Dodaj do ulubionych

a kto mial niespodzienke?

19.08.12, 21:03
Nasze Dziecie zdecydowalo, ze sie nie ujawni :) A my po przemysleniu zdecydowalismy, ze nie bedziemy robic dodatkowego scanu - bedzie niespodzianka :)
Zaczelismy zakupy - wszystko kremowo-brazowo-biale, reszte kupimy jak juz Maluszek bedzie z nami :)
Myslalam, ze ja musze wiedziec jak najszybciej, ze nie wytrzymam, a teraz bardzo sie ciesze ze bedzie niespodzianka :)
Obserwuj wątek
    • georgia12 Re: a kto mial niespodzienke? 19.08.12, 21:13
      u nas tez byla niespodzianka. scenariusz podobny do twojego. bardzo polecam. z perspektywy czasu wydaje mi sie to jeszcze fajniejsze. nie mielismy specjalnych oczekiwan, chcielismy zeby bylo zdrowe. urodzila sie dziewczynka.
    • lamparda33 Re: a kto mial niespodzienke? 19.08.12, 21:14
      Ja nie, bo jestem niecierpliwa jak cholera, ale znajoma miala!
      Kompletnie nie chciala sie dowiedziec i nawet po porodzie zapomniala sie spytac z wrazenia ze urodzila ;)
    • lili76 Turmalinka 19.08.12, 21:30
      Ty juz po polowkowym? I termin tez Ci sie przesunal na grudzien? U nas bedzie dziewczynka :-)
      • turmalinka Re: Turmalinka 19.08.12, 21:35
        Na 30 grudnia mi przesuneli :) Ja licze, ze moze urodzi sie ciut wczesniej ;)
        A ty na kiedy masz termin?

ps. gratuluje :) dziewczynki fajne sa :)
        • lili76 Re: Turmalinka 19.08.12, 22:57
          U mnie na Sylwestra :) Ale mam niskie lozysko i jak sie nie podniesie, to będzie planowana cesarka przed Świętami.
          • turmalinka Re: Turmalinka 19.08.12, 23:01
            Mnie postraszyli cesarka ze wzgledu na biodra, a ze ja birth centre wybralam to ciagali mnie po konsultantach no i w koncu pozwolenstwo na sn dostalam, tylko mam przykaz zglosic sie do fizjoterapeuty - co mi jakos nie idzie :P
            Teraz jeszcze test obciazenia glukoza musze miec - jak wyjdzie ok to birth centre, jak nie to szpital.
            • lili76 Re: Turmalinka 19.08.12, 23:10
              A co masz z biodrami? Zwichniecie stawów? Ja sama miałam coś takiego, jak sie urodziłam, ale na dzień dzisiejszy nie widza w tym żadnego ryzyka przy porodzie naturalnym.
              • turmalinka Re: Turmalinka 19.08.12, 23:18
                Ja mam chorobe reumatyczna, mam jakies zmiany zwyrodnieniowe. Boli czasem jak diabli. Jak chodze to czasami mam wrazenie, ze ten staw wyskakuje i wtedy bol jest straszny. Do tego rwa kulszowa :/
                Zwichniecie stawu tez mialam jak sie urodzilam (jest teoria, ze stad wlasnie moje problemy - ze bylo to nieprawidlowo leczone) ale pierwszy porod mialam sn i nikt nawet na to uwagi nie zwrocil. Tu zwrocili bo zeby w birth centre rodzic trzeba miec wszystko ksiazkowo i stad to straszenie mnie.
                Jutro w koncu dzwonie do fizjoterapeuty.
                • lili76 Re: Turmalinka 19.08.12, 23:24
                  W takim razie powodzenia u fizjo :)
                  • turmalinka Re: Turmalinka 19.08.12, 23:28
                    dzieki :)
                  • panixx Re: Turmalinka 22.08.12, 14:33
                    My mielismy niespodzianke. Troche z przekory nie sprawdzalam plci dziecka, bo mnie irytuje fakt, ze jak sie jest w ciazy, to kazdy od razu pyta o plec, imiona, date rozwiazania.....
                    A tak napiecie, az do samego konca, he he.
                    I jak sie cora urodzila, z wrazenia/ulgi tez zapomnielismy sprawdzic co kryje miedzy nozkami...
    • elle-joan Re: a kto mial niespodzienke? 19.08.12, 22:15
      My przy pierwszym dziecku mieliśmy niespodziankę tak samo jak większość małżeństw w tamtych czasach. Nie robiło się USG, kiedy ciąża przebiegała prawidłowo. Niektórzy robili na własne życzenie, ale raczej nie ujawniali wyniku, bo wtedy tak jakoś to było, że dopiero jak się urodziło to się rodzinka i znajomi dowiadywali i była dla wszystkich niespodzianka.
    • illegal.alien Re: a kto mial niespodzienke? 19.08.12, 22:19
      Ja - do polowy ciazy nie wiedzialam, czy bedzie chlopak, czy dziewczynka :P
      Dobra, zartuje - ale dla mnie to taka sama niespodzianka, czy sie czlowiek dowie w ciazy, czy po porodzie - a tak to moglam sie do mysli przyzwyczaic i imie przeforsowac :P Ubranka i tak kupowalam takie, ze mogl byc rownie dobrze chlopak :)
      • turmalinka Re: a kto mial niespodzienke? 19.08.12, 22:39
        illegal.alien napisała:

> Ja - do polowy ciazy nie wiedzialam, czy bedzie chlopak, czy dziewczynka :P

:D
        • w_iika Re: a kto mial niespodzienke? 20.08.12, 00:55
          Ja miałam w trzeciej ciąży. Miałam już chlopca i dziewczynkę i chciałam zobaczyc, jak to jest, gdy się nie wie... Urodziłam, ale z problemami, i tak byłam szczęśliwa, że dziecko jednak jest zdrowe i żyje, że aż zapomnieliśmy sprawdzić, jaka jest płeć...:)
          Gdy dowiedziałam sie, że to dziewczynka, to nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia, oczekiwałam czegos w rodzaju euforii, a tak to po prostu przyjęłam do wiadomości, że to dziewczynka. Gdybym jeszcze raz była w ciązy, stanowczo wolałabym znac płeć. Pamiętam tę radosć za każdym razem, gdy lekarz oznajmiał płeć dziecka, bardzo sie wtedy cieszyłam...Zazdroszczę ciężarnym, nowe dziecko to taka radość!!!:)
    • jaleo Re: a kto mial niespodzienke? 20.08.12, 11:05
      Chcielismy niespodzianke przy obydwu dzieciach.
      Chociaz w drugiej ciazy przeczuwalam, ze bedzie dziewczynka, bo czulam sie zupelnie inaczej, niz w pierwszej ciazy (gdzie byl chlopak). Pierwsza ciaza byla calkowicie bezproblemowa, czulam sie swietnie. W drugiej mialam okropne nudnosci przez pierwsze trzy miesiace, schudlam do 46 kg bo nic nie moglam jesc, a potem pod koniec tez kiepsko sie czulam, bo nie moglam spac w nocy i w ogole mialam dosyc. No i urodzila sie dziewczyna.
    • izabelski Re: a kto mial niespodzienke? 20.08.12, 11:14
      u nas byly 2 niespodzianki :)
      i tez sie ciesze, ze nie sprawdzalam
      • murasaki33 Re: a kto mial niespodzienke? 20.08.12, 12:33
        Oboje z mezem nie chcielismy pytac o plec i dwa razy bylo to niesamowicie ekscytujace oczekiwanie. Nieziemskie uczucie, gdy polozne mowia ci, kto sie pojawil na swiecie.
        Jest cora i syn.
        • monstroteratum.furiosum Re: a kto mial niespodzienke? 20.08.12, 15:09
          Ja musialam sama popatrzec, bo polozna sie zagapila zapewne rozproszona przez mojego M, ktory tak sie przejal przecinaniem pepowiny, ze rowniez nie zarejestrowal co tam sie urodzlo ;) Tym sposobem honor ogloszenia swiatu, ze mamy corke przypadl mnie :)
    • arya82 Re: a kto mial niespodzienke? 21.08.12, 17:15
      Kurcze, to chyba musi byc mega niespodzianka...ale tylko dla cierpliwych. Przy synku nie wytrzymalam i musialam spytac, w sumie nie zaluje, ale chcialabym to przezyc, moze przy druguim uda sie wytrzymac...
      A wyprawka i tak z zalozenia byla neutralna, zeby dla przyszlego rodzenstwa pasowalo.
      • elle-joan Re: a kto mial niespodzienke? 21.08.12, 17:24
        arya82 napisała:
        > A wyprawka i tak z zalozenia byla neutralna, zeby dla przyszlego rodzenstwa pas
        > owalo.

Za moich czasów niemowlaczki urzędowały w śposzkach i kaftanikach. Oczywiście były też ładne kolorowe wdzianka ozdobnione pod konkretną płeć, jednak znacznie mniej było maciupeńkich sukieneczek i dzinsików, zatem nie było trudno skompletować neutralną wyprawkę.
        • gunia_86 Re: a kto mial niespodzienke? 21.08.12, 18:42
          ja mam jutro trzecie usg, po poprzednim mowia ze ma byc dziewczynka ale licze po cicju ze zobacze jutro siusiaka/// juz jedna dziewczynke mam :P i chcialam mezowi sprezentowac synusia ale skoro Bog tak chce to tez jestem szczesliwa ;-))) sek w tym ze maz zapowiedzial ze nie konec na tym bo on bedzie robil axdo synka hahaha :P
      • turmalinka Re: a kto mial niespodzienke? 21.08.12, 18:48
        arya82 napisała:

> Kurcze, to chyba musi byc mega niespodzianka...ale tylko dla cierpliwych.

a wiesz, ze ja bym siebie w zyciu o taka cierpliwosc nie podejrzewala. Ja jestem taki typ co to jak zachce to musi miec juz, teraz, natychmiast :)
    • eutyfrona Re: a kto mial niespodzienke? 22.08.12, 14:24
      My mielismy 3 niespodzianki :).
      • karolkowa1 Re: a kto mial niespodzienke? 23.08.12, 00:56

Przy kazdej ciazy chcialam wiedziec czy bedzie syn czy corka.Pierwszy mial byc syn i urodzil sie syn.W drugiej ciazy mial byc tez syn( tak bylo widac na usg) a urodzila sie corka :)) to dopiero byla niespodzianka!!! Obie ciaze przechodzilam calkiem inaczej i tak cos czulam ze drugie to corka i USG klamie.
    • sylwus34 Re: a kto mial niespodzienke? 23.08.12, 09:38
      Miałam niespdziankę(na własne życzenie) z moją dwójką- 14 letnia Weronika i 1,5 roczny Mikołaj. Może nie do końca taka niespdzianka, bo miałam przeczucia, które były strzałem w dziesiątkę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka