Dodaj do ulubionych

o kosztach (doksztalcania sie) jeszcze raz

26.06.12, 09:13

dziewczyny
czt jest jeszcze forum nauczycieli/TA w UK?

a tak na szybko, koszty jakiego rzedu to sa,1) by mozna pracowac jako Teaching Assistant?
2) ktores z tych: Community Interpreting Course Level 3/ Diploma in Public Service Interpreting, ?

czy to kursy ktore odbywaja sie na powaznych uczelniach , czy Uniwersytet dolnego Pipidowka wystarczy, cyz stacjonarnie trzeba czy zaocznie?

nie wiem gdzie zaczac douczanie sie w temacie studiow w uk a nie wiem nic :/
a dzieci rosna , a w nowym miejscu zamieszkania perspektywy na zwykla (biurowa) prace z trzema jezykami wygladaja marnie
Obserwuj wątek
    • dorcian Re: o kosztach (doksztalcania sie) jeszcze raz 26.06.12, 21:10
      Forum dla nauczycieli w uk juz nie istnieje.
      Co do kosztow ksztelcenia sie na TA - na ogol szkoly nie maja szczegolnych wymagan w stosunku do TA, jak chcesz sie zorientowac jakie szkoly maja wymagania w twojej okolicy to mozesz wejsc na strone swojej gminy i zobaczyc ogloszenia (w mojej mozna je znalezc pod "council jobs"). Mozesz zrobic kurs HLTA (higher level TA) ale ukonczenie go wcale nie jest rownoznaczne, ze bedziesz bardziej brana pod uwage niz ci, co tego kursu nie maja. Wiekszosc ksztalcenia TAs odbywa sie albo przez kursy organizowane przez szkole ktora cie zatrudnia albo szkola wysyla cie na kurs organizowany/prowadzony przez miejscowe centrum ksztalcenia.
      co do pyt nr 2 - nie wiem.
      • alamala4 Re: o kosztach (doksztalcania sie) jeszcze raz 26.06.12, 22:39
        Ja jestem TA tutaj w primary school. I moze jestem 'tepa' i unlucky, sama nie wiem, ale zanim dostalam te prace zaliczylam chyba kilkanascie interviev.Zawsze mowili ze bylam suuper ale zawsze ktos byl z wiekszym ode mnie doswiadczeniem. Ja mialam doswiadczenie z Polski jako nauczyciel, tutaj zrobilam jeszcze TA course level 3 + zaliczylam wolontariat. Ale oplacilo sie, kocham to co robie,mimo ze pieniadze sa marne, mam fajnych uczniow i wspolpracownikow z ktorymi sie dogaduje.
    • beibichek Re: o kosztach (doksztalcania sie) jeszcze raz 27.06.12, 09:13
      Co do pytania 2 o tlumaczenia, DPSI mozesz zrobic podchodzac do egzaminu, nie musisz konczyc kursow (chyba ze cos sie zmienilo), ale radzilabym jednak cos skonczyc gdyz egzamin jest trudny, kursy sa np na moim miejscowym univerku www.prospects.ac.uk/search_courses_details/university_of_bedfordshire/chartered_institute_of_linguistics_iol_diploma_in_public_service_interpreting_dpsi?keyword=&filter=institution/3646&p=3&id=42916&rank=24
      Tlumaczeniowke pisemna robi sie z reguly certyfikaty lub degree na uni
      Tak tylko dodam ze praca w tlumaczeniach ze wzgledu na ciecia ma sie kiepsko. Ofert malo, a te co sa wymagaja min 3 lata doswiadczenia.
      • beibichek Re: o kosztach (doksztalcania sie) jeszcze raz 27.06.12, 09:24
        a co do kosztow, kurs dpsi ok 1000 na rok, plus egzamin, chyba 250
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka