale to ma wiecej wspolnego ze stylem bycia, pogladami itp, niz z wygladem, chociaz "wygladowo" tez nie powalaja na kolana. Poza tym, byc moze tylko moje wrazenie, ale polscy faceci maja przewaznie taki denerwujacy, falsetowaty glos (jak by cale zycie byli w trakcie mutacji).

Kobiety Polki sa przede wszystkim bardzo szczuple, zeby nie powiedziec chude (w porowaniu do tubylczej populacji). Co do urody, to ja wiem? Ja mam specyficzny gust, bo wg mnie np przesliczna jest Sarah Jessica Parker i Charlotte Gainsbourg, czyli taki typ jolie-laide.
            • klimea Re: Piękni i tolerancyjni 01.04.11, 13:48
              Co do urody, to ja wiem? Ja mam specyficz
              > ny gust, bo wg mnie np przesliczna jest Sarah Jessica Parker
              jaleo, powaznie!?:) A dla mnie ona jest wrecz odpychajaco brzydka.:-) Rzeczywiscie gust to kwestia bardzo obiektywna.:-)

Co do reszty. Polscy faceci generalnie mi sie nie podobaja, oczywiscie uogolniajac, bo sama mam polskiego meza:-) Polacy sa nie tyle nieprzystojni co zaniedbani i jacyc niedomyci. U Bryt. podoba mi sie, ze faceci sa z reguly zadbani, czesto maja jakies fikusne fryzurki, nawet pan po 40 potrafi miec wyzelowane czy jakies inne wymyslne wlosy na glowie, polski pan jest szarobury i co najgorsze czesto ponury:( Moj oczywiscie nie! hehe

Polki, no coz niby Rosiewicz spiewal, ze najladniejsze na swiecie, ale wyjatkowo sie z lipcowa tu zgodze co do tego bobra i chudosci. Nie cierpie tez tego przesadnego makijazu u Polek, wiec bardziej mi sie tu pod tym wzgledem podobaja Brytyjki, bardziej naturalne, chociaz niezbyt urodziwe niestety :-)))
              Jesli chodzi o tolerancje, to poki co nie spotkalam bardziej nietolerancyjnych ludzi nic Polacy, niestety:(
              Sama nie jestem typowa Polka, nie jestem chuda, hehe wrecz przeciwnie, bobra tez nie mam, mam ciemny typ urody, wiec nikt mnie tu za Polke nigdy nie bierze.:-)
    • julia_uk Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 22:57
      Popieram lipcowa:) Fryzura o ktorej piszesz jest wstretna, dla mnie wies spiewa i tanczy...
      Co do urody Polek,...Hmmmm w parcy mam przyklad dwoch pieknych Angielek, a POlki zupelnie przecietne jestesmy....
      Polacy ten nie rewelacja. Gdybym miala wybierac pomiedzy Polakiem z rumianymi polikami i plecaczkiem wybralabym mniej urodziwego zadbanego Anglika;)
    • aniaheasley Re: Piękni 31.03.11, 23:14
      Pieknych Polakow jest kilku(nastu) w polskiej telewizji, przewijaja sie w filmach, nawet serialach, nazwisk nie znam, no moze taki Boguslaw Linda na przyklad.
      Niestety na 'ulice' sie ta pieknota nie przeklada nijak.
    • jaleo Re: Piękni i tolerancyjni 31.03.11, 23:28
      A propos urody wsrod roznych nacji - jeden gosc niedawno chcial obiektywnie dociec, jaki wyglada "typowa" Angielka, Walijka, Polka itd. Fotografowal setki mlodych kobiet danej narodowosci, a zdjecia poszczegolnych kobiet zlewal potem w jedna "twarz" za pomoca jakiegos madrego programu komputerowego - w ten sposob powstala twarz typowej mlodej Angielki:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/02/10/article-0-0D1D9ED1000005DC-343_196x278.jpg
      i typowej mlodej Polki:

i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/02/10/article-0-0D1D9ED1000005DC-716_196x278.jpg
      no i jeszcze kilkunastu innych nacji.
      Wg mnie "Angielka" jest ladniejsza, ale byc moze sprawa gustu
      • aniaheasley Re: Piękni i tolerancyjni 01.04.11, 13:15
        Wedlug mnie 'Angielka' wyglada jak typowa Polka :)

A 'Polka' troche mi przypomina Rumunke-Zydowke

Fajny program tak poza tym.
    • mama-123 Mysle, ze to przez tego pana 01.04.11, 13:38
      www.youtube.com/watch?v=DcC1kSE46P8&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka