Dodaj do ulubionych

Level 6 in maths

29.01.13, 21:03
Moja corka, chodzaca do 6. klasy, dostala zaproszenie do klubu po szkole, ktorego celem jest przygotowanie dzieci do zdawania testu SAT z matematyki na 6. poziomie. Pani dyrektor napisala w liscie, ze to jest bardzo trudne dla dzieci w tym wieku, ale ze beda mialy z tego korzysc.Ja oczywiscie jestem bardzo dumna ze swojego dziecka, ale sie zastanawiam, czy to bardziej korzysc dla dzieci, czy dla szkoly, ze dzieci pisza SAT na 6. poziomie?
Obserwuj wątek
    • mamonia78 Re: Level 6 in maths 29.01.13, 23:06
      A nie napisala jaka korzysc? Oprocz wiedzy oczywiscie?
      Nadmiar wiedzy nikomu nie zaszkodzil, ja bym w to poszla, chyba ze ci bardzo koliduje z innymi zajeciami.
      U nas w szkole dzieci zdawaly sat 6 z matematyki dodatkowo, nastepnego dnia po tym jak pisaly normalny test, ale to tez w czasie szkoly wiec nie problem.
      W secondary u syna, poziom poczatkowy z matematyki byl wyznaczany na podstawie testu na poczatku year 7, inne przedmioty na podstawie wyniku koncowego z primary, nie wiem czy to regula, ale u nas korzysci by z tego nie bylo
    • carmelaxxx Re: Level 6 in maths 30.01.13, 18:07
      moj syn tez chodzi na takie zajecia po szkole z matematyki, i dzisiaj tez list przyszedl ze beda dodatkowe zajecia po szkole dla dzieci ''gifted and talented'' . Mlody chodzi chetnie bo zajecia luznijsze niz normalne lekcje, nie ma presjii czasu , mniej dzieci wiec nauczyciel mawiecej czasu skupic sie na tym co istotne dla danego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka