Dodaj do ulubionych

ebay - pytanie o refund

02.11.12, 14:31
kupiłam pewna rzecz na ebayu - okazała się nie do końca sprawna więc ją odesłałam (po wczesniejszym poinformowaniu sprzedającego i otrzymaniu od niego maila z adresem)
ale wysłali mi także informację że oddadzą mi również koszty wysyłki jeśli wyślę im paragon z poczty (koniecznie oryginał) i tu teraz moje pytanie - czy to normalne że proszą o coś takiego (to chyba firma). póki co nie dostałam zwrotu za rzecz (150f) bo mają mi niby oddac razem z przesyłką, ale zastanawiam się czy powinnam im wysyłac bo jeśli nie oddadzą kasy to chyba jedyna rzecz na podstawie której mogę pisac do ebaya.
Koszt przesyłki ok 8f więc nie majątek ale zawsze coś.. tylko czy to ryzyko?
wiem że dostali paczkę i mam numer nadania przesyłki.
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: ebay - pytanie o refund 02.11.12, 16:42
      Powinnas odeslac poczta za potwierdzeniem odbioru, czyli z tracking no, bo tylko na takiej podstawie ebay / paypal odda ci kase w razie gdyby sprzedawca stwierdzil, ze towaru nie odeslalas. Oryginal paragonu jest dla ciebie, bo o to bedzie sie pytala poczta w razie zaginiecia przesylki (ale z tracking no paypal odda ci kase tak czy inaczej, nawet jakby przeslka zaginela). Ja bym sprzedawcy wyslala kopie jesli potrzbuja i tyle, ew. powiedz, ze kopia teraz, a jak oddadza kase, to mozesz przeslac listem oryginal.
      • erga4 Re: ebay - pytanie o refund 02.11.12, 17:53
        OK dzięki za odpowiedz. w sumie kopię paragonu mam zrobioną, tracking no też mam. i wiem że została już dostarczona. pamiętam że kiedyś paypal coś chciał potwierdzic jak miał jakies wątpliwości to wystarczył im skan paragonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka