Dodaj do ulubionych

TV, freeview

01.10.11, 11:13
dziewczyny jestescie nie zastapione - poradzcie co zrobic:
znajoma mieszka w share acommodation gdzie nie ma tv license, antena jest na dachu ale gniazda nie dzialaja, poprosila mnie bym "sie wywiedziala" :) co moglaby zrobic by odbierac cyfrowa tv ( ma cyfrowy telewizor) . Kupila w Asda antene pokojowa ale nic nie lapie, kiedy ja oddawala poprosila o rade ale tam te kobietki nie bardzo sie znaly, dachowa chyba odpada wiec co? freeview? jak to dziala, moze wewnetrzna antena o wiekszym zasiegu. Bede wdzieczna bo dziewczyna mowi ze wraca po pracy i w sciany sie gapi- troche mi jej szkoda.
Obserwuj wątek
    • galadriella Re: TV, freeview 01.10.11, 11:26
      Imho tv licence trzeba mieć wykupioną na oglądanie nie tylko przez jakieś zbiorcze instalacje ale też przez freeview czy przez każdego rodzaju antenę.
      • piksi.dixi Re: TV, freeview 01.10.11, 21:30
        Wydaje mi sie, ze jak gniazdka nie dzialaja, to chyba nic nie zrobi.

• leyla76 Re: TV, freeview 01.10.11, 22:06
          u nas tez byly gniazdka przez ktore tylko kablowa tv dzialala z virgin media. jak antena jest na dachu to pewnie ktos z niej korzysta kto mieszka w tym domu. od takiej anteny raczej kabel osobno idzie. my w naszym domu mielismy tylko gniazdka, ktore z freeview nie dzialaly. antene na dachu motowalismy sami, tzn kupilismy antene w b&q i zawolalismy kgos zeby ja na dachu zamontowal. dodam jeszcze, ze tv z tej anteny mozna tylko w jednym pokoju ogladac bo jak chcesz na wiecej pokoi to o wiele wiecej kosztuje zamontowanie.
          dodam jeszcze, ze freeview odbiera sie z normalnej anteny dachowej. nowe telewizory maja freview wbudowane. inny sygnal juz teraz nie jest nadawany tylko digital, ktory wlasnie sie w Anglii przez freeview odbiera.
          • 1mzeta Re: TV, freeview 02.10.11, 19:56
            Analogowa jeszcze nadaje- do 2012 roku-oczywiście nie wszędzie- zależy gdzie się mieszka.
            • saram0na Re: TV, freeview 03.10.11, 10:10
              nie wszedzie, moja mama np nie ma analogowej i lada dzien tv bedzie sobie kupowac. Dzieki za podpowiedzi, moja kolezanka z pracy kupila corce antene o wiekszym zasiegu taka domowa w argosie wiec jej podpowiedzialam , kupila i dziala, zglosila sie tez do tv license- sprawa zalatwiona- dzieki jeszcze raz :)
              • zielona_magnolia Re: TV, freeview 15.02.12, 14:15
                saramOna a moglabys powiedziec jaka antene konkretnie zakupila twoja kolezanka, mam ten sam problem nie dziala mi freeview na antenie domowej (tmam jakas najprostsza) a nie mam gniazdka.
                • saram0na Re: TV, freeview 15.02.12, 17:08
                  nie wiem dokladnie ktora to byla ale taka z tych drozszych o wiekszym zasiegu kosztowala chyba ok 40 funtow w argosie - ale dziala bardzo dobrze z tego co mowi
    • maniaczkatv Re: TV, freeview 15.02.12, 12:56
      a wiecie, że na freeview na 110 są już polskie kanały?
      • cilke Re: TV, freeview 17.02.12, 10:25
        No co ty? To super! Musze dzisiaj po pracy sprawdzic. Swoja droga bede musiala tez kupic dekoder do freeview, bo moj maly telewizorek w sypialni nie odbiera telewizji cyfrowej, a od kwietnia tego roku likwiduja sygnal analogowy...

---------
        Bobasy.co.uk - portal dla kobiet w ciazy i mlodych matek w UK
      • izabelski Re: TV, freeview 17.02.12, 12:34
        www.visiontvnetwork.co.uk/home/component/content/article/37-fp-rokstories/68-new-polska-plus
        • izabelski Re: TV, freeview 17.02.12, 12:36
          albo na internecie

tvnetwork.new.visionip.tv/Polska_Plus
      • monstroteratum.furiosum Re: TV, freeview 17.02.12, 14:39
        Tylko na Freeview HD.
        • izabelski Re: TV, freeview 17.02.12, 20:41
          zapomnialam dodac, a to kolosalna roznica :)
          • maniaczkatv Re: TV, freeview 28.02.12, 12:58
            działa!, dekoder freeview HD tylko podłaczony do internetu. jak ktoś nie ma HD to moze oglądać w komputerze za darmo na www.polskaplus.co.uk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka