wiwi1 01.12.12, 20:23 Ale taki zapierajacy dech w piersiach, taki z fajerwerkami, podtekstami :) Podzielcie sie tytulami jakis dobrych filmowych romansow, bo dawno nic dobrego nie obejrzalam, czekam na nowa Anne Karenine. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paola_k2 Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:03 Pamietnik PS I love you Love actually Trzy metry nad niebem (w stylu Dirty Dancing). Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:14 jak chcesz troche fajerwerkow to obejrzyj sobie to - dobra jakosciowo kopia na you tube - (podzielony na 11 czesci) film pod tytulem "captives" z julia ormond i timem rothem - nawet jak nie lubisz rotha to mysle ze i tak mozna - bardzo mi sie podobal w tym filmie a specjalnie go nie lubilam nigdy. dobrze sobie flirtuja. romans thrillerowaty, NIE jest to komedia. ostatnio myslalam o tym filmie ze czas zebym znowu obejrzala - dobra ide ogladac. www.youtube.com/watch?v=ARl74k8BjGw jak chcesz troche poplakac to "cheri" z michelle pfeiiffer i rupertem friendem - jakkolwiek jest reklamowany jako komedia - to nie jest to komedia. powiedzialabym dramat z paroma smieszniejszymi wstawkami. romansowe komedie - "somethign borrowed" z ginnifer goodwin, kate hudson, johnem krasinskim i colinem egglesfieldem Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:28 zaczelam juz ogladac captives - i widze ze chyba nidostatecznie zareklamowalam - fajerwerki miedzy glownymi bohaterami zdecydowanie sa. robak.rawback napisała: > jak chcesz troche fajerwerkow to obejrzyj sobie to - dobra jakosciowo kopia na > you tube - (podzielony na 11 czesci) > film pod tytulem "captives" z julia ormond i timem rothem - nawet jak nie lubis > z rotha to mysle ze i tak mozna - bardzo mi sie podobal w tym filmie a specjaln > ie go nie lubilam nigdy. dobrze sobie flirtuja. > romans thrillerowaty, NIE jest to komedia. ostatnio myslalam o tym filmie ze c > zas zebym znowu obejrzala - dobra ide ogladac. > > www.youtube.com/watch?v=ARl74k8BjGw > jak chcesz troche poplakac to "cheri" z michelle pfeiiffer i rupertem friendem > - jakkolwiek jest reklamowany jako komedia - to nie jest to komedia. powiedzial > abym dramat z paroma smieszniejszymi wstawkami. > > romansowe komedie - "somethign borrowed" z ginnifer goodwin, kate hudson, johne > m krasinskim i colinem egglesfieldem > > Odpowiedz Link
mrs.t Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:16 ja sie nie znam ale brideshead revisited (serial sprzed lat nie wiem jak niedawny remake- film) albo ksoazke Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:26 polecam stronke www.kinomaniak.tv/ od miesiaca na niej wszytko ogladam. Masz opcje wyboru filmow wiec cos znajdziesz dla siebie. Odpowiedz Link
porzeczka666 Re: Mam ochote na romans 26.12.12, 21:17 czy u Ciebie ta strona chodzi; www.kinomaniak.tv/? u mnie nie...:( Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Mam ochote na romans 26.12.12, 21:35 na podobnym serwisie mieli ostatnio zhakowane servery wiec nie chodzil pare dni - wiec moze ten message na kinomaniaku o szwedaczach przejmujacych kontrole tez jest z podobnym wydarzeniem zwiazany?? albo admin jeszcze nie wytrzezwial ;b porzeczka666 napisała: > czy u Ciebie ta strona chodzi; www.kinomaniak.tv/? > u mnie nie...:( Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Mam ochote na romans 26.12.12, 21:40 czasami strona nie chodzi przewaznie soboty niedziele wieczorem.Tu wam wkleje inna ale juz tylko po angielsku filmy tez z niej ogladam. www.free-tv-video-online.me/search/?q=a&md=all w wyszukiwarke niestety ale trzeba juz wpisac konkretny tytul filmu, a i kopie sa lepsze niz na kinomaniaku czesto. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Mam ochote na romans 26.12.12, 21:58 Z powodu zbyt dużego obciążenia wyszukiwarka dostępna tylko dla użytkowników premium. wiadomosczkinomaniaka wszyscy siedza bo swieta. Odpowiedz Link
porzeczka666 Re: Mam ochote na romans 27.12.12, 22:35 dzieki za link do project free tv, działa jak najbardziej, w koncu jakis film obejrze:)jako ze love film mnie zawiodl i z dolu listy przysyla. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Mam ochote na romans 27.12.12, 22:49 nie ma za co-:) ja tez odnich ogladam bo sa dobre kopie. Zreszta mozna sobie wybrac. Odpowiedz Link
elioli Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 21:33 A ja myslalam ze Tobe sie marzy romans :D A tak powaznie to jak to czekasz na Anne Karenine? Ja bylam na niej w kinie jakies dwa miesiace temu. Szczerze polecam! A jesli lubisz takie klimaty to polecam: Doktor Zywago, Ksiezna, Duma i uprzedzenie, Wichrowe wzgorza, Rozwazna i romantyczna, Zakochana Jane... Z innych na czasie akurat To wlasnie milosc... Odpowiedz Link
jaleo Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 22:20 Moje ulubione filmowe romanse: "The Last of the Mohicans" - jak Daniel Day Lewis spojrzy tymi swoimi iskrzacymi oczamii to czlowiek ma nogi z wosku "A Room with a View" - chociaz Helena B-C na ogol mnie denerwuje jako aktorka, ten film jest swietny. Julian Sands jakos tak zniknal z pola widzenia od tamtego czasu, a szkoda. "A Walk on the Moon" - Diane Lane jest swietna, ale niedoceniana aktorka. No i do tego Viggo, what's not to like ;-) "Solomon and Gaenor" - jeden z wczesnych filmow Ioana Gruffudda, nietypowa wersja Romeo i Julii w wydaniu Zydowsko-walijskim "Pretty in Pink" - jak tu nie kochac tego filmu! "Ethan Frome" - malo znana rola Liama Neesona, dobrze zagrana Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to dopisze Odpowiedz Link
kalina_19 Re: Mam ochote na romans 01.12.12, 22:32 powiem tak najlepsza ksiazke z romansem jest FRANCUSKI OGrodnik lubimyczytac.pl/ksiazka/42130/francuski-ogrodnik Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 18:44 Ach, dzieki dziewczyny za tyle tytulow, bede sobie przegladala lovefilm i pozamawiam sobie te filmy:) Tak mnie ostatnio cos wzielo na romans;) Na Anne Karenine czekam na DVD do kina ciezko mi sie wybrac, pozatym ja wole z kubkiem herbaty i pod kocykiem w domu takie filmy ogladac. natomiast do kina chcialabym sie wybrac na atlas chmur, to nie romans co prawda, ale zapowiada sie interesujaco. Jak macie jeszcze ciekawe tytuly do dorzucenia to dopisujcie:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
eutyfrona Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 19:12 Zajrzalam na swoja poleczke i z "romansow" moge polecic "Dom latajacych sztyletow", "Przyczajony tygrys, ukryty smok", a nawet "Hero" - mnie zapiera dech w piersiach, bo sa wizualnie piekne, szczegolnie chyba "Hero", no i sa podteksty, a czasami nawet fajerwerki. Ale nie kazdy lubi, jak sie kopia za duzo ;) Oprocz tego "Elzbieta" i kontynuacja tegoz filmu, "Przed wschodem..." i "Przed zachodem slonca" jezeli chodzi po prostu o romanse. Odpowiedz Link
mrs.t Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 23:02 ooo wlasnie!dobry trop musialabym meza spytac bo pamietam tylko ' 2046 ' ale na pewno jeszzze cos tego rezysera/z tymi aktorami... Odpowiedz Link
mrs.t Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 23:11 www.imdb.com/title/tt0118694/ o znalazlam to sa piekne filmy wizualnie , nie kawe na lawe proste historie moga zauroczyc...nawet jesli trudno powiedziec o co cho , kto z kim etc Odpowiedz Link
sfornarina Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 20:41 Jeśli szukasz niekonwencjonalnych romansów (ale takich, że aż skóra fajnie cierpnie), to polecam: Moonrise Kingdom: www.youtube.com/watch?v=7N8wkVA4_8s (romans aż iskry lecą:) Midnight in Paris: www.youtube.com/watch?v=atLg2wQQxvU Tamara Drewe: www.youtube.com/watch?v=lwHxdsO3o6Q (lokalna świetna komedia z romansem w tle) Wszystkie dostępne do wypożyczenia w You Tubie:) Odpowiedz Link
eni7.08 Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 21:00 a mi sie podobalo "wyznania gejszy" i zakazana milosc? glownej bohaterki :-) Odpowiedz Link
sfornarina Re: Mam ochote na romans 02.12.12, 21:24 I jak mogłabym zapomnieć: Romantic Anonymous! www.youtube.com/watch?v=BKCWELGjpg8 Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Mam ochote na romans 03.12.12, 01:53 aha jeszcze to bym zapomniala - typowe romansidlo (ale nie placzliwo - ckliwe tylko takie fajne komdiowe) z dermotem mulroney i debra messing the wedding date - jest cale na you tube - www.youtube.com/watch?v=eU3RelyIg0w i the yellow handkerchief - dramatowate - melancholijne ale nie placzliwe - bardzo lubie ten film (jak on ja ladnie kocha) tez cale na you tube - www.youtube.com/watch?v=JDutUj40cfE (nie zrazaj sie ze jest kristen stewart bo tylko w roli drugoplanowej wiec mozna ja olac) ah i to je szcze widze ze jest na you tube - Onegin z liv tyler i ralphem fiennesem - liv jest tu swietna taka poetycka (bosz jaka ona jest ladna) www.youtube.com/watch?v=oiPusOhzWX8 a to kostiumowy - the barber of siberia - bardzo dlugi - troche nierowny bo z jednej strony pol fimu to taka troche rubaszna satyra ale w ogolnym rozrachunku to jednak w dramat jesli chodzi o ten romans ktory sie tam dzieje, jak juz dotrwasz do konca. www.youtube.com/watch?v=GsAp11EFTGE z jednej strony nie lubie tego filmu bo sie troche za mocno wlecze, a z drugiej ciagle o nim mysle bo w sumie nie wiem dlaczego sie skonczyl tak jak sie skonczyl. Odpowiedz Link
liley11 Re: Mam ochote na romans 03.12.12, 22:04 Obejrzalam captives! Film mnie "sieknal"! Moze az tak, bo zadko ogladam jakiekolwiek filmy... A moze nie... Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Mam ochote na romans 04.12.12, 00:34 Tez obejrzalam captives:) Calkiem fajnie sie ogladalo tylko teraz nie chce mi sie isc spac. Moze jeszcze cos sobie obejrze;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
sznupkowie Re: Mam ochote na romans 04.12.12, 17:36 wiwi1 napisała: > Ale taki zapierajacy dech w piersiach, taki z fajerwerkami, podtekstami :) > Podzielcie sie tytulami jakis dobrych filmowych romansow, bo dawno nic dobrego > nie obejrzalam, czekam na nowa Anne Karenine. > Pozdrawiam:) Lake House Sweet November Head in Clouds Ciders House Rules Ilusionist Painted Vail The Duchess Captain Corelli's Mandolin Odpowiedz Link
miss_scary Re: Mam ochote na romans 04.12.12, 19:12 Ja tam zawsze rycze na Wichrowych Wzgorzach, obojetnie czy ksiazka czy jakakolwiek wersja filmowa, to moje romansidlo nr1, uwielbiam. Odpowiedz Link
jaleo Re: Mam ochote na romans 05.12.12, 09:10 miss_scary napisała: > Ja tam zawsze rycze na Wichrowych Wzgorzach, obojetnie czy ksiazka czy jakakolw > iek wersja filmowa, to moje romansidlo nr1, uwielbiam. Hmm, nazywanie Wichrowych Wzgorz "romansidlem" to tak jak nazywanie Everestu "pagorkiem", ale mniejsza ;-) To tez jest jedna z moich ulubionych powiesci, ktora jak do tej pory nie doczekala sie godziwej filmowej adaptacji. Dlatego z ciekawoscia czekalam na nowa wersje w rezyserii Andrei Arnold - no i niestety, porazka. Jedyne, co w tym filmie da sie ogladac, to krajobrazy i ptaki na niebie ;-) Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Mam ochote na romans 23.12.12, 21:09 ja polecam "JAne Eyre" i francuski film "Zakochna bezpamieci" i dunski film "kochanek krolowej" Odpowiedz Link
paola_k2 Re: Mam ochote na romans 28.12.12, 19:41 Polecam ''Zakleci w czasie'' oryginalny tytul ''The time traveler's wife''. Ogladalam juz dawna, ale bardzo mi sie podobal. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Mam ochote na romans 15.01.13, 00:42 ojej obejrzalam anne karenine z keira SPOILER nie czytac dalej jak ktos nie ogladal . . . . nie spdoziewalam sie ze w taki sposob bedzie zrobione - z godzine mi zajelo zeby sie przestac irytowac scenografia i usytuowaniem w teatrze - nie podobalo mi sie to; sam film moze byc ale nie pamietam jak naprawde bylo w ksiazce. musze wygooglac bo koncowki z tego filmu nie zrozumialam za mocno. czy wronski ja zdradzil czy nie, (tu z czyms co wygladalo jak cara delevingne?) o ile pamietam z wersji z greta garbo to maz ja chyba jakos bardziej pognebil niz tutaj jude - ale sto lat temu ogladalam wiec mi sie myli. jak bylo w ksiazce? Odpowiedz Link
robak.rawback untamed heart 27.01.13, 21:33 obejrzalam sobie ponownie tego romantycznego wyciskacza - untamed heart z lat 90 www.youtube.com/watch?v=IoQ4kPPnkcQ (caly film w jednym kawalku) ladnie wygladajacy christian slater i marisa tomei - tylko nie czytac komentarzy pod filmem przed obejrzeniem bo sie ludzie emocjonuja, komentuja i pelno spoilerow zostawiaja ;b Odpowiedz Link
robak.rawback stolen women, captured hearts 27.01.13, 21:42 jak moglam o tym zapomniec - stolen women, captured hearts z janine turner to jak ktos lubi romanse historyczne na american frontier, indianin + biala squaw etc www.youtube.com/watch?v=0rvE8mR5xMc (w odzielnych kawalkach) kurcze teraz musze siasc i obejrzec znowu dziesiaty raz ;b Odpowiedz Link
jaleo Re: untamed heart 28.01.13, 12:24 robak.rawback napisała: > obejrzalam sobie ponownie tego romantycznego wyciskacza - untamed heart z lat 9 > 0 > www.youtube.com/watch?v=IoQ4kPPnkcQ (caly film w jednym kawalku) No jak ja moglam zapomniec o tym filmie - tez jeden z moich ulubionych, a Slater jest wg mnie bardzo niedocenianym aktorem - szkoda, ze nie dostaje wiecej rol na miare swoich mozliwosci aktorskich. Odpowiedz Link
wiwi1 Re: untamed heart 28.01.13, 17:32 Dziewczyny mam juz tak dluga liste filmow do obejrzenia na lovefilm, ze wiecej sie chyba nie zmiesci;) Ostatnio wciagnelo mnie Downton Abbey, obejrzalam wszystkie sezony w lutym maja nagrywac ponoc 4 Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: untamed heart 03.02.13, 03:33 to jest bardzo dobry watek - wszystko w jednym miejscu - mysle ze moze posluzyc za dobre archiwum romansidel. jak ktos cos moze polecic albo nawet linka dodac to chetnie sama skorzystam - dodawajcie. Odpowiedz Link