Dodaj do ulubionych

zwrot podatku

12.06.13, 14:53
Dziewczyny! w połowie kwietnia wypełniłam formularz o zwrot podatku, dołączyłam 2 P45 i ostatni payslip z mojej ostatniej pracy--tak mi doradziła pani z kadr, mówiąc, że czasem przyjmują. Po 3 tygodniach dostałam list z HMR, że przepraszają, że tak długo czekałam na list od nich i że jednak muszę dosłac ostatnie P60 zamiast payslip. W liście moja sprawa miała już nadany numer itp. Ok. Jak tylko otrzymałm P^) to oczywiście im wysłałam. To było prawie 3 tygodnie temu. Przy składaniu pierwszego formularza Pani mi powiedziała, ze na czek czeka się do 6 tygodni. I tutaj moje pytanie. Czy u mnie od nowa nalicza się te 6 tygodni, czy może moge liczyć, że szybciej te pieniążki dostanę skoro wcześniej już nadali mi numer i mają moje pozostałe papiery? Powiedzcie na c mogę liczyć bo to spora suma do zwrotu i nie ukrywam, że czekam na nią z niecierpliwością. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: zwrot podatku 12.06.13, 15:18
      Jezeli byl nadany numer sprawy, moze jest szansa na to ze wyplaca ci zwrot wczesniej, nie mniej jednak od daty doslania dokumentow (pelnych ) urzad ma kolejne 6 tygodni na przekazanie Ci wyplaty.Wszystko zalezy teraz od Ravenue tak naprawde i szybkosci pracy urzednikow- jedni dostaja zwrot po tygodniu, inni musza czekac dwa miesiace. Sprawdzaj korespondencje i czekaj cierpliwie.Naprawde nikt nie wie tu jak potraktuja Twoja sprawe.
      • karolajna83g Re: zwrot podatku 12.06.13, 22:50
        A w ogóle z jakim departamentem należy się kontaktować i czy chodzi o 'income tax'?
        • marenika Re: zwrot podatku 13.06.13, 08:15
          no tak myslałam, że mają kolejne 6 tygodni...ale i tak mam nadzieję ;) Ja byłam w moim council i tam miła pani przy kontuarze dała mi formularz, ja go wypełniłam a następnie oddałam tej Pani i ona razem z doumentami wysłała je do HMR... Tak więc jeśli codzi o income tax to kontaktujesz sie z HMR. Ja to zrobiłam za pośrednictwem council ale można też telefonicznie lub przez internet.
          Dziękuję za odpowiedzi!! :)
          • londynwarszawaparyz Re: zwrot podatku 13.06.13, 15:07
            ''Tak więc jeśli codzi o income tax to kontaktujesz sie z HMR. ''

Nic odkrywczego.Karolinie chodzilo o jaki departament HMR chodzi przy income tax ;)
            • karolajna83g Re: zwrot podatku 13.06.13, 15:42
              No właśnie:))
              Ale jest ok, kontaktujemy sie z PAYE :)
              • marenika Re: zwrot podatku 14.06.13, 08:20
                hehe :) no ja aż tak uświadomiona nie jestem i nie załapałam ;))przynajmniej się czegoś nowego dowiedziałam :)) Miłego dnia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka