Dodaj do ulubionych

niedostarczona paczka

30.10.11, 15:57
Moi rodzice chcieli wysłac z PL do nas paczkę z prezentami dla dzieci oraz jakimis smakołykami. Poniewaz nigdy wczesniej nie wysylalismy zadnych paczek, zaczelam poszukwania przewoźnika, znalazlam takiego ktory nam najbardziej pasowal, poniewaz odbieral paczke w srode a u mnie miala byc w sobote. Zalezało nam na jak najkrótrzym czasie i usłudze "od drzwi do drzwi"
Czekalismy wczoraj caly dzien, dzieci co 5 min pytaly czy to juz wieczór, wiadomo..
Otóz po godzinie 18 dzwoni pan i mówi ze niestety ale paczke przywiezie nam za tydzień poniewaz zepsul im sie samochód! Myślałam ze źle usłyszałam.
Mówie do niego ze w paczce sa min rzeczy które mogą sie zepsuc. On na to zebym sie nie martwila bo paczka jest w zamrazalniku!!! Łącznie ze sprzętem elektronicznym który był w paczce.
Malo zawału nie dostalam. On sie wylaczyl. Mój maż zadzwnil do niego i powiedzial ze ma natychmiast odesłac paczke na adres z którego go zabrał (nie wiem czy tak jest zawsze ale paczke od rodziców zabral do niego DHL) Chcielismy cokolwiek uratowac z paczki. On oczywiscie ze to są koszty, na to mąż ze to jego koszty, on ne wywiazal sie z umowy. W końcu powiedzial ze odeśle paczke, pewnie na koszt rodziców, ale dopiero w srode bo sa swieta. Tak czy siak w paczce wszystko sie zmarnuje... Jestem zalamana. Szkoda mi strasznie zawiedzionych buziek dzieci..oraz zmarnowanych pieniedzy i pracy moich rodziców..nie wiem co moge zrobic w takiej sytuacji, chyba juz nic. Facet juz nie odbiera naszych telefonów.
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: niedostarczona paczka 30.10.11, 19:00
      Podaj nazwe tego cud-przewoznika, zebysmy sie nie nabraly.
    • ronkaa Re: niedostarczona paczka 30.10.11, 22:05
      Ja miałam podobne przeboje z polecanym wszędzie Eagle Transport. W końcu po prawie trzech tygodniach dostałam paczkę. Poza tym sporo zniszczonych rzeczy bo paczkę sobie otworzyli w firmie i przetrzepali, a potem przy reklamacji miałam jedynie same nieprzyjemności. Od lat nie wysyłam już paczek bo sporo nerwów mnie to wtedy kosztowało.
      • miwah Re: niedostarczona paczka 30.10.11, 23:47
        ronkaa napisała:

> Ja miałam podobne przeboje z polecanym wszędzie Eagle Transport.

ja tez z nimi, ale o tym to juz pisalam po wielokroc. Bardzo znajomo brzmia mi te opisy. Ech...
      • 1mzeta Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 00:46
        Akurat z Eagle Transport nigdy kłopotów nie miałam.
        • uk242 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 09:43
          Stąd to cudo... ehh

www.piomartrans-bus.webon.pl/strona_glowna.php
          • agahad Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 10:04
            Unikajcie Piomar- trans ze Stalowej Woli.
            • marinav Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 10:28
              a jaka firme polecacie?
            • karolajna83g Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 19:24
              Trans Voyager ze Stalowej Woli. Otworzyli paczkę, wyjęli tytoń wart ok 500zł i oczywiście perfidnie zakleili paczkę.
              To jest chyba jakiś kontrahent dla DPD. Tak mi sie wydaje.
              Paczka dotarła po 7 dniach!!!!
              • kingaolsz Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 19:52
                karolajna, ale to mogli celnicy zarekwirowac, bo probowalas uskutecznic przemyt, wiec zal mozesz miec tylko do siebie
                • karolajna83g Re: niedostarczona paczka 03.11.11, 14:32
                  Nie orientuję się, ale tytoń można przesyłać, to chyba papierosów nie można. To i tak nie było dla mnie, więc ja na tym nic nie straciłam.
              • agniesia82 Re: niedostarczona paczka 16.12.13, 10:49
                trans voyager jest ok. ja korzystam z ich uslug juz kilka lat. ale ostrzegaja-zeby NIE wkladac do paczek alkoholu I papierosow, bo juz pare razy mieli trzepanke przez celnikow [wiec raczej to nie oni otweraja te paczki].
                czas dostawy ok- ok 3dni [pl-uk].
    • agg3 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 17:45
      no nieraz slyszalam o takich akcjach :/
      nie znam sie na firmach przewozowych, bo malo ktora jedzie z gdanska dlatego malo korzystam z takich uslug.
      od wielkiego dzwonu, mama robi paczke i puszcza ja autokarem.
      nigdy nie bylo problemow. dojezdza zawsze bo regularnie kursuja z ludzmi ;)
      kiedys kolezanka wracala do pl i puscila swoj "dobytek" do pl wlasnie z jakas firma... dluuuuugo swoich rzeczy nie widziala :/ dopiero jak ktos wkroczyl do "akcji" to paczki sie znalazly (ale chyba tez nie wszystko).

zlodzieje niestety sa wszedzie. ile listow nie dochodzi do PL... :/
      • sylaluk1 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 18:01

Kilka razy wysyłałam paczki z Uk do polski oraz z Polski do UK z firmą PDP (nie mylic z DPD...) tu link do strony: www.pdp.bwi.pl/pdp/ Pan Tomek bardzo profesjonalnie to wszystko ogarnia, przy tym jest niezwykle uprzejmy i kulturalny, zawsze dzwoni przed przyjazdem, umawia się tak żeby klientowi pasowało.W moj region w Polsce paczki byly juz po 2 dniach.

Znalazłam jednak tańszego kuriera ( a raczej pośrednika firmy DPD) Catrina Trans (lub LTD) www.catrinatrans.co.uk/ , wysylalam z nimi 2 razy z Uk do Polski i do Czech, paczki doszly chyba na 4 lub 5 dzien.Tu wszystko oplaca sie np przez Paypala lub karta, przyjezdza angielski kurier z DPD, zostawia list przewozowy i jak narazie nie mialam problemow, ta firma bierze 20 funtow za paczke do 30 kg + 5 za przyjazd kuriera, ale jak ktos wysyla 2 paczki (w sumie 60kg) to biora tylko 40 funtow.

Pozdrawiam
        Sylwia i Hubi (24.09.2003)
        • cherrie Re: niedostarczona paczka 06.11.13, 00:05
          ja tez catrinatrans polecam
          • mrs.t Re: niedostarczona paczka 17.12.13, 10:32

> ja tez catrinatrans polecam

moja mama z polski tez wysyla catrinatrans ( tak z 4 razy do roku)
            raz tylko zniczczylo sie mi cos, bo paczka bylo widac byla zmasakrowana strasznie (choc od tej pory lepiej opakowujemy swoja droga, obwijajac polowa rolki folii spozywczej przezroczystej - polecam, wzmacnia i zabezpiecza)

natomiast wczoraj opadla mi szczeka - szalony okres przedswiateczny, paczke moja mama wyslala dopiero w zeszla w srode wiec mowie dobra, bedzie pewnie jak sie uda na koniec tego tygodnia -a wczoraj pan dzwoni do drzwi z dostawa! az sie musialam podzielic dobra wiadomoscia :)
      • wiwi1 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 18:04
        Ja z Eagle Transport korzystam od lat w obie strony UK - Polska i Polska - UK i zawsze wszystko jest ok, ale wiem, ze jest jakas firma, ktora sie pod nich podszywa i nazywa sie tak samo, albo bardzo podobnie. Mowili mi kiedys, ze mieli przez ta firme mnostwo problemow.
        Pozdrawiam:)
        • miwah Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 21:45
          Wiwi, a mozesz podac strone tego Eagle Transport z ktorego uslug korzystasz?
          Watpie ze korzystalam z jakiejs podszywajacej sie ( szczerze mowiac nie trafilam na nic takiego w sieci). Acz calkiem zgrabny wykret bylby, trzeba im to przyznac ;-P . Zawsze skargi niezadowolonych klientow mozna zamiesc pod dywan tlumaczeniem ze to `nie my, jeno ci co sie pod nas podszywaja` ;) Ta pani w PL do ktorej siostra pukala kiedy byly problemy tez tlumaczyla ze to nie oni tylko ten facet w Londynie ktory ma z nimi porachunki ;-P
          • wiwi1 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 22:53
            eagletransport.net.pl/
            To ci z linka powyzej, ale wiesz, sprawdzilam wlasnie na necie czy jest jakies inne eagle transport i nie znalazlam, wiec byc moze masz racje:)
            Pozdrawiam:)
        • tym08 Re: niedostarczona paczka 31.10.11, 23:46
          my korzystalismy kilkakrotnie w obie strony z Eagle Trans (NIE EagleTransport). przyjezdzali zawsze w umowiony dzien i zakres godzinowy.
          • marinav Re: niedostarczona paczka 03.11.11, 01:59
            zastanawiam sie nad firma Catrina LTD.
            Hmmm.... w spisie towarow zabronionych znajduja sie m.in. ciastka (?!)
            Mama ma dla mnie pierniczki torunskie. I co teraz? :)

• marenika Re: niedostarczona paczka 03.11.11, 08:34
              ja korzystam z firmy www.expresowepaczki.pl korzystałam już kilka razy w obie strony i nie miałam nigdy problemu...jedynym minusem może byc tylko to, ze czasem dstarczają paczki późnym wieczorem ale jeśli nie można wtedy odebrać to podsyłają następnego dnia innym kurierem--można się dogadać telefonicznie... Mi pierniczki toruńskie tą firmą wysyłano i nikt nie miał zastrzeżeń;D...koszt to 20 funtów za paczkę do 30 kg i 3 funty za odbiór...w PL tez zamawiasz przez internet, odbiera inna firma kurierska i dostarcza do ich polskiej siedziby w Poznaniu..Można śledzić paczkę w necie...
              pozdrawiam
              • moccabristol Re: niedostarczona paczka 03.11.11, 14:42
                Ja natknęłam się na taką reklamę:

www.britport.net/kurier
                ale nie mogę nic o firmie powiedzieć, bo nic nie wysyłam ale może się komuś przyda:)
                • erga4 Re: niedostarczona paczka 03.11.11, 18:04
                  raz wysyłałam eagle trans (nie eagle transport) i było OK choc dłużej niż mówili.
                  teraz wysyłam zawsze trans voyager ze stalowej woli i jestem zadowolona - dobry kontakt z nimi jest i paczki docierały całe i o czasie. raz zepsuł im się samochód to dzwonili że będą dzień później. nie biorą ode mnie dopłaty za przyjazd mimo iż nie jestem z Londynu. biorą ode mnie po drodze do Dover.
                • pelagia_pela Re: niedostarczona paczka 14.12.14, 20:46
                  Zawsze wysylam z nimi nasze bagaze do Polski, nie bylo nigdy problemow wiec ich polecam.
    • negro84 Re: niedostarczona paczka 15.12.13, 19:47
      Oszuści!!! Piomar trans ze stalowej woli, taka sama sytuacja była u mnie że facetowi sie samochód zepsuł, i 2 tyg juz jedzie do mnie paczka do Anglii, zastanawiam sie co z tym zrobić, gdzie to zgłosić, co w takiej sytuacji mozna zrobic, iść na policje? chce odzyskać swoją paczke i pieniądze!! UWAŻAJCIE TO OSZUŚCI!!!
      • szprotka6 Re: niedostarczona paczka 15.12.13, 20:27
        catrinatrans oraz www.expresowepaczki.pl
        Zwaszcza z tą ostatnią firmą nie mialam nigdy problemow (z cathrinatrnas raz mi cisnienie podniesli, ale w sumie do dzis nie wiem czyja to byla ich czy angielskiego ich kontrahenta wina).
        expresowepaczki są najtansi przy okazji...
        • kalpa Re: niedostarczona paczka 15.12.13, 22:03
          No frustracja!!!
          Jakie dupki :(
          Jak można włożyc paczkę do zamrażary bez konsultacji!
          A poza tym... po rozmrożeniu iele rzeczy już nie nadaje się do niczego :(
          Ale Wam dali prezent na Święta:( :(
    • basiawa74 Re: niedostarczona paczka 15.12.13, 22:22
      sprawdz Przesyłkarka.pl,jutro moj maz wlasnie wysyla paczke z uk do polski.
      • mamonia78 Re: niedostarczona paczka 16.12.13, 13:53
        Abstrahujac od nieuczciwego przewoznika, to do paczek tego typu nie wolno wkladac zywnosci latwo psujacej sie, plynow czy wyrobow tytoniowych.
        Argument "bo mi sie jedzenie popsuje" niestety nie jest dobrym argumentem.
        Dla wlasnego bezpieczenistwa paczke z elektronika tez powinno sie specjalnie oznaczyc.
        Przewoznik ktory nie wyznacza takich zasad jest podejrzany z zalozenia.
        I nie jest to dlatego zeby utrudnic klientom zycie.
        Nie chcialabym zeby komus sie sledziki w oleju wylaly i zalaly moja paczke...
        A wiadomo ze paczki sa rzucane przy przeladunku, nikt sie z tym nie bedzie certolil jezeli za to dodatkowo nie zaplacisz.
        • ssabaudia Re: niedostarczona paczka 16.12.13, 23:28
          właśnie dzisiaj Mama dzwoniła, że chciała Dzieciakom zrobić niespodziankę i wysłać jakąś paczkę, od czwartku czekają na kuriera. Oczywiście opłacone. Nikt nie odbiera tel.
          W piątek zadzwonił jakiś kurier który zapytał, czy NAPEWNO paczka jest opłacona i echo!
          Wcześniej zawsze korzystaliśmy z expresowepaczki i wszystko grało, teraz Mama wynalazła jakichś Cwaniaków i jest lekki kwas.
    • 1hajot Paczki do Londynu 09.12.14, 09:02
      Ogółem można trafić na wielu różnych przewoźników, historie z odpakowywaniem paczek tworzy często też sama konkurencja żeby zniechęcić klientów. Mam znajomego w pomorskiej firmie ale zawsze korzystam z tych ze śląska... Są rzetelniejsi, a poza tym i tak muszę przejechać przez zachodnie województwa :D
      Ja w sumie jak szukałem dla ojca przewoźnika to trafiłem tego Piomara, w ogóle nie dało się z gościem rozmawiać, dopiero EagleTrans (ten EagleTransport to jakiś inny) obsłużył moją paczkę w uczciwym terminie.
      Ogólnie to ostatnio znalazłem też listę takich przewoźników, chociaż niektórzy już jeżdżą nie tylko do Londynu Paczki do Londynu tam jest tego sporo, szkoda, że niepoukładane w jakąś logiczną całość regionami ale oni zwykle i tak korzystają z usług DPD czy Poczty
      • eraz-lilipop Re: Paczki do Londynu 09.12.14, 09:49
        My czesto korzystamy z rb lublin i ostatnio zdarzylo sie ze samochod im siadl gdzies na trasie, zostalismy od razu o fakcie powiadomieni i o czasie w ktorym przesylka ma nadejsc.( opoznienie z powodu awarii mialo 24 godz)Przesylki Lublin Londyn ida jeden dzien. Rano w piatek jest odbierane w PL i w sobote mamy juz przywieziona do domu w Londynie. Tesciowa czesto tez nadawala paczki w autokarach jadacych do Londynu, ceny nadania porownywalne jedyne to czas dluzszy przewozu i trzeba odebrac sobie samemu z autobusu na przystanku.
        • szczur.w.sosie Re: Paczki do Londynu 09.12.14, 10:23
          Zawsze wysyłamy przesyłarka.pl.
          • wenya Re: Paczki do Londynu 09.12.14, 20:15
            Ja korzystam z DPD i jest super. Nic nie zniknelo i czesto przed czasem.
            • pelagia_pela Re: Paczki do Londynu 14.12.14, 20:50
              Wlasnie wspomniany tu Britport korzysta z DPD, jest posrednikiem. Nie wierze w male firemki z jednym busem, DPD (Britport) daje wieksza gwarancje niz jakis pan Stasiek z vanem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka