24.06.11, 11:16
Mam w domu takie dziadostwo. Lata, jest ciemno szare, jak sie rozgniecie to zostawia taki srebrny pylek. Wykluwaja sie z takich kokonkow cienkich. Znalazlam troche tego w dywanie. Czy to mole czy inne dziadostwo? Nigdy nie widzialam takich stworkow. Jak sie tego pozbyc. Ludzie...odkurzam 3 razy dziennie i mialy odwage zamieszkac akurat u nas!!!
Obserwuj wątek
    • derka1 Re: Mole? 24.06.11, 11:43
      Mole jesli dobrze pamietam nie lubia slonca i zapachu lawendy.
      • 7oz Re: Mole? 24.06.11, 12:26
        Tak, to będą mole. Faktycznie lawendy nie lubią ale jak masz ich dużo i są w dywanie to sama lawenda może nie wystarczyć. Kup coś mocniejszego są różne środki w sklepach. Przetrzep dobrze wszystkie szafki, nawet takie miejsca, które wydawałoby się, że nie są przyjazne molom. U nas np. zrobiły sobie wylęgarnię w słomkach do picia.
        • clonek13 Re: Mole? 24.06.11, 12:57
          moje mole fruwaja w szafie, zakupilam takie cos ,okragle z dziurkami zapachowe -na mole wlasnie,ale nawet chyba im dogodzilam bo jakby zywsze teraz hehehe
    • lee.loo Re: Mole? 24.06.11, 13:22
      Mole sa straszliwie uciazliwe. Na Twoim miejscu dywan juz bym od razu wyrzucila, zrobila generalne porzadki i zaopatrzyla sie w mothballs z naftalina (naphthalene) lub moth repellent z lavenda.
      Poszukaj na Amazonie, bo nie wiem czy w normalnych sklepach dostaniesz. Eurokraci zbanowali te produkty w imie ochrony zdrowia i srodowiska
    • liley11 Re: Mole? 24.06.11, 15:29
      mozna w nie rzucac kulkami z naftalina:)

nie lubia lawendy- tera zakurat zsezon na lawende, to mozesz swieza miec i porozkladac w domu w woreczkach....ja uzywam skarpet ponczochowych. Od siasiadki mi tego dziadostwa nalatuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka