Dodaj do ulubionych

przygotowanie potraw świątecznych

14.12.11, 22:09
dziewczyny,
zamierzam w wekend zrobic pierogi i krokiety już na swięta tzn.chce pierogi surowe zamrozic,krokiety usmażyc i tez zamrozić
co zrobić,by nie posklejały się przy wkładaniu do zamrażalnika?nie jest on duży!
nigdy sama ich nie robiłam
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: przygotowanie potraw świątecznych 14.12.11, 22:11
      Ja kiedys niestety tak zrobilam i byla to calkowita porazka... Potem juz mrozilam tylko pierogi ugotowane i dobrze obtoczone w oleju. Wtedy sie nie sklejaly i mozna bylo je spokojnie rozmrozic.
    • lianis Re: przygotowanie potraw świątecznych 14.12.11, 22:20
      Ja zawsze mroze pierogi juz obgotowane w wodzie z dodatkiem oliwy, surowych nigdy nie probowalam, ale jesli maja sie nie posklejac to mroz pojedynczo
      pierogi poukladaj na tacce, tak zeby nie byly jeden na drugim, tylko osobno, wloz do zamrazarki, zmroza sie troche, wystarczy zewnetrznie i wtedy mozna je spakowac razem do pudelka/woreczka. Tak samo z krokietami.
      • moccabristol Re: przygotowanie potraw świątecznych 14.12.11, 22:32
        Zrobione i najlepiej lekko oprószone mąką ułóż na dużym talerzu też podsypanym mąką i włóż ten talerz , czy tackę do lodówki. Na drugi dzień będą na tyle podeschnięte , ze śmiało możesz wkładać do worka , pojemnika czy czego tam chcesz i dać do zamrażarki.
        • bryanowa-1 Re: przygotowanie potraw świątecznych 15.12.11, 01:29
          ukladam w pudelku pierogi i przekladam folia spozywcza.nie skleja sie.tylko takie zamrozone odrazu na wrzatek ,nie rozmrazac ich.
          • ingaki Re: przygotowanie potraw świątecznych 15.12.11, 10:17
            ja robie tak jak moccabristol ulepie tyle ile sie zmiesci na tacce do zamrazalnika i nastepne lepie jakos 20 min nawet juz wystarczy i przekladam do woreczka i nastepna ture wkladam i tak do konca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka