Dodaj do ulubionych

pytanie sercowe mam

15.12.12, 19:31
może któraś miała podobnie i będzie mogła mi pomóc
rano wypiłam dwie dość mocne kawy i od tamtej pory cały czas mam ból w klatce piersiowej,ból umiejscowiony jest odrobinę z prawej strony od środka mostka, nie wiem czy się martwic czy nie i samo jakoś przejdzie,oprócz bólu nie dolega mi kompletnie nic innego.
nie wiem czy aby w nocy nie dostanę jakiegoś kołatania serca lub czegoś innego
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: pytanie sercowe mam 15.12.12, 19:39
      ciezko tak ocenic co to za bol , sama ocenisz sytuacje czy jest wyjatkowo silny, czy pierwszy raz go masz ,czy cie az tak niepokoi zeby isc do szpitala,ale mysle ze jak masz w domu magnez i potas to wes sobie teraz(chocby tylko magnez lub tylko potas) , srodek uspokajajacy ziolowy tez bylby wskazany.
      • bebe52 Re: pytanie sercowe mam 15.12.12, 19:52
        ból nie jest mocny ale uciążliwy,kiedyś miałam takie problemy jak piłam duuużo kawy i skończyło sie pogotowiem bo serce raz szybko a raz bardzo wolno biło,lekarz zakazał mi pić kawę w dużych ilościach.Długo kawy nie piłam ale po czasie zaczęłam znowu ale w małych ilościach,no i tu dałam popis bo wypicie tych dwóch mocnych równoważy z 5 filiżankami wiem z ekspresu z którego powstał mój napój ale kiedy do mnie to doszło było już za późno :(
        • robak.rawback Re: pytanie sercowe mam 15.12.12, 21:30
          jak juz mialas takie akcje to sama musisz ocenic czy cie coraz mocniej boli czy slabiej - zmierz sobie cisnienie i puls jak masz cisnieniomierz a jak nie masz to przynajmniej puls tylko - teraz i co godzine-dwie i zobacz czy sie uspokaja czy nie.
          (tylko mierz jak posiedzisz z 5 minut) a nie od razy po wstaniu czy siadaniu.
          • bebe52 Re: pytanie sercowe mam 15.12.12, 22:09
            Przeszło chyba,znajoma poleciła mi aby wypić jedno słabe piwo ponieważ alkohol w małych ilościach obniża troszkę ciśnienie,więc piwo wypite i od 20 minut cisza nic nie boli oby tak zostało. Mam cisnieniomierz ale mi do glowy nie przyszło aby zmierzyć sobie ciśnienie,wyszło mi 132/75 puls 77 to chyba jest ok
            • robak.rawback Re: pytanie sercowe mam 15.12.12, 23:07
              puls masz normalny ale cisnienie popatrz sobie tutaj - 130 to jest ok ale tez moze monitoruj bo od 140 to juz jest za duze.

www.bloodpressureuk.org/BloodPressureandyou/Thebasics/Bloodpressurechart
              • skierka27 Re: pytanie sercowe mam 16.12.12, 01:14
                Następnym razem weź aspirynę. Profilaktyka anty zawałowa. Jak ból nie minie, koniecznie do szpitala. Ne straszę. Mówię o realiach z własnego doświadczenia. Ludzie często myślą, że to nic takiego, a później już nic nie da się zrobić. Podana w porę aspiryna utrudnia płytkom krwi zlepianie się, a więc powstawanie kolejnych zakrzepów. To tak w razie W. Mam nadzieję, że ból minął:)
                • izabelski Re: pytanie sercowe mam 16.12.12, 02:17
                  ludzie miewaja wlasnie minizawaly, nawet nie zdajac sobie sprawy
                  1 tabletka asiryny wystarczy
                  • bebe52 Re: pytanie sercowe mam 16.12.12, 12:09
                    Dzięki dziewczyny będę musiała się zaopatrzyć w aspiryne w razie w. Od rana zabolalo mnie 2 razy,ciśnienie obecnie jest 128/75 puls 88. Niestety na jakiś czas będę musiała zrezygnować z kawy buuuu
                    • izabelski Re: pytanie sercowe mam 16.12.12, 16:46
                      idz do GP i opisz ta sytuacje
                      onie sie toba zajma, odnosnie brania aspiryny - tez spytaj, bo powinnas miec zrobione badania chyba na krzepliwosc krwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka