05.04.12, 21:57
Moze ktos z was mi doradzi
Kupilam na ebay spiworek do wozka. W opisie VGC czyli rozumiem ze kondycja super ale niestety spiworek nie posiada poduszki na glowke niemowlecia taka jaka kazdy inne spiworek oryginalny. W opisie nie zaznaczono ze jej nie ma a zdjecia troche niewyrazne zeby sie domyslec.
Sama jednak nie wpadlam na to, ze niektore spiworki moga poduszki nie posiadac.
Czy osoba sprzedajaca ma prawo opisac spiworek jako w VGC bez tej poduszki?
Skontakowalam sie ze sprzedawca, twierdzi ze w opisie nie bylo mowy o poduszce i ze powinnam byla lepiej przeczytac caly opis.
Tyle ze ja opis przeczytalam dokladnie ale skad mam wiedziec ze niektorzy spiworek sprzedaja bez poduszki skoro oryginalnie kazdy ja posiada.
Ciekawi mnie czy na podstawie opisu VGC moge nie byc zadowolona z zakupu i poprosic np o znizke? Czy jest podstawa do wystawienia negatywnej opinii sprzedawcy w tym przypadku, jak sadzicie?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: VGC ebay 05.04.12, 22:01
      Ja napiszę tak- dla mnie VGC oznacza to w jakim stanie jest przedmiot- plamy, roztargania, obtarcia etc. Nie sądzę, że w tym przypadku możesz mieć pretensje do sprzedającego- ja jak coś jest dla mnie nie jasne zawsze pytam sprzedającego o szczegóły, które mnie interesują.
      Jak nie chcesz pozytywa wystawić to zawsze możesz neutralną dać z wyjaśnieniem dlaczego.
      • cs-lamers.com Re: VGC ebay 14.04.15, 01:45
        VGC - VeryGoodCondition - Stan bardzo dobry.
        Skrot nie oznacza że towar jest kompletny lub też nie.
    • drosophila.melanogaster Re: VGC ebay 05.04.12, 22:08
      Czy bez tej poduszki spiworek nie nadaje sie do uzytku?Pytam bo nigdy nie uzywalam takiego czegos i nie bardzo wiem jak to wyglada.Jesli poduszka nie jest jakims waznym elementem calosci to odpuscilabym,nauczka na przyszlosc zeby pytac o szczegoly sprzedajacego.
      • cherrie Re: VGC ebay 05.04.12, 22:42
        Ja tez jestem zdania, ze vgc to opis stanu produktu.
        • panixx Re: VGC ebay 05.04.12, 23:38
          VGC dotyczy stanu produktu, poduszka to juz inna sprawa i chyba niestety nie mozesz zadac znizki/zwrotu. (Ale tez nie wiem, jak to wyglada, bo np rower -wiadomo - musi miec siedzonko i rower bez siedzenia jest wybrakowany.....).
          Niestety tez kilka razy sparzylam sie na ebay, wiele razy sprzedawcy byli nieuczciwi w opisie. Teraz kupuje tylko nowe rzeczy lub takie, ktorych stan jest opisany jako 'excellent'.
          • chestnutflower Re: VGC ebay 06.04.12, 09:47
            Dziekuje za Wasze odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka