Dodaj do ulubionych

Kiecka na slub

10.08.12, 22:20
Potrzebuje jakas sukienke na slub cywilny, na ktory jestem zaproszona juz za miesiac...
No normalnie nie mam sie w co ubrac. Poradzcie prosze jakies internetowe najlepiej sklepy, bo mieszkam na zadupiu i do porzadnych sklepow daleko. No i wogole jaka kiecka bedzie dosc elegancka ale nie balowa albo biurowa na niewielka rodzinna impreze?
Obserwuj wątek
    • gnusmas12 Re: Kiecka na slub 10.08.12, 22:35
      Jeśli chodzi o eleganckie, ale nie biurowe/ balowe sukienki, to monsoon nigdy mnie nie zawiódł. Duży wybór, fajne wzornictwo i dobra jakość, mają też sklep internetowy. Albo asos, wybór jeszcze większy, ale większość sukienek jak dla mnie trochę zbyt... klubowa? młodzieżowa? Ale też zdarzają się perełki.
      • clonek13 Re: Kiecka na slub 10.08.12, 23:25
        za malo danych , potrzebne info:

* ile masz wzrostu
        * jakie masz proporcje ciala
        * czy nosisz obcasy
        * jakie lubisz/chcesz miec dodatki

polecam River Island www.riverisland.com/Online/women/dresses
        • lianis Re: Kiecka na slub 11.08.12, 08:40
          Wzrostu 172cm
          Budowa gruszki, gora dosc drobna, ale niestety biodra szerokie, uda masywne, czyli chyba tylko ksztalt litery A wchodzi w gre z sukienek, ale moze cos jeszcze, o czym nie wiem
          Obcasy niezbyt wysokie raczej, bo juz nie pamietam kiedy ostatnio ubralam cos bardziej eleganckiego niz tshirt, jeans i tenisowki
          Dodatki tez beda do kupienia, bo w mojej garderobie nie ma ani jednej spodnicy/sukienki, a tym samym dodatkow do takich strojow
          Nigdy nie nosilam jakis bardzo eleganckich strojow, raczej ubieram sie sportowo, lub biurowo do pracy, ale to tez spodnie, wiec kiecka ktora chce wolalabym zeby byla niezbyt sztywna

Ale zeby nie bylo mi zbyt fajnie i swobodnie to na ten slub jade z dwulatkiem, ale bez malzona, wiec tez nic waskiego i zbyt krotkiego, zebym sie nie zabila w biegu za dzieckiem
          • robak.rawback Re: Kiecka na slub 12.08.12, 13:57
            no nie wiem zalezy od znajomych i jakie maja upodobania - bo moga byc bardzo luzni wiec bedzie bardzo informal style albo normalna ceremonia i wszyscy sie powinni ladnie ubrac - wiec bym sie dokladniej dowiedziala na twoim miejscu -
            tu masz przykladowe ceremonie widac tam troche gosci i w co ubrani

www.youtube.com/watch?v=m_99tadpFhc&feature=related
            www.youtube.com/watch?v=9OMLqUn71W8&feature=related
            i potem jeszcze masz po prawej wiecej opcji

to chyba juz wczesniej podawala izabelski link do wallis - ta czesc jest w occasion dresses

www.wallis.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogNavigationSearchResultCmd?catalogId=33058&storeId=12557&langId=-1&viewAllFlag=false&sort_field=Relevance&categoryId=215490&parent_categoryId=209167&beginIndex=1&pageSize=20#catalogId=33058&storeId=12557&langId=-1&viewAllFlag=false&sort_field=Relevance&categoryId=215490&parent_categoryId=209167&beginIndex=1&pageSize=200
            tutaj w coast - wedding guest
            www.coast-stores.com/wedding/package/fcp-category/categorylist
            tips - www.retrochick.co.uk/2009/05/19/wedding-guest-outfit/
            akurat te 3 dream wedding guest outfits do ktorych ona linkuje nie podobaja mi sie za bardzo. pierwszy - kolorowa sukienka etc jest garish jak dla mnie. podoba mi sie ewentualnie ten czarna sukienka i nebieskie accessories

jak idziesz z dzieckiem to najwyzej nie bierz wysokich obcasow ale sukienke to sobie nie zaluj i jakas fajna kup; ladnie wyglada delikatny fascinator + matching handbag + shoes
            (a dzieciaka moesz wziasc na slub? z doswiadczenia wiem ze dzieci maja zwyczaj robic dziwne dzwieki w najbardziej nieodpowiednich czesciach przysiegi malzenskiej tehhehe)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka