Dodaj do ulubionych

Wasze kosmetyczne cuda

26.01.12, 11:23
Tak mnie naszlo, po wczorajszym poszukiwaniu kremu przeciwzmrszczkowego na noc, ze kazda z Was ma jakies swoje ulubione kosmetyki. Podzielcie sie tajemnica swojego piekna:-) Ja uwielbiam olejek jojoba doskonale nawilza , i nie obejde sie bez podkladu Estee Lauder- Double Wear, ale nadal poszukuje kremu na noc :-) Jakies propozycje
Obserwuj wątek
    • arya82 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 12:23
      Jesli lubisz EL, to polecam jesli jescze nie wyprobowalas, serum advanced night repair, uzywam go na noc razem z Day Wear (ktorego uzywam tez na dzien) -nie lubie tych typowych kremow na noc. A day wear jak dla mnie to moj swiety gral :) ANR podobnie - dzialaja cuda :)
      • damianka5 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 13:47
        Po wielu latach probowania roznych podkladow znalazlam idealny Estee Lauder Double wear maximum cover,swietnie kryje moje rozszerzone naczynka. Poszlam dalej i kupilam ANR (bo dziala cuda),jak na razie ok, ale moja wrazliwa cere wysusza i musze ja dobrze nawilzac.Co do Day Wear, kocham ten zapach i jest super kremem na dzien, na noc jednak bym nie stosowala bo ma factor 15, a slyszalam ze to moze zaszkodzic cerze tak na dluzsza mete.Dalej szukam kremu na moje ,,zmarszczki,, na noc, co by dzialal jak ANR i super nawilzal.Chyba za duzo oczekuje :) Jezeli interesujecie sie kosmetykami to polecam (swietnie sie je slucha i zawsze mozna sie czegos nowego dowiedziec):

www.youtube.com/user/nieesia25?blend=1&ob=0#p/u
        www.youtube.com/user/nissiax83?blend=1&ob=4
        Wszystkie Agnieszki to super dziewczyny :)
    • lianis Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 17:38
      ja rowniez szukam dobrego kremu na noc, zachecona wyczytanymi super opiniami o serum EL ANR kupilam i wg mnie bez rewelacji, chodzilo mi o cos dobrze nawilzajacego na noc, bo krem dzienny nie wystarcza dla mnie, mialo byc tak cudownie nawilzajace, ale u mnie cera dalej wysuszona, wiec szukam dalej.
      • clonek13 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 17:58
        jesli chodzi o kremy na twarz stosuje 4 na przemian, w zaleznosci co potrzebuje i jaki mam humor :)) , przyczepilam sie do Yves-Rocher i z tej marki mam 3 kremy:
        1) Nutri specific -Ultra comfort-odzywczy na noc wizaz.pl/kosmetyki/foto/26684_250.jpg
        2) Specific Ultra Mat-reguluje sebum i nawilza , stosuje na dzien gdy chce miec skore troche matowa img.makeupalley.com/7/4/4/6/2149594.JPG
        3) Serum Vegetal 3 -na zmarszczki 4.bp.blogspot.com/_oJ8ycnhErEQ/TOGvLPDw7pI/AAAAAAAAAP4/so5s6IUiEE8/s1600/YvesRocherSerumVegetalDay.jpg

oraz od kilku miesiecy z dobrym skutkiem stosuje na dzien krem z Body shop-z vitC i filtrem 30 ktory ladnie nawilza www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_SkinCare&CatCode=C_SkinCare_Moisturisers&prdcode=83293m

wczesniej przymierzalam sie do Soraya ale mam alergie na ich kosmetyki wszystkie, wiec poki co stosuje te kremy co wymienilam wyzej , jak sie skoncza to znow moze cos przetestuje :)
        a lyszalyscie o kremach BB??? mysle o nich , narazie czytam w temacie a moze ktoras z was sie podzieli opinia jakiegosc BB konkretnego??
      • klara11 lianis 26.01.12, 23:36
        Lianis, ja takze mialam strasznie przesuszona cere, robily mi sie nawet takie liszaje ( wszystko z przesuszenia) Poszlam do kosmetyczki i zafundowalam sobie Oxybrazje, cudowny zabieg- powtorzylam 2 razy i po problemie . Ach piling twarzy raz w tygodniu obowiazkowy, bo inaczej martwy naskurek blokuje dzialanie kremow nawilzajacych.
    • asica74 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 18:22
      do twarzy - Origins - wszystko z serii na twarz. Polecam szczegolnie maseczke Drink up intensive
      do ciala - dr. organic (do kupienia w holland and barrets)
      Ostatnio odkrylam krem matujaco-odwiezajacy z vichy
      www.google.co.uk/products/catalog?q=vichy+antiox&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=12398516117147402318&sa=X&ei=pIshT_unIIGm8gO1k7GyBw&ved=0CGAQ8wIwAQ
      na mojej zmeczonej twarzy dziala cuda
      • aleksandrawu Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 18:40
        clonek- ja uzywam bb z garniera i jestem zachwycona. Wczesniej mialam tonujacy EL Day Wear- nie robil nic ciekawego. A garnier nawilza, mojej bladej twarzy dodaje zycia i blasku ;) Tylko troche zbyt mocno pachnie.
        Moim cudem kosmetycznym jest piling do ciala z kawy mielonej :)
        Kosmetyku do twarzy nadal poszukuje.
        • klara11 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 23:26
          Aleksandrawu dziekuje o przypomnienie o pilingu z kawy, ja dodaje jeszce cynamon, swietna sprawa!!!
        • klara11 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 23:29
          Alexandarwu dziekuje o przypomnienie o pilingu z kawy, ja dodaje jeszce cynamon, swietna sprawa!!!
        • t.edyta Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 23:39
          A ja sobie zafudowalam zabiegi kwasowe na twarz u znajomej kosmetyczki.
          Jestem juz po 2gim i mam buzie jak dupka dzidzi;)
          Poza tym dowiedzialam sie,ze tlusta cera oznacza dluga mlodosc;)
          Rowniez to,ze do zmywania makijazu lepszy jest zel niz mleczko.

Teraz musze ladowac duzo kremu na noc i uzywam loreal z kolagenem bo musze natluszczac po zabiegach.
          • murasaki33 Re: Wasze kosmetyczne cuda 26.01.12, 23:51
            Edyta, jakie kwasy uzywala kosmetyczka, napisz wiecej. A probowalas u niej microderm? Po dwoch razach byla zachwycona efektem.
            • t.edyta Re: Wasze kosmetyczne cuda 27.01.12, 00:12
              murasaki33 napisała:

> Edyta, jakie kwasy uzywala kosmetyczka, napisz wiecej. A probowalas u niej micr
              > oderm? Po dwoch razach byla zachwycona efektem.

Jakie to nie powiem ,bo zapomnialam,a sie pytalam kilka razy:)
              Sam kwas jakies 3 min za pierwszym i 5 za ostatnim razem i troche szczypal, poza tym caly zabieg okolo 40 min z przygotowaniem przed i kremami po.

We wtorek ide na jakies mikrocostam, co jet wlasnie rowniez dobre przy tych kwasach i cerze tlustej.
              Nie jestem kosmetyczka i nie znam sie na terminologi ,ale sie dopytam fachowo.
              • agg3 Re: Wasze kosmetyczne cuda 27.01.12, 00:54
                czy chodzi Ci o mikrodermabrazje?
                • t.edyta Re: Wasze kosmetyczne cuda 27.01.12, 15:10
                  agg3 napisała:

> czy chodzi Ci o mikrodermabrazje?

Wlasnie tak :)
                  Kwasy glikolowe na twarz. Milalam 2 i co 2 tygodnie mozna je powtarzac. Za tydzien mam nastepna.

Ale jeszcze jedno: we wtorek ide na makijaz pernamentny brwi. To tak na moje smutki postanowilam o siebie zadbac i nie dac sie depresji .
        • mancipi Re: Wasze kosmetyczne cuda 27.01.12, 01:39
          ja w poniedziałek zakupiłam pierwszy bb z garniera (wcześniej przymierzałam się do tych japońskich, ale w końcu nie kupiłam) i póki co rewelacjia, wybrałam jaśniejszą wersję. jest jeszcze bb z No7 w Bootsie, ale wg mnie garnier ma lepszą konsystencję

a piling z kawy jest boski, nawet mój M go używa (fakt niechętnie, ale zmuszony stosuje), ja dodaję oliwy i żelu do mycia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka