Dodaj do ulubionych

olej lniany

21.12.11, 13:50
Dziewczyny szukam oleju lninaego, swiezego i tloczonego na zimno i znalazlam takie cos:
www.flaxfarm.co.uk/oil
Poniewaz nie lubie kupowac jedzenia ze zrodel, ktorych nie znam zastanawiam sie kto dopuszcza tutaj zywnosc do obrotu? jakie oznakowania albo certyfikaty powinna miec zywnosc, ktoira zostala do obrotu dopuszczona?
Wie ktoras?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: olej lniany 21.12.11, 19:55
      zajzyj do Holland and Barret,lub health food shops
      • wiwi1 Re: olej lniany 21.12.11, 19:59
        No wlasnie sprawdzalam, sa oleje lniane, ale nie sa "fresh" maja dlugie daty przydatnosci do spozycia a ja bym chciala taki swiezy.
        • galadriella Re: olej lniany 21.12.11, 20:16
          Już kiedyś Ci polecałam sklepy Revital
          www.revital.co.uk/Stores
          Lnianego jest zawsze kilka różnych marek (wszystkie w lodówce), możesz wybrać najświeższy.
          Bo nie chodzi Ci chyba o to, żeby miał napisany krótki temin spożycia, tylko żeby był niedawno wyprodukowany?...

Ten z Twojego pierwszego linka raz zamówiłam, ale wolę sama kupować prosto z lodówki. Kupuję ten
          www.revital.co.uk/Barleans_Lignan_Flax_Oil_Complex_Liquid
          ma nadrukowany termin produkcji, nie tylko przydatności.
          • wiwi1 Re: olej lniany 21.12.11, 20:41
            O wlasnie galadriella, ja ciagle o tym oleju a jeszcze go nie kupilam;)
            A to wlasnie dlatego, ze zalezy mi na tym zeby byl swiezy i doklkadnie tak jak napisalas, zebym znala tez date produkcji a nie tylko przydatnosci. Przeczytalam gdzies, ze taki prawdziwy tloczony na zimno olej, zeby zachowal wszystkie swoje wlasciwosci odzywcze to powinien miec nie wiecej niz 3 miesiace po tym czasie ponoc sporo traci. Dlatego sie zastanawialam z tym sklepem z flaxseed farm. Kupowalas tam raz rozumiem? Jak go zapakowali? mialam nadzieje, ze pakuja w cos co utrzyma niska temperature, steropian czy cos.
            Ten z Twojego linka tez bym musiala zamawiac bo sklepy od siebie mam za daleko, zeby sie wybrac z dwojka maluchow.
            Dzieki za info w kazdym badz razie.
            • galadriella Re: olej lniany 21.12.11, 20:57
              > flaxseed farm.
              > Kupowalas tam raz rozumiem? Jak go zapakowali? mialam nadzieje, ze pakuja w co
              > s co utrzyma niska temperature, steropian czy cos.

Żaden styropian nie zachowa temperatury przez kilka dni - a tyle trwa droga paczki przez pocztę. Teraz zimą to nie problem, bo pocztowe magazyny chyba nie są ogrzewane, ale latem raczej się nie spodziewaj dostarczenia zimnej butelki.
              Pakują w specjalne pudełko chroniące przez stłuczeniem się szkła.

Już dawno nie mam tamtej butelki i nie pamiętam, czy miała datę produkcji.
              Barlean's ma na pewno.
              A jak jeszcze gdzieś znalazłam gdzieś opinię, że to najlepszy lniany na tutejszym rynku i ponieważ mam Revital niedaleko - nie szukam już innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka