Dodaj do ulubionych

JA CHCE JUZ URODZIC

22.12.12, 09:48
Boszzzzz dziewczyny mam dosc. No nie daje juz rady. Podnieca mnie mysl o bolu porodowym :/
do terminu jeszcze tydzien, a mysl o tym ze urodze po terminie wywoluje zimne poty i panike. Macie jakies sposoby? spacery uskutecznialam ale teraz u nas non stop leje, sex nie dziala, ananasa nawet zjadlam calego ale jedynie skurczow jelit dostalam, poprzytulalam kibelek i tyle z tego bylo.
Pocieszcie, poradzcie <ladnie prosi>
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 10:08
      och znam to:))) fascynujace sa te ostatnie dni, co?
      Jeszcze kilka dni i bedzie po wszytskim! trzymaj sie!
    • e-vil Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 10:15
      Nie bedzie to pocieszajace.. ale tak jest.. jak organizm nie gotowy to nic nie pomoze.. ja na wywolywanie porodu przyszlam ze szczelnie zamknieta szyjka macicy (12 dni po terminie) a rozne cuda robilam (tez ananas, schody, spacery, cieple kapiele, masowanie sutkow.. nawet chcialam olej rycynowy probowac, ale wolalam az tak nie eksperymentowac).
      Ale nie zniechecam, jesli juz jakies rozwarcie u Ciebie jest to moze cos sie ruszy :) Oby poszlo sprawnie i szybko.
    • ssabaudia Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 10:15
      uuuu... to musi być już ostro.
      Masaż brodawek, czekaj co to jeszcze dziewczyny polecały, olej rycynowy - ale tego raczej nie polecam, bo możesz Święta na sraczyku przesiedzieć ;D
      Herbata z malin ale to musi być taka z liści i owoców - nie wiem czy tutaj do wyczarowania...
      3 maj się.
      • polka84 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 10:23
        wspolczuje Ci strasznie, bo mialam tak samo tylko termin na koniec sierpnia i rodzilam w DE, wiec ostatni miesiac to byl jakis upalno-brzuchowy kosmos.
        pilam nawet ten olej rycynowy, ale wydaje mi sie, ze nic to nie dalo.
        ostre jedzenie jeszcze jest niezle (surowe papryczki chilli to byl moj przysmak w koncowce).
        skaczesz na pilce? chodzisz po wzgorzach?
        na liscie malin chyba za pozno, bo to od 34.tyg sie pije na latwy porod- jak znajdziesz to pij, nie zaszkodzi - akurat moge polecic, bo porod mialam super.
    • arya82 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 10:40
      Skakalam na pilce wytrwale, pare razy dziennie. Wieczorem przed due date siedzialam sobie na niej przy Jamesie Bondzie, cos pyklo. I odeszly mi wody. Nazajutrz Synek byl juz z nami :) ...ech znam ten bol oczekiwania, ja juz pod koniec 8 mca modlilam sie o porod. Powodzenia!
      • murasaki33 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 11:00
        Spokojnie, wszystko przyjdzie w swoim czasie, moze bedziesz miala swiatecznego bobasa?;)
        A rady moich kolezanek to mycie okien i mycie podlogi na kolanach, to ostatnie szczegolnie!
        • asica74 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 11:04
          e tam, z tym myciem podlogi to bujda:)ja kilka dni przed terminem czyscilam dywan odkurzaczem pioracym na kolanach i guzik to dalo:) (zeby bylo jasne, maz chcial pomoc, ale ja chcialam sama)
    • brown_aurelia Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 12:54
      ja mam termin za dwa tygodnie i też się zastanawiam, kiedy się zacznie, chcę mieć to już za sobą.
      chociaż nic nie wskazuje na to, że cokolwiek się zacznie przed terminem. Żadnych objawów zbliżającego się porodu nie mam.
    • turmalinka Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 13:25
      Oleju rycynowego tez sie juz napilam, spektakularnych efektow nie bylo niestety.
      Codziennie na szmacie i na odkurzaczu jade, juz nie mam co sprzatac :D
      Herbate z lisci malin maja w h&b, ale nie mam jak do nich teraz jechac.
      A dzis bylam pozwiedzac centrum gdzie chce rodzic, no i jeszcze bardziej mi sie porodu zachcialo ;)
      • zurekgirl Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 13:32
        Ja pojechalam w dzien porodu nad morze (a mieszkam w Londynie) sama pociagiem,zmeczylam sie solidnie, polazilam po zwirku, zakupy w centrum handlowym odbylam, wrocilam wieczorem, wzielam prysznic i odeszly mi wody, 3 tygodnie przed terminem, wiec pozytywne zmeczenie w moim przypadku przynioslo skutki.
      • porzeczka666 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 23.12.12, 02:12
        Turmalinko, życzę Ci żebyś jak najszybciej urodziła- u mnie też łatwo nie było ale pomogły schody - pojechałam do szpitala gdzie miałam rodzić i z pomocą męża chodziłam na 7 pietro i z powrotem - conajmniej 2 czy 3 razy- w przerwie na lunch w szpitalnej stołówce dal męża - i tak od 6 rano do 12 jakoś urodziłam.
        Powodzenia
    • lianis Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 13:29
      Jak organizm niegotowy to nic nie pomoze.
      Ja w swej desperacji bone shakerem po polnych wertepach przez dwie godz i jedyne co zyskalam to uczucie ze zaraz mi wszystkie zeby wypadna, olej rycynowy pol szkl wypilam i... wc stalo sie moim domem na 3 dni, ale poza tym nic, ani sex, ani schody, ani ananas ani ostrezarcie...
      Wiec pociesze jedynie ze do wiosny urodzisz na pewno :)
    • lili76 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 14:54
      Nie pomoge ani troche niestety, mam tak samo, a szczegolnie po spedzeniu 3 dni na wywolywaniu porodu, ktore skonczylo sie wyslaniem mnie do domu, wciaz w dwupaku :-D Nie powiem ile kobiet "przeszlo" przez ten sam ANDU, te sama procedure (Propess) i byly wiezione na porodowke kilka godzin pozniej. Ja po dwoch Propessach (48 godzin lacznie) - szyjka twarda, wysoka, zamknieta. Jak mloda nie chce wyjsc, tak nie wychodzi :-) Staram sie wiec spokojnie czekac, a Niemaz zaciera rece, bo marzy mu sie aby corke na urodziny swoje dostac - w Wigilie :-D
      Trzymaj sie Turmalinka, jeszcze troszke!
      • turmalinka Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 15:02
        Lili i ty w dwupaku nadal? A ja czekalam na wiesci ze juz po :)
        • lili76 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 15:14
          Wszyscy sie ze mnie smieja :-) Poszla rodzic do szpitala i dalej w ciazy :-) Ale pocieszam sie jednym - KIEDYS w koncu urodze ;-)
          • turmalinka Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 16:47
            Uparta ta wasza coreczka :)
            Mnie 'kiedys' nie pociesza, zwlaszcza po przerabanej nocy, wczoraj na przyklad mialam ochote pojsc z buta do szpitala (a kawalek mam) i blagac o wywolanie porodu :/
            • lili76 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 18:14
              He he :-) To moze idz, jak dojdziesz wywolywanie nie bedzie potrzebne :-) Ja bylam bliska blagac o cesarke, ale doszlam do wniosku, ze skoro dzieciak ma jeszcze czas (dzis 38+5), a mi cisnienie uregulowali, to niech sobie mala jeszcze podrosnie w srodeczku :-)
    • paola_k2 Re: JA CHCE JUZ URODZIC 22.12.12, 22:13
      Herbate z lisci malin dostaniesz w H&B napewno.
      Z wlasnego doswiadczenia powiem, ze probowalam wszystkiego za wyjatkiem oleju rycynowego. Nic nie pomoglo... Ale probuj. I mam nadzieje, ze wkrotce przeczytamy post: Urodzilam, czego zycze. I powodzenia!
    • turmalinka Re: JA CHCE JUZ URODZIC 23.12.12, 10:29
      Dziekuje dziewczyny, chociaz przyznam sie wam ze wiekszosc waszych historii mnie nie pocieszyla ;)
      No nic, na dzis i jutro mam juz plany, takze porod odpada :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka