Dodaj do ulubionych

Do mam niejadków

24.02.12, 19:55
mam do odsprzedania trochę nutridrinków dla niejadków od 4 do 9 lat
1. 11 nutridrinków o smaku jabłko,banan,brzoskwinia,gruszka z data do 17-06-2012
2. 8 nutridrinków o smaku truskawka,malina,jabłko z datą do 08-04-2012
3. Pro-cal sachets 25 (jedno pudełko) z datą do 05-2013
4. Pro-cal shots 7 butelek po 250ml,6 z datą 06-09-2012 i 1 z datą 01-05-2012
Cena do uzgodnienia i odbiór osobisty ze względu na ciężar
Karolina
Obserwuj wątek
    • bebe52 a to zdjęcia 24.02.12, 20:00
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3040724,2,2,procal-shots.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3040727,2,4,nutridrinki.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3040725,2,2,procal-powder.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3040726,2,3,P2240239.html
    • sznurowadla11 Re: Do mam niejadków 24.02.12, 20:38
      A to przypadkiem nie jest na recepte?
      • bebe52 Re: Do mam niejadków 24.02.12, 20:42
        jest ale mam tego w nadmiarze i mogę się podzielić,
        ciężko jest się dostać do specjalisty bo zazwyczaj GP nie widzą problemu a mamy się z dzieckiem męczą.
        Wiem sama po sobie i gdyby mi ktoś wcześniej takie coś zaproponował na pewno bym skorzystała.
        Pozdrawiam
    • mialumia Re: Do mam niejadków 25.02.12, 17:04
      czyli niejadek Twoj jest juz jadkiem? nie wiedzialam o tych odzywkach dla dzieci a tez niejadka mialam.
      • bebe52 Re: Do mam niejadków 26.02.12, 12:04
        mialumia napisała:

> czyli niejadek Twoj jest juz jadkiem? nie wiedzialam o tych odzywkach dla dziec
        > i a tez niejadka mialam.
        no właśnie gp milczą i ignorują problem, ja walczyłam 2 lata o to aby dostać się do specjalistów a w tym czasie córka mogłaby już przyjmować nutridrinki i jej stan pewnie by się znacznie poprawił.
    • ameliasmum Re: Do mam niejadków 25.02.12, 17:58
      czy rozwazalabys wysylke ? bo my jestesmyz warwickshire i nie wiem jak daleko jest do Ciebiebie? czy moglabys powiedziec ile bys chciala za te odzywki?
      • bebe52 Re: Do mam niejadków 26.02.12, 12:01
        jest niejadkiem nadal i mam ogromny zapas tych odżywek dlatego muszę zrobić miejsce na następne a nie mogę z nich zrezygnować bo pomagają mojej córce,córka powinna wypić tego 2-3 butelki dziennie niestety nie wypija tego i z tego robią mi się zaległości a dietetyczka nie chce zmniejszać zapasu.
        za 2 tyg. będę miała jeszcze inne nutridrinki o truskawkowym smaku od 3 roku życia, te córka przyjmowała jako pierwsze potem doszły nowe.

do ameliasmum wysyłka na pewno byłaby kosztowna ponieważ to trochę waży no i zależy ile byś tego chciała, cena to 35funtów za wszystko co jest na zdjęciach w razie gdybyś miała inne pytania to pisz na gazetowego.
        Pozdrawiam
        • bebe52 ja jestem z Woolwich se18 rejon 26.02.12, 12:02
    • sunflowerin Re: Do mam niejadków 26.02.12, 21:43
      Ja bym chetnie podkarmiła mojego niejadka, ale on ma dopiero 2 lata, wiec to raczej nie dla niego.
      Jak przekonałaś lekarzy do przepisywnia twojemu dziecku tych nutradrinków? Ja po przeprowadzce do Londynu nawet nie moge przekonac GP do skierowania do pediatry (gdzie mój mały miał wizyty kontrolne u pediatry i dietetyka w poprzednim miejscu zamieszkania).
      • bebe52 Re: Do mam niejadków 27.02.12, 10:57
        jak już pisałam moja walka trochę czasu zajęła i w tym też pomogła mi moja Health Visitor bo to ona jako pierwsza zobaczyła problem,od niej dostałam skierowanie do GP aby on skierował dziecko do specjalisty,niestety nie było tak łatwo bo on uważał że nie widzi problemu a dziecko niech je wtedy kiedy chce i kiedy chce,córka miała dużą niedowagę i po kilku razach w końcu się udało.
        Niestety nawet jak już byłam u dietetyczki to recepty i tak musiałam brać od GP a ten kilka razy podważył zdanie specjalisty i nie wydał mi recept.
        Po kilku stosownych listach od dietetyczki w końcu dał mi i dziecku święty spokój.
        No to tak w skrócie wyglądało
        • yadrall Re: Do mam niejadków 27.02.12, 13:10
          W duzej mierze to zalezy od przychodni-chyba.
          Moj od dawna slabo je,ale go wazylam regularnie i puki przybieral (slabo,ale przybieral) to przytakiwalam,ze taka jego natura. Dzis go zwazylam i okazalo sie,ze mocno spadl z waga. Dostalismy skierowanie do dietetyka. Wprawdzie nie wiem ile poczekamy na wizyte (na logopede czekamy juz ponad 3 miesiace...),ale to zawsze krok do przod.
          Synek ma 2 lata i 3 miesiace i wazy obecnie 11kg (na bilansie 2 latka mial prawie 12kg,wiec w ciagu miesiaca stracil prawie kg-nie chorowal jakos mocno w tym czasie).
        • lucasa Re: Do mam niejadków 27.02.12, 13:23
          bebe52 napisała:
          > Po kilku stosownych listach od dietetyczki w końcu dał mi i dziecku święty spok
          > ój.

czy to znaczy, ze dostajesz te specyfiki na recepte? bezplatnie?
          A
          • liley11 Re: Do mam niejadków 27.02.12, 15:13
            Moj je dobrze. Udalo mi sie pokonac jego tendencje do niejedzenia. Mimo to wazy tylko 10kg i 100 gramow w ubraniu i ma 21 miesiecy. Jest szczuply, ale ma mini zaokraglenia na nozkach i raczkach. Na razie sie nie martwie. A moze powinnam?
          • panixx Re: Do mam niejadków 27.02.12, 15:15
            No coz , ja tez mam niejadka. Jestesmy pod opieka pediatry, ktory przyznaje, ze jest problem, po 13 mies od pierwszej wizyty, dostalismy spotkanie u specjalisty, idziemy w przyszlym tyg. (Podobno juz wczesniej byla umowiona wizyta z dietetykiem i specjalista, ale listy wyslano na stary adres???? nie wiem jak to zrobili, tyle lat juz tam nie mieszkamy).

Synek przez 3 lata pil Nutramigen i dostawal na niego recepte - wszystko za darmo bylo).
          • miwah Re: Do mam niejadków 27.02.12, 17:05
            >
            > czy to znaczy, ze dostajesz te specyfiki na recepte? bezplatnie?
            > A

Tez mnie to ciekawi ;-)

Jesli tak, to nie obejmuje idei zarobkowania na ww.
            • bebe52 Re: Do mam niejadków 27.02.12, 17:42
              te są inne niż córka ma na receptę i te właśnie odkupiłam od jednej z mam,chciałam wypróbować coś innego,nowego ponieważ córka przyjmuje jedne od kilku lat i już od jakiegoś czasu mała nie chce ich pić bo jej się smak znudził.
              Myślałam że jak innych spróbuje i jej posmakują to poproszę dietetyczkę o zmianę tych nutridrinków ale niestety te też jej nie odpowiadają :(
              dlatego napisałam że je odsprzedam bo sama za nie zapłaciłam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka