Dodaj do ulubionych

pieluchy wielorazowe

22.02.12, 10:04
Dziewczyny,
chcialabym kupic na ebayu uzywane pieluchy wielorazowe (uzywane, bo to moje trzecie dziecko i szkoda mi kasy na nowe, bo wiecej dzieci juz chyba nie bedziemy miec). Czy moglybyscie mi polecic konkretne firmy. Jest ich sporo,nie znam sie na tym. Dzidzius sie urodzi w maju, ale chcialabym juz kupic. Na co zwracac uwage, co sie sprawdza.Poradzcie :)
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 10:31
      Bambino Mio sa super. Szwagierka uzywala przez 2 lata i byla baaardzo zadowolona.
      • aleksandrawu Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 11:51
        my uzywamy bumgenius. kupilam 17 sztuk i robie pranie codziennie.
        Co ci doradzic? Przede wszystkim - nie kupuj tych na rzepy- porazka i szybciej sie niszcza. I sa dosyc spore, wiec my zaczelismy uzywac jak maly mial ok 1,5 miesiaca (teraz ma 3,5). Powiem ci ze to tez jest moje ostatnie dziecko, ale jednak kupilam nowe, bo jakos tak mi sie nie za bardzo usmiechalo uzywane- nie wiesz w czym je prali, a jednak to pielucha:/
        Jak masz jakies konkretne pytania, to prosze bardzo. My uzywamy i pieluch i chusteczek wielorazowych i jestesmy bardzo zadowoleni. To znaczy ja- nie ukrywam- troszke mniej, bo jednak roboty duzo wiecej niz przy pampersach. ALe za to maly NIGDY nie mial odparzonej pupy, a zadnych kremow nie uzywam.
        • arya82 Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 12:49
          Pierwszy raz dowiedzialam sie tu o kupowaniu uzywanych pieluch i musze powiedziec troche mnie ten koncep zadziwil. Z ciekawosci zerknelam na ebay i poszperalam w necie i rzeczywiscie widze ze jest sprzedaz to i popyt pewnie tez… Osobiscie, nie mam zupelnie nic przeciw ubraniom z second-hand, ale czy ktos z was kupil by tam majtki dla siebie? ...ja nie znam takiej osoby. I moze dlatego tym bardziej uzywanej pieluchy to juz wogole nie widze. Nie chce nikogo urazic, to tylko dla mnie taka dosc szokujaca nowinka ;)
        • asica74 Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 22:27
          Alexandra, ile pieluch zuzywasz dziennie? wszytskie 17?
          Ja mam kilka na probe ( flip), wczoraj zrobilam podejscie i ... padlam. Przelewaja mi sie. Ale najbardziej przeraza mnie koniecznosc prania... i tak obecnie pralka chodzi codziennie...
          • izab82 Re: pieluchy wielorazowe 21.03.14, 11:14
            mi na początku też się przelewały, ale dowiedziałam się że to problem z nowymi pieluszkami, po kilku praniach już było super.
      • karolkowa1 Re: pieluchy wielorazowe 26.02.12, 23:45

W Mothercare jest promocja na Bambino Mio,zestaw za £30 zamiast £99

tinyurl.com/8886s8x
        • kaka-llina Re: pieluchy wielorazowe 27.02.12, 00:37
          Super!!!! Zakupione!
    • iga04 Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 13:49
      Swego czasu też miałam opory, ale raz kupiłam w stanie idealnym kilka pieluszek i nie żałuję:) Praktycznie wszystkie pieluszki wielorazowe można od czasu do czasu prać w 90 stopniach, właśnie w celu gruntownej dezynfekcji i kiedy "przechodzą" na inne dziecko.Poza tym do ich prania można stosować specjalne dodatki antybakteryjne, a do płukania np. olejek z drzewa herbacianego,który ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.

Na początek kupiłabym po kilka pieluch różnych firm.Jak maluszek przyjdzie na świat to wtedy sama zobaczysz,które wam najbardziej będą odpowiadały.Dzieci mają różną budowę ciała i nie każda pieluszka tak samo dobrze się układa.Dodatkowo zwróć uwagę na to, z czego pielucha jest wykonana.Dziecko może mieć uczulenie np. na polar, często występujący w pieluchach wielorazowych. Polecam pieluszki bambusowe,są one wykonane z włókna o naturalnych właściwościach antybakteryjnych, idealne przy skłonności do odparzeń,np. Tots Bots Easyfit albo Lollipop. Fajne (choć nie bambusowe) są też GroVia,Fuzzi Bunz albo HIP HIP Baby RealEasy.
      • kiyana Re: pieluchy wielorazowe 29.02.12, 17:13
        Witam i zapraszam do mojego sklepiku :)
        • kiyana Re: pieluchy wielorazowe 29.02.12, 17:14
          kiyana napisała:

> Witam i zapraszam do mojego sklepiku :)

www.mikulo.sklepna5.pl/
    • kaka-llina Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 20:33
      Na temat pieluch to można referaty pisać.... Ja pieluchowałam wielo córkę odkąd skończyła 8 m-cy, więc mi się świetnie sprawdziły Bum Genious i wieelee innych (ale to naprawdę zależy od dziecka i preferencji mamy). Jeśli chcesz zaczać pieluchować wielo od noworodka polecam ten watek: chusty.info/forum/showthread.php?t=45747 (totbots bardzo polecają i chyba masz w swoim Bounty kod, żeby kupić za połowę ceny starter pack, powinnaś tez mieć kupon na darmowego "małego" BG)
      sporo czytania ale rady świetne. w ogóle pogrzeb na tym forum, trochę Ci zajmie ale dowiesz się dużo i nie będziesz kupować w ciemno.
      • kaka-llina Re: pieluchy wielorazowe 22.02.12, 20:37
        BTW też zamierzam się pieluchowo w rozmiarze 1 na ebay zaopatrzyć ale czekam na fajne oferty (przegapiłam ostatnio paczkę totsbots wartą 150 funtów (NOWE były) poszły za 41!!!, będę dalej polować, ale chyba poczekam aż będę znała płeć.
        • joa33 Re: pieluchy wielorazowe 25.02.12, 21:59
          Dzieki Dziewczyny,
          oczywiscie jesli kupie uzywane zamierzam je wyprac w 90 stopniach. Co do znizek z Bounty - niestety od 3 lat mieszkamy w Polsce, wiec nie dostane od nich kuponow.
          Pozdrawiam serdecznie!
          Joa
          • funny.face Re: pieluchy wielorazowe 26.02.12, 21:15
            Szkoda, ze w Polsce, bo chetnie sprzedalabym Ci swoje. Uzywalismy Little Lamb, w dwoch rozmiarach.
            • joa33 funny.face 27.02.12, 09:27
              Napisz prosze na priv. W marcu maz bedzie w UK to moglby zabrac do Polski. Napisz wiecej szczegolow.
              Pozdrawiam
      • arya82 Re: pieluchy wielorazowe 27.02.12, 10:11
        Mam nadzieje, ze mnie nie wysmiejecie, za glupie pytania. Bylam na tym Baby Show, naogladalam sie pieluch i coraz bardziej koncept takich delikatnych dla pupencji dzidziola rozwiazan do mnie przemawia (aczkolwiek wciaz uzywane mnie nie przekonuja ;) ) Ale ze wzgledu na to, ze czekam na pierwsze dziecie, i sprawy kupkowe to jeszcze dla mnie dosc obrzydliwa abstrakcja ;) moze ktos mi powie jak Wy sobie radzilyscie z praniem tego? Spieracie/pierzecie odrazu jak tylko sciagniecie kazde pieluche?… to by bylo chyba duzo roboty? czy kisicie w koszu? czekacie az sie uzbiera z calej doby, czy jak? To mnie najbardziej w tym wszystkim przeraza ;)
        • aleksandrawu Re: pieluchy wielorazowe 27.02.12, 10:48
          Eee tam- zobaczysz, jak bedziesz karmic piersia, to takie kupy pachna jogurtem, a nie smierdza;)
          A poza tym, do wielorazowek uzywamy papierowych nappy liners, ktore zatrzymuja kupe i mozesz je po prostu wyrzucic do toalety. A jesli cos tam sie wymsknie na pieluche, to wtedy pod bierzacym strumieniem zimnej wody splukujesz, nawet bez dotykania.
          A, a skladuje sie rzeczywiscie pieluszki z calego dnia, na sucho, w zamykanym wiadrze z siatka, ktora potem wyjmujesz i wkladasz calosc do pralki. My uzywamy tez Cheeky Wipes- wielorazowych chusteczek- to+pieluchy (zwlaszcza jesli planujesz jeszcze dzieci)= super oszczednosc i zero odparzen! Oczywiscie chusteczki mozesz tez sama zrobic, z pocietych cienkich recznikow. Ale ja za leniwa jestem;)
        • izab82 Re: pieluchy wielorazowe 21.03.14, 11:20
          na tej stronce możesz znaleźć kilka porad
          littlepenguin.eu/pieluszkowe-abc-czyli-pieluszki-wielorazowe-dla-niewtajemniczonych/
          Ja najbardziej sobie cenię kieszonki. A na dziecięce kupki używałam papierków bambusowych
      • mila_manila Re: pieluchy wielorazowe 14.09.12, 14:00
        Nie wiem co wszyscy widzą w tym totbts. Dla mnie to porażka, najgorsze pieluchy wielorazowe jakie spotkałam. Natomiast Loliipop bambusowy - dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam.
    • iza-1980 Re: pieluchy wielorazowe 10.05.12, 01:46
      No właśnie ciekawa jestem,jak to jest, bo rzeczywiście słyszałam, że te bambusowe pieluszki i myjki Cheeky Wipes: www.cheekywipes.pl/najlepsze-dla-dziecka
      mają ten plus, że odparzeń brak, a moje pierwsze dziecko cały czas miało ten problem. Ostatnio czytałam, że to wina parabenów i różnych substancji, które zawarte są w chusteczkach i pampersach.
      • kinmalek joa33 11.05.12, 00:11
        Ja mam jakieś w pl u mamy ale nawet nie wiem jakiej firmy bo prawie nieużywane,w każdym razie kupowałam z tych lepszych.Mam też trochę tutaj,pamiętam że jest tam m.in otulacz wełniany.Będę w pl pod koniec czerwca więc mogłabym to zabrać ze sobą jakbyś była zainteresowana.
        • wiwi1 Re: joa33 12.05.12, 19:27
          Tu fajna promocja na pieluchy:
          www.littlelambnappies.com/special-offers
          Pozdrawiam:)
      • mama-85-krk Re: pieluchy wielorazowe 10.08.12, 20:53
        W ekologicznych pieluszkach wykonanych z naturalnych materiałów występuje prawidłowa cyrkulacja powietrza w przeciwieństwie do pampersów itp produktów, tak więc i odparzenia praktycznie nie występują.
    • gazeta_mi_placi Re: pieluchy wielorazowe 11.08.12, 17:50
      Taka bieda za ową cudowną granicą w UK, że matki muszą kupować używane pieluchy dla dzieci? To przecież gorzej niż na Białorusi.
      A podobno sam cud miód i orzeszki dla młodych matek czeka w UK, nie to co w zacofanej Polsce.
      Ha ha...
      Wystarczy wyjść poza forum E-mama aby przekonać się jak wygląda ten raj.
    • gazeta_mi_placi Re: pieluchy wielorazowe 11.08.12, 17:50

• kazikss Re: pieluchy wielorazowe 04.09.12, 13:29
      W temacie pieluch wielorazowych w szczególności tych używanych, jest jeden portal w Polsce, na którym można używane pieluchy kupić.
      http://www.ekopieluchujemy.pl/kup.php
    • izab82 Re: pieluchy wielorazowe 21.03.14, 11:25
      Dla mnie pieluchy używane to super sprawa. Nowe dopiero po kilku (3-4) praniach rzeczywiście zaczęły być chłonne;)
      Długo nie mogliśmy się w ogóle przekonać do pieluch wielorazowych, ale moja córeczka strojnisia oszalała na punkcie wzorów;) jej ulubiona to rózowe kwiatki z little penguin;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka