Dodaj do ulubionych

przymusowe maternity

17.08.12, 13:00
od przyszlego tygodnia bede juz miec 2 tydzien na zwolnieniu lekarskim. jestem w ok 9tc. i mam krwiaka wiekszego od dziecka juz. caly czas jest duze zagrozenie poronieniem i jak na razie mam lezec i czekac na kolejne usg w czwartek.
strasznie sie balam powiedziec o kolejnym tygodniu zwolnienia w pracy, wczoraj mialam scan i krwiak sie powiekszyl dlatego gp zdecydowal o zwolnieniu. ja nigdy nie nalezalam do osob lubiach siedziec w domu, moja praca jest bardzo wazna dla mnie. mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze i bede mogla wrocic do pracy i pracowac do 8mc.
ciaza jest bardzo wyczekana, pierwsze dziecko, staralismy sie ok 2 lat, ostatni rok spedzilismy w klinice nieplodnosci i zazlam na clomidzie.

przepraszam troche sie rozpisalam i przechodze do senda. moja manager jak dzis zadzw. poinformowac o kolejnym zwolnieniu powiedziala, ze musi sie zoorientowac bo HR moga mnie wyslac na wczesniejsze przymusowe maternity jak bede tak czesto miec pregnacy problems.
Bardzo nie chce tego, tak jak pisalam wyzej mam nadzeieje, ze za tydzien bedzie lepiej i bede mogla wrocic.
Czy wiecie moze czy oni moga mnie wczesniej wyslac na maternity?
I jak najwczesniej sie zaczyna?
Z gory dziekuje za informacje.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: przymusowe maternity 17.08.12, 13:13
      Moga: "Starting your Statutory Maternity Leave: If you are off work because of your pregnancy within four weeks of the expected birth date, your employer can make you start your Statutory Maternity Leave then."
      • best.noelka Re: przymusowe maternity 17.08.12, 13:37
        z tego co napisalas na 4 tyg przed data porodu jak bede na zwolnieniu. a ja dopiero jestem w 9tc.
        i zastanawiam sie czy jak teraz jestem na zwolnieniu to juz moga zadecydowac o tym przymusowym maternity? wydaje mi sie, ze to jeszcze za wczesnie.
        • glasscraft Re: przymusowe maternity 17.08.12, 13:39
          Amelia juz odpowiedziala - ale dokladnie - nie moga Cie w 9 tygodniu wyslac na przymusowe wczesniejsze ML. Zdrowia i powodzenia!!!
      • ameliasmum Re: przymusowe maternity 17.08.12, 13:37
        Moga Cie wyslac wczesniej ale nie tak wczesnie jak 9tc maja obowiazek placic ci za twoje chorobowe i trzymac twoje stanowisko pracy do twojego powrotu z maternity leave, jak poprzedniczka pisze najwczesniej kiedy moga wyslac Cie na ML to 4 tygodnie przed rozwiazaniem. Pozdrawiam i zycze zdrowego Malenstwa.
      • empirical Re: przymusowe maternity 17.08.12, 13:38
        Dokladnie tak, nie moga Cie wyslac na przymusowe maternity - dopiero kolo 36tygodnia ciazy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka