mialumia 19.04.13, 15:17 mam plamienia w srodku cyklu. czy GP mnie zbada ? czy wysle mnie do ginekologa i na usg? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sfornarina Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 15:35 > mam plamienia w srodku cyklu. czy GP mnie zbada ? czy wysle mnie do ginekologa > i na usg? Raczej wyśle na cytologię; GP nie bada:) Ewentualnie skieruje na dalsze badania - pielęgniarka może część wymazów pobrać lub do kliniki GUM. Do GUM możesz iść też bez skierowania, ale chyba warto poradzić się najpierw GP. Mnie kiedyś GP z miejsca na cytologię, wymazy pobrane przez pielęgniarkę, na USG i do GUM wysłała. Jeśli faktycznie jest problem, to GP szybko reagują. Odpowiedz Link
mialumia Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 15:45 cytologie mam dobra wiec nie tu przyczyna. mam nadzieje ze gladko wszystko pojdzie. Odpowiedz Link
cherrie Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 16:07 mnie badala gp:-) trzeba sie tylko umowic do lady doktor. Odpowiedz Link
yadrall Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 17:04 Gp jaknajbardziej bada-bez znaczenia czy facet czy kobieta. Aczkolwiek jak trzeba to kieruje dalej do specjalistow. Choc najpierw wypyta czy te plamienia sa zwiazane np. z seksem czy tez nie, kiedy sie zaczely, czy bierzesz antynoncepcyjne itp. Bo przyczyny moga byc rozne i od tego zalezy postepowanie. Odpowiedz Link
mialumia Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 17:22 acha, czyli nastawiam sie na badanie. Musze isc jednoczesnie z corka do GP i przy okazji bym siebie umowila ale troche sie martwie czy maluch nie bedzie przeszkadzal jak mnie bedzie lekarz badal. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: problem ginekologiczny a GP 19.04.13, 17:51 Ja bylam z corka u ginekologa nawet z braku opcji opiekunki i babka tak mnie sprytnie pozaslaniala, ze nie bylo problemu. Skierowanie do ginekologa dostalam od gp, ktory najpierw wyslal mnie na usg (w usg wyszedl problem). Innym razem badal mnie gp, bylam tez raz w GUM i jesli nie chcesz czekac, to GUM polecam, bardzo profesjonalnie, caly sprzet na miejscu i armia lekarzy, ktorych nic nie zaskoczy ;) Odpowiedz Link