gabez1 11.11.13, 14:11 W ktoryms z watkow, pisalas niedawno o stosowaniu z powodzeniem balsamu kapucynskiego. Podajesz go dzieciom? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liley11 Re: Do liley11 11.11.13, 21:08 Tak. Kilka kropel na lyzce z sokiem z bzu czarnego - rozmieszane. W trakcie choroby 3 razy dziennie miedzy posilkami. Zapobiegawczo raz dziennie -np w trakcie ostatnich swiat u rodziny w Polsce, gdzie wszyscy po kolei kladli sie na grype. Nas nie ruszylo. Oprocz tego wit C w duzych ilosciach, wapno i multiwitamina z mineralami, teraz doszla wit D3 juz dostepna i juz nieszkodliwa;) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Do liley11 11.11.13, 21:35 Z balsamem kapucynskim u dzieci musisz uwazac: zaleca sie nie stosowac ze wzgl na duza zawartosc alkoholu lub po prostu odparowac. No i ma okropny smak:( Ja u dzieci go nie stosowalam ale u siebie i zadnej roznicy nie widzialam. No ale tez nie chorowalam. U dzieci tez stosuje sok z bzu czarnego:) Podaje tez niewielkie ilosci srebra koloidalnego. No i raw mauka:) Na ta witamine D3 chyba sie skusze - kupie tak po prostu bez recepty? Mam troche problemow z synem: nie ma jeszcze 3 lat a okropnie narzeka na bole mog. Budzi sie w nocy, czasami narzeka juz z wieczora. Zaczelo sie ok pol roku temu ale ostatnio sie nasililo. Jestesmy po badaniach krwi i na szczescie wszystkie powazne choroby lekarka wykluczyla. Teraz czekamy na usg. Odpowiedz Link
gabez1 Re: Do liley11 12.11.13, 11:15 No wlanie o ten alkohol w balsamie mi chodzi. A gdzie kupujesz to srebro holoidalne? Dzieki! Odpowiedz Link
liley11 Re: Do liley11 12.11.13, 20:27 W Polsce nalewki ziolowe mozna podawac od 6 roku zycia, np Iberogast ( niezastapiony przy niestrawnosciach, wymiotach i grypach zoladkowych), a ten sam lek w Niemczech od 6 miesiaca zycia. Co kraj, to regulacje. Ja zdecydowalam sie podawac. Wole to niz antybiotyk. mniejsza szkoda wg mnie. mnie tak leczono i nacierano spirytusem a alkoholiczka nie jestem ( poki co;) A niewielka ilosc rozmieszana z sokiem powoduje, ze nie czuc ani alkoholu ani niedobrego smaku. Kefir tez zawiera alkohol. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Do liley11 12.11.13, 21:37 balsam jak odparujesz powinien byc bezpieczny dla dzieci. Srebro akurat mam jeszcze z Pl ale chyba tu tez widzialam. Tylko uwazaj z dawkowaniem Odpowiedz Link