Dodaj do ulubionych

ebay pomoc

23.11.12, 23:56
sprzedalam rzecz na ebay i czekam na payment. Wyslalam tej osobie invoice, ale nadal cisza nie wiem co robic ile czekac. Zaznaczam ze to moj 1 raz jak cos sprzedalam. Chcialam sie jeszcze zapytac co to jest ' make a second chance offer' ?
Obserwuj wątek
    • maja3333 Re: ebay pomoc 24.11.12, 12:48
      ja czekam zwykle ok. 2- 3 dni, ale juz po 24h jesli ktos nie placi, piszę do niego uprzejma prośbę o uregulowanie płatności ;)

second chance offer mozesz dac osobie / osobom, które rownież bidowały na Twoją rzecz, ale nie udało im się jej kupic za kwotę jaka sobie ustawili. Np. sprzedałaś cos za 20f i osoba, która to wygrala nie placi lub sie wycofala. Możesz wtedy wysłac oferte osobie "pod nią", ktora np. bidowala do 19.50f - proponujesz tej osobie, że za tyle jej sprzedasz ta rzecz i ona może albo sie zgodzic albo odrzucic ofertę.
      • nannyjo32 Re: ebay pomoc 24.11.12, 13:56
        czyli jak wyslalam mu invoice powinien zaplacic. 2 Dzien dzisiaj moze sie obudzi
        • gosia7813 Re: ebay pomoc 24.11.12, 20:40
          Teoretycznie powinien zaplacic, ale roznie to bywa. Jak po kilku dniach nadal bedzie cisza to mozesz tez otworzyc sprawe na ebayu i po kilku dniach, jak ta osoba Ci nadal nie zaplaci to zwroca Ci prowizje za sprzedaz i bedziesz mogla ta rzecz wystawic jeszcze raz.
    • yskyerka Re: ebay pomoc 24.11.12, 23:57
      Poczekaj spokojnie do poniedziałku. Ja miałam raz tak, że kobieta wrzuciła ofertę wcześniej, wyjechała na weekend, nie sprawdzała maili, więc nawet nie wiedziała, że wygrała aukcję. W poniedziałek rano miałam od niej maila z przeprosinami i natychmiastową zapłatę.
      • nannyjo32 Re: ebay pomoc 27.11.12, 11:37
        napislam mu wczoraj meila czy jest zainteresowany kupnem odpisal ze mnie przeprasza ze nie wiedzial ze wygral bid i ze zaplaci mi 'couple of days' tak mnie zastanawia to couple of days w czym jest problem ze potrzebuje paru dni. No ale czekam :(
        • nannyjo32 Re: ebay pomoc 29.11.12, 17:08
          znowu mam problem ososba mi niby zaplacila paypalem na ebay pokazuje ze zaplacono ale sprawdzam paypal i nic nie ma w otrzymanych paltnosciach. Nie wiem ile taka tranzakcja zajmuje czasu zaplacil mi rano jest 4 pma pieniedzy jeszcze nie ma. Cosmi sie to zaczyna niepodobac:(
          • abri Re: ebay pomoc 29.11.12, 18:32
            zerknij do mojego starego watku, mialam troche podobny problem przy pierwszej sprzedazy
            forum.gazeta.pl/forum/w,37418,116009155,,PayPal_mam_duzy_problem.html?v=2
            • nannyjo32 Re: ebay pomoc 30.11.12, 12:46
              dzis do nich dzwonilam choc mam kontona paypal juz ponad rok wczesniej niz ebay. Pieniadze nie doszly mowila ze ponoc w umowie z paypal jest ze trzeba aktywowac otrzymywanie platnosci meilem. Zrobila todlamnie i platnoscdoszla natychmiastowo. Wiecdo wszytkich przeczytajcie uwarznie umowe iaktywujcie email.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka