Dodaj do ulubionych

photobox pytanie

22.01.13, 16:35
znalazłam wątek o photobox, ale był zarchiwizowany, więc nie mogłam 'dopytać'.
Czy jak robicie albumy to drukują się polskie znaki?
Ja właśnie zamówiłam i dopiero przy drugim albumie zauważyłam info na temat specjalnych znaków.. pierwszy album zamówiłam i nie mogłam zmieniać, bo już w druku. Będzie wtopa? czy po prostu zamiast śćń wydrukuja scn? czy nie daj boże jakieś znaczki typu #@;;''n@# ?
Znalazłam na ich stronie jakie znaki specjalne drukują - polskich czcionek tam nie ma, więc już sie stresuję.. ale może ktoś przypadkiem tak zrobił jak ja i mi powie jak to wygląda.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: photobox pytanie 22.01.13, 17:43
      Ja bym na twoim miejscu zadzwonika w te pedy na ifolinie i wytlumaczyla problem, moze jeszcze da sie odkrecic. Jak nie, to po prostu kupisz ladna samoprzylepna tasme i zakleisz te znaczki, jesli sie wydrukuja i napiszesz recznie, mozesz tez wydrukowac z kompa takie paseczki i nakleic, lepsze to niz miec jakies krzaczki pod zdjeciami. Albo zostawic krzaczki, za 20 lat bedziecie mieli ubaw przy ogladaniu.
      • e-vil Re: photobox pytanie 22.01.13, 18:38
        no jak pisałam posta już status był zmieniony z printing na pending, więc pewnie już za późno dzwonić na infolinię.. tak czy inaczej trochę kiepsko, bo polski znak jest na okładce albumu 'ń' (nazwisko dziecka) - ma być to też prezent dla dziadków.. no ale kij już z tym.. najwyżej dla siebie zachowamy a dziadkom zamówię nowy.. co mnie podkusiło z tymi polskimi znakami to nie wiem - na podglądzie wszystko ładnie wyglądało - dopiero potem zauważyłam info o znakach specjalnych - album tworzyłam rano jeszcze przed kawą, więc pewnie jest to jakieś wytłumaczenie..
    • e-vil odpowiedź 29.01.13, 15:01
      Jakby ktoś kiedyś sie zastanawiał i na przyszłość się zamartwiał tak jak ja to już mówie..
      Polskich czcionek w angielskim Photobox nie drukują i je po prostu pomijają - jak np napisałam DŁUGOŚĆ to wyszło DUGO - tragedii nie ma, ale szkoda, bo nazwisko jest z polską literką literą na okładce :/
      • plain-vanilla Re: odpowiedź 29.01.13, 15:10
        To nie tak zle, w koncu. Jak ja zamawialam album, to bez polskich znakow. Potem niezmywalnym cienkopisem dopisalam ogonki, kropeczki i kreseczki i wyszlo OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka