Dodaj do ulubionych

Lambadówa

19.04.12, 14:14
Witajcie
Mam pytanie.Chciałabym uszyć mojej córce lambadówe taką prawdziwą z lat 90 tych.Miałam taką kręciła się jak koło bajer tamtych czasów.Wiecie jak się za to zabrac i gdzie mozna taki szeroki ściągacz dostać co był w tych lambadówkach na pasie?
Obserwuj wątek
    • onmytoes Re: Lambadówa 19.04.12, 14:56
      o kurcze, ale fajnie! :D
      ja pamietam swoja lambadowe,
      siedzialysmy z mama przed telewizorem chyba z godzine, przewijalysmy w kolko ten teledysk i gapilysmy sie na spodnice.
      pamietam ze szablon byl na planie kola i do tego jeszcze w to kolo wszywalysmy trojkatne kliny. fantastycznie falowala ;o)
      • helciamorelcia Re: Lambadówa 19.04.12, 15:35
        Od kiedy moja córa zobazyla jak sie kręci to wierci mi dziore w brzuchu ze taką chce wiec muszę jej uszyc bo takiej prawdziwej tu nie dostane.Ja miałam taką czarno białą w lamparcie czarne cplamkii z czarnym ściągaczem na pasie to taka jakaś guma szeroka była czy coś.
        • ssabaudia Re: Lambadówa 19.04.12, 20:47
          może to:
          allegro.pl/spodniczka-spodnica-98-104-lambadowka-zwiewna-i2271825863.html
          coś Ci podpowie.
          Góra z dżinsówki albo spodni i do tego po prostu marszczysz kawał zwiewnego materiału.
          • ssabaudia Re: Lambadówa 19.04.12, 20:56
            aś mi klina zabiła, dzieciństwo mi się przypomniało ;)
            Patrz jaka super:
            allegro.pl/spodnica-spodniczka-dziewczeca-lambada-r-104-110-i2223759906.html
            taką gumę można kupić w pasmanterii tak jak koronkę.
            • helciamorelcia Re: Lambadówa 19.04.12, 21:19
              No bajer ten link od Ciebie eleganckie koło.Jutro ide szukać materiału i gumy i sobotę wielkie szycie będzie ręczne bo nie mam maszyny.
              • bebe52 Re: Lambadówa 19.04.12, 21:24
                lambadówa to chyba kiecka z koła z szeroką gumką więc masz tu prosty tutek krok po kroku
                www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-circle-skirt.html
                ja zakochałam się w tym blogu :D
                • akrimaa Re: Lambadówa 20.04.12, 02:04
                  Bebe, blog jest kapitalny!
                • golfstrom Re: Lambadówa 20.04.12, 10:27
                  Uwielbiam spodnice z kola! Za ten link Cie ozloce, jak tylko wygram w totka!!! :)
                  • bebe52 Re: Lambadówa 20.04.12, 10:45
                    już trzymam kciuki za moje ozłocenie :D
    • carmelaxxx Re: Lambadówa 20.04.12, 12:24
      ale lambadowa miala chyba pasek taki szerokasny chyba prawie do polowy biodra? tak mnie sie wydaje.... jesli tak to mozna ten pasek zrobic z obcislej mini .
      • robak.rawback Re: Lambadówa 21.04.12, 14:45
        tak sie zainteresowalam ze musialam obejrzec
        www.youtube.com/watch?v=i8mz9uOvFQA
        aby sie dowiedziec jaki byl pasek - i sie okazuje ze i taki i taki.
        nie wiedzialam ze spodnica miala swoja lambadowa nazwe
        bardzo fajny blog - uwielbiam jak ktos tak ladnie tlumaczy krok po kroku i jeszcze z obrazkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka