22.12.11, 08:31
Pierwszy raz wygralam licytacje na ebay i nie wiem co teraz, ja mam sie skontaktowac ze sprzedawca czy on ma to zrobic pierwszy? Czy moze nie zgodzic sie na caly proces sprzedazy( wygralam licytacje z bardzo niska kwota), nie mam paypala i nie mam historii na ebay.Prosze o pomoc bo zielona jestem , nigdy nie korzystalam z takich stron.
Obserwuj wątek
    • fifka01 Re: ebay 22.12.11, 08:46
      Jeżeli w aukcji nie było napisane, ze po zakończeniu musicie ze sprzedawca coś ustalać, np. kolor produktu, rodzaj wysyłki itd, tylko wszystkojest jasne, to nie musisz sie z nim kontaktowac. Zarejestruj sie na Paypal koniecznie, zapłać (ebay sam cie rpzez ten proces poprowadzi, tylko klikaj) i czekaj na przesyłkę.
    • t.edyta Re: ebay 22.12.11, 10:03
      normalnie placisz i czekasz na przesylke..
      Chyba,ze odbierasz osobiscie to ty musisz sie skontaktowac i ustalic kiedy odbior.
    • t.edyta Re: ebay 22.12.11, 10:07
      Ojoj
      Nie masz paypala to niedobrze bo sprzedawca nie musi czekac kilka dni na zaplate.
      Oczywiscie wtedy TY koniecznie piszesz list przepraszajacy,aby poczekal.
      Ja tak czekalam 12 dni na zaplate,ale nie musialam bo to za dlugo.

A pytalas sie wczesniej czy mozesz placic innym sposobem.Jesli nie to sorry,ale tacy kupujacy to plaga egipska.
      • fifka01 Re: ebay 22.12.11, 10:22
        To rejestracja na Paypal nie jest natychmiastowa i nie mozna płacic od razu? Nie pamietam juz...
        • cherrie Re: ebay 22.12.11, 13:18
          Nie, musza wszystko sprawdzic tj przelewaja mikro kwoty na konto bankowe i potem trzeba podac jakie to byly platnosci np. 23 i 11 p. Cala rocedura trwa ok tygodnia.
          Ale... Przeciez mozna za posrednictwem paypala placic karta, lub eczekiem. Mi oststnio kobieta tak xaplacila i 10 dni payment byl pending to clear the payment! Masakra ..
        • havana28 Re: ebay 22.12.11, 13:29
          fifka01 napisała:

> To rejestracja na Paypal nie jest natychmiastowa i nie mozna płacic od razu? Ni
          > e pamietam juz...

Jest natychmiastowa, przynajmniej jeśli płaci sie z karty. Sama tak kiedys zrobiłam- założyłam konto i kilka minut potem zapłaciłam
          • eraz-lilipop Re: ebay 22.12.11, 17:49
            Wieksze komplikacje u mnie wyszly ;-).Rano zakladalam tego paypal i sie zorientowalam ze karte zgubilam.Napisalam juz maila do sprzedajacego, z zapytaniem o szczegoly, bo zakupiona rzecz mam odebrac osobiscie, wiec sadze ze cash jest ok w takim przypadku.Teraz czekam na jakis odzew z jego strony .Jak dlugo takie mailowanie moze trwac ( w moim mailu podalam numer kontaktowy do mnie, bo na ebay jego wszelakie dane kontaktowe sa niewidoczne).
            W banku juz zglosilam zgube, wiec na karte tez czekam no i dopiero po swietach zrobie podejcie do rejstracji paypal.
            Jeszcze jedno pytanie mam odnosnie tego paypal, czy to jest platne i bezpieczne.Wiem ze wszedzie sa informacje na ten temat rozpisane ale ja jestem totalny ciemniak komputerowo internetowy i nie wiem czy bez problemu moge spac jak moje dane gdzies tam sa w cyberprzestrzeni ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka