Dodaj do ulubionych

tez macie problem z Amazonem?

07.02.13, 15:39
Jak kupuje jakies pierdoly, to wszystko gra. Problem zaczyna sie, jak kupuje rzeczy drozsze, ktore sa w naprawde u nich dobrej cenie.
Wtedy zaczynaja sie cyrki: gubia towar, wysylaja nowe, nawet 2 replacements,ktore tez nie dochodza, firma kurierska zostawia pod drzwiami bez podpisu paczki, w trakcie, jak jestem w domu, oczywiscie znikaja w tajemniczych okolicznosciach...
zauwazylam takze, za zaraz po moim zakupie, powiedzny na 2 dzien, cena skacze do gory.
Tez macie z nimi problemy, czy to tylko moj taki z nimi pech?
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 16:45
      az takich nie mam zdarza sie ze zostawiaja cos pod drzwiami ale akurat mi to nie przeszkadza. Raz kupowalam przez amazon z sport direct dziecia walizki zamowilam dwie bo byly na stanie 3 ostatnie na promocji. Nastepnego dnia dostalam meila ze mam zwrocone pieniadze i tylko jedna mi wysylaja. Bylam wkurzona bo wiem ze byly 3 jak zamawialam.
    • gabez1 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 16:48
      Wyobraz sobie, ze ich firma kurierska zostawila pod moimi drzwiami laptopa - czas wskazuje, ze bylam wtedy w domu.
      Oczywiscie nie znalazl sie.
      • nannyjo32 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:16
        Laptopa mi zaniesli do sasiadow o tyle dobrze
        • gabez1 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:24
          No widzisz, to postep:-)
      • turmalinka Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:46
        a firma kurierska ma prawo tak zrobic????
        • gabez1 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:51
          Amazon twierdzi, ze tak
          • gabez1 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:54
            Niestety A. tez nie jest bez winy. Jestem zdziwiona ostatnimi wpadkami, bo kupilam od nich bardzo duzo i nigdy nie bylo najmniejszych problemow.
            No, ale wszystko juz wyjasnione. Tak tylko bylam ciekawa wszych opinii.
    • miwah Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 17:51
      moze to sasiedztwo nie problem z amazonem..?
      Albo z pracownikami firmu kurierskiej ktora w waszej okolicy dostarcza wieksze/drozsze pzresylki..?

Zamawiam duzo a nawet bardzo duzo.
      Na niektore rzeczy mam subskrypcje wiec i regularnie.
      Wysylaja poczta albo kurierem ( bardzo rozne firmy wtedy)
      Tansze i drozsze ( m in lustrzanke, akcesoria do niej czy robota za ok 600L)
      Odpukac, jeszcze nic nie zginelo.
      Z tym ze nawet jesli kurier zostawi ( a rzadko sie zdarza bo zwykle jestesmy i czeka), to nigdy pod brama na zewnatrz. Albo siega przez brame i zostawia, albo, jesli go pies odstraszy czy cos ciezkiego i przez brame nie przelozy ;), to powiadomienie. Zwykle jednak ma kto odebrac, wiec tylko jesli bardzo sie spieszy albo tak jest w opisie odhaczone ( nasze preferencje) zostawia i nie czeka na podpis.

OT
      Raz z city-link mielismy przejscia ( kurier ewidentnie klamal twierdzac ze nikogo nie bylo 9kiedy byl i to w ogrodku w tym czasie i ze zostawil powiadomienie ( kiedy nie zostawil ;-P ) i tak przez 3 dni chyba. Z tym ze przesylka nie z amazon i nierzetelny kurier po prostu( odosobniony przypadek bo w innych tez z ta firma kurierska nie bylo problemu)

PS
      jesli masz problemy z kurierami, moze warto umiescic przy drzwiach w widocznym miejscu jakas kartke dla kuriera np ze jestes w domu i zeby sie pofatygowal.
      Niestety, jesli nie ma wymogu podpisu przy odbiorze, to spore pole do naduzyc nawet przez kuriera.
      Blad nadawcy.
      Ale jesli jest, to ewidentnie ktos przepis podrabia i wtedy problem miedzy nadawca a firma kurierska.
      • bialasek75 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 18:02
        Nie, nie mam problemów, a naprawdę dużo kupuję. Nieraz takie okazje się trafiają, że nawet jakby był jakiś problem to warto przeboleć. Jedyne co ostatnio zauważyłam, to dłużej czekam na przesyłkę, zawsze wybieram free delivery.
        Ale na kuriera od Amazona, firmę Yodel, jest dużo skarg. Wystarczy wejść sobie na fora Amazona.
    • dag_dag Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 18:50
      Ja próbuję od ponad miesiąca kupić gitarę elektryczną - za każdym razem inną. Towar jest dostępny w dobrej cenie, więc kupuję. Potem było tak: za pierwszym razem - zgubili niby towar, nowego nie ma, więc zwrot pieniędzy; za drugim razem - przepraszają, że przesyłka będzie później, po dwóch tygodniach okazuje się, że towaru jednak nie ma na sprzedaż (błąd systemu), anulują transakcję i odblokowują kasę. Teraz trzeci raz aktualnie trwa - póki co dostałam wiadomość, że przepraszają i towar dostarczą mi pod koniec miesiąca. Moment po moim zakupie te rzeczy już nie są dostępne na ich stronie, wyprzedane.
      Z pierdołami nie ma żadnych kłopotów, w ciągu dwóch tygodni bez problemów odebrałam ze trzydzieści przesyłek.
      • gabez1 Re: tez macie problem z Amazonem? 07.02.13, 18:55
        No wlasnie, takie historie, z nimi:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka