Dodaj do ulubionych

Matematyka level 2

29.10.13, 14:15
Potrzebuje zrobic, bo na maturze niestety kiepsko poszlo, nigdy orlem z rozniczek i calek nie bylam i teraz chca edukowac sie dalej, musze matme wyzej pociagnac, tym bardziej, ze ta nieszczesna matura ponad 15 lat ma. Uniwerek zasugerowal zrobienie numeracy level 2. Przeszukuje internet i kiepsko widze jakies stacjonarne kursy a z online nie wiem ktore warto. Bylam w learn direct, ktory podsunal mi uniwersytet, zapisalam sie na waiting list, ale tam jest dobrych kilka miesiecy czekania, a mi zalezy szybciej, chce skonczyc w ciagu kilku tyg. Ktos robil tutaj matematyke? Poleccie cos prosze.
Obserwuj wątek
    • lianis Re: Matematyka level 2 29.10.13, 15:11
      Patrzalam ale sa trzy ale
      Po pierwsze kurs idzie dwa razy do roku, wrzesniowy i luty
      Po drugie trwa 35 tyg,
      Po trzecie kosztuje prawie 2k funtow
      A mi zalezy na szybkim przypomnieniu i to glownie w sumie pewnie tylko czesci geometrii bo z reszta jestem na bierzaco i zdaniu egzaminu
    • izabelski Re: Matematyka level 2 30.10.13, 07:59
      cazy zdalas mature z matematyki w Polsce
      jesli tak to nie rozumiem dlaczego musisz zdawac ten dodatkowy egzamin tutaj

polska stara matura to rownowaznik gcse

How do Essential Skills relate to GCSE? Essential Skills level 2 and GCSE Grades A*-C are both placed on the National Qualifications Framework (NQF) at level 2. Qualifications placed at a level in the framework are of an equivalent standard although their content may and does differ. Essential Skills level 2 is of an equivalent standard to GCSE with reference to the NQF.
    • lianis Re: Matematyka level 2 30.10.13, 09:57
      No niestety jak grochem o sciane
      Na maturze przez naric tlumaczonej jest napisane ze kazdy zdany przedmiot to jak co najmniej gcse a-c, za wyjatkiem jezyka angielskiego ktory jest zdawany jako obcy.
      Dostalam zaproszenie na test numeracy i literacy, powiedziano mi ze ladnie zdalam po czym dostalam list, ze jednak ocena z matematyki na maturze jest na zbyt niskim poziomie dla ich kursu. Chce zrobic ten level drugi i miec nowy papier, zeby ta matma nie ciagnela sie za mna.
    • izabelski Re: Matematyka level 2 30.10.13, 12:25
      no to niezla interpretacja
      ja bym poszla do CAB i poprosila o list o dyskryminacji

bo jak tam pisze na NARIC ze jest rownowaznosc gcse to oni to podwazaja (oczywiscie z powodu nieznajomosci systemu)
      czyli podwazaja decyzje niezaleznego arbitra na podstawie tego ze ktos jest obcokrajowcem????

corka zdawala ten egzamin na koncu y10 czyli sporo przed zdaniem gcse
    • izabelski Re: Matematyka level 2 30.10.13, 14:59
      lianis nawet nie ma kursu pod reka, podejrzewam, ze szybciej bedzie jej wyslac list napisany w ten sposob i nadal szukac
      bo jak dla mnie to pachnie brakiem kompetencji urzednika
    • yadrall Re: Matematyka level 2 31.10.13, 20:14
      U nas takie kursy sa w Adult lerning centre. Zapisy na kurs w kazdyn czasie,a egazminy z 20 razy w roku-ja zaczelam kurs w styczniu i w lipcu zdalam level 2,ale po drodze duzo zajec mi wypadlo,bo nie mialam z kim dzieci zostawiac jak maz byl w pracy,a i mi sie nie spieszylo,bo robilam ten kurs z nudow :) Za free :)
      Poszukaj w jakis centrach doksztalcania dla doroslych,albo popytaj w job centre lub councilu gdzie takie kursy sa organizowane.
      • botu Re: Matematyka level 2 31.10.13, 20:44

> Poszukaj w jakis centrach doksztalcania dla doroslych,albo popytaj w job centre
        > lub councilu gdzie takie kursy sa organizowane.

Albo sprawdź w bibliotece, na moim terenie mozna w nich znalezc wydawane co pol roku informatory o wszystkich dostępnych kursach dla dorosłych w okolicy.
    • lianis Kwadratura kola 01.11.13, 17:30
      Dzis bylam na tescie wstepnym, ktory mial mnie zakwalifikowac na kurs.
      Po czym dostalam informacje ze moj poziom mojej matematyki jest na 2/3 levelu i nie moga mnie niczego nauczyc wiec i zaoferowac mi kursu....
      • mama-123 Re: Kwadratura kola 01.11.13, 23:40
        No to wal z tymi wynikami do nich. Tutejsze kwalifikacje czasem tak fajnie wygladaja, a czasem to wielkim NIC.
      • izabelski Re: Kwadratura kola 02.11.13, 11:11
        no i super - tak tez mi sie wydawalo
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka