16.09.12, 12:39
w czym pierzecie dzieciece ubranka? W fairy? sa jakies inne dzieciowe marki?
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: do prania 16.09.12, 13:23
      w pralce?:) podsypuje surcare:)
      • turmalinka Re: do prania 16.09.12, 13:26
        asica74 napisała:

> w pralce?:)

:D
        • bisiek10 Re: do prania 16.09.12, 14:59
          Ja kupilam Persil Non-Bio i plyn do plukania albo fairy albo lenor antyalergiczny :)
          • asica74 Re: do prania 16.09.12, 17:59
            Plyny do plukania nie sa wskazane przy malych dzieciach. Nie pamietam dlaczego, sorry.
            • benignusia Re: do prania 16.09.12, 18:16
              płyny do prania fairy(czy tam żel także)surcare czy persil non bio
              płyny do płukania fairy i comfort biały albo surcare
              • turmalinka Re: do prania 16.09.12, 18:18
                czyli co? moge sie przezucic na persil non bio i prac w nim wszystko, bez zabawy w pranie oddzielnie naszych i Mlodej?
                • asica74 Re: do prania 16.09.12, 18:26
                  Pewnie mozesz.
                  Ale odradzam kupowanie duzych opakowan, bo moze sie okazac, ze dziec jest uczulony.
                  Ja od razu pralam wszystko razem, w 50 st. z podwojnym plokaniem.
                • sfornarina Re: do prania 16.09.12, 18:27
                  > czyli co? moge sie przezucic na persil non bio i prac w nim wszystko, bez zabaw
                  > y w pranie oddzielnie naszych i Mlodej?

Pewnie:)
                  Co dobre dla nas, dobre i dla dziecka, nie daj się zwariować. Na kieszeniach młodych zatroskanych matek wielkie firmy tylko kasę zbijają; bo sprzedają lekko zmodyfikowany produkt, walną na nim słodką bezzębną buzię dziecka i już mama gotowa jest zapłacić półtorej ceny:)

Jeśli się okaże, że młoda będzie miała skórne alergie, wtedy możesz przetestować delikatniejsze środki, ale na zapas nie ma co. Całe pokolenia dzieci chowały (i nad chowają się) na tych samych proszkach, co rodzice, i nikt z tego powodu nie umiera. A skórę jedne mają ładną, drugie nie, i rzadko ma to coś wspólnego z tym, w jakim proszku ubranka są prane; najczęściej i tak to alergie pokarmowe.
                  • yourdoubt Re: do prania 16.09.12, 18:42
                    ja zawsze w Persil bio. Pierwsze pranie było bez płynu, a reszta normalnie już tak jak dla nas. W 40 stopniach, z płynem i Persil. Nigdy mój synek nie miał żadnych problemów skórnych
                    • sfornarina Re: do prania 16.09.12, 18:59
                      > Nigdy mój synek nie miał ża
                      > dnych problemów skórnych

Bo po prostu nie ma egzemy:)

Egzemę się ma, albo się jej nie ma, to jest kondycja skórna.
                      Nie powodują jej proszki do prania, ani inne alergeny; więcej - nie są znane jej przyczyny.

Natomiast skórę z egzemą zdecydowanie podrażniają wszelkie środki chemiczne, pyłki i inne alergeny i przyczyniają się do pogorszenia jej kondycji.

Dlatego u dziecka ze zdrową skórą żaden proszek czy płyn do płukania egzemy nie wywoła. Ale u dziecka, które ma delikatną egzemę, może ją mocno nasilić.
                  • sfornarina Re: do prania 16.09.12, 19:01
                    A co do prawdziwych uczuleń na konkretny proszek - zdarza się to bardzo rzadko, jak i między nami.

Są osoby uczulone na ryby, truskawki, nikiel, konkretne kosmetyki - ale to są wyjątki, a nie reguła:)
                • izabelski Re: do prania 16.09.12, 18:41
                  Oczywiscie ze mozesz. Ale po co?
                  ja od przyjazdu do UK wiele lat temu piore w plynach bez enzymow
                  nie widze powodu, zeby uzywac za kazdym razem odplamiaczy, tylko wtedy gdy musze
            • asica74 Re: do prania 16.09.12, 18:23
              juz wiem czemu! (palm head!) - plyny do plukania wysuszaja skore dzieci (egzema!)
    • benignusia Re: do prania 16.09.12, 19:02
      ja bym prałą ubrania razem -nie osobno,w persil non bio albo fairy(ale ja akurat lubie ten żel bo zapach fajny)
      ale razem :)
      • bisiek10 Re: do prania 16.09.12, 19:22
        Ja mam zamiar prac razem :) Tysiac proszkow i plynow w szafce jakos mi sie nie widzi :) Poza tym slyszalam ze lepiej ciuszki maluszka prac w tym samym proszku co rodzicow.
        • turmalinka Re: do prania 16.09.12, 19:26
          bisiek10 napisała:

> Ja mam zamiar prac razem :) Tysiac proszkow i plynow w szafce jakos mi sie nie
          > widzi :) Poza tym slyszalam ze lepiej ciuszki maluszka prac w tym samym proszku
          > co rodzicow.

A wiesz Bisiek, ze tez sie nad tym zastanawialam. No bo skoro rodzice nosza dziecko, przytulaja je, a ich ubrania nie sa wyprane w specjalnym dzieciowym proszku i dziecku nic nie ejst, to po co to?
          Tylko ja mialam syndrom trzeciego dziecka przy pierwszym, wiec wole sie upewnic ze wielkiej krzywdy Malutkiej nie zrobie :P
          • bisiek10 Re: do prania 16.09.12, 19:36
            Ja juz jakis czas temu zakupilam Persila Non-Bio i wszystko w nim piore.Jakos byla promocja na niego a ze dla dzieci niby bezpieczny to mnie tam wsjo ryba w jakim proszku nasze beda prane :)
            • maultier1 Re: do prania 16.09.12, 19:56
              Ja sie przez pierwszy tydzien babralam w pranie ubran dzieciecych osobno. Pozniej wlasnie kupilam jeden proszek non-bio i wszsytko razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka