27.01.14, 12:33
czy ktos z Was wysylal im dyplam?
Rozumiem ze musze wyslac przetlumaczony dyplom, spis przedmiotow z ocenami i godzinami. a co z indeksem?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: NARIC 27.01.14, 12:50
      Nie wiem, do czego robisz NARIC? Maja rozne rodzaje uslug. Moj maz wysylal wylacznie polski dyplom z uczelni i swiadectwo z technikum. Dostal po 2 tygodniach list z NARIC. Indeksu ani tlumaczen nie wysylal.
      • mialumia Re: NARIC 27.01.14, 17:33
        Chcialabym kiedys pojsc do pracy. mam magistra inzyniera wiec licze na to ze moze sie taki dyplom przydac.
        • whitediamond Re: NARIC 27.01.14, 20:14
          nie wiem co to za dyplom, ale ja juz ponad 10 lat pracuje w zawodzie (inzynier) I czegos takiego nie robilam
          jak chca moj dyplom to pokazuje moj oryginalny polski
        • sfornarina Re: NARIC 27.01.14, 20:49
          Ale po co Naric?

Wystarczy tłumaczenie przysięgłe dyplomu wraz z oryginałem, nikt tego nie podważy.
          • beibichek Re: NARIC 03.02.14, 00:38
            Czasem nie wystarczy, ja owszem, okazalam swoje dyplomy na rozmowie o prace (tlumaczenia) i ich kopie wykonano, gdy ta prace zaczelam (szkolnictwo wyzsze), ale placono mi jak osobie wykwalifikowanej dopiero, gdy z Naric dotarl certyfikat potwierdzajacy moje wyksztalecenie nauczycielskie.
    • liley11 Re: NARIC 27.01.14, 17:46
      Indeks nie potrzebny skoro masz ofucjalny wypis przedmiotow, ilosc godzin i oceny/punkty
      • liley11 Re: NARIC 27.01.14, 17:48
        Aha, za doplata nie trzeba wysylac umaczenia. Tlumacza sobie sami- maja polskich pracownikow.
        • mialumia Re: NARIC 27.01.14, 18:27
          dzieki. szukam tych oplat za tlumaczenie ale nie wiem gdzie je znalesc. widze tylko ogolne oplaty...
          • plain-vanilla Re: NARIC 27.01.14, 18:34
            Maz placil kolo £90 za dwa dyplomy. Wyslal tylko polskie dokumenty, zdaje sie, ze faksem.
    • lucasa Re: NARIC 27.01.14, 22:57
      Ja im wyslalam tylko dyplom jak sie tutaj przeprowadzilam. Przez 13 lat nikt ode mnie tego nie wymagal ani nie sprawdzal...A pracuje teraz u trzeciego pracodwacy, a po drodze inne dwie prace mialam zaproponowane.
      • mialumia Re: NARIC 28.01.14, 10:27
        Sama nie wiem co teraz robic. Chcialam zeby CV ladniej wygladalo ;) ale jak napisze ze ukonczylam w Polsce uniwerytet to chyba na jedno wyjdzie? No troche kasy kosztuje ten NARIC i teraz czytajac Wasze opinie troche sie waham czy to ma sens.
        • sfornarina Re: NARIC 28.01.14, 10:47
          > ale jak nap
          > isze ze ukonczylam w Polsce uniwerytet to chyba na jedno wyjdzie? No troche kas
          > y kosztuje ten NARIC i teraz czytajac Wasze opinie troche sie waham czy to ma s
          > ens.

Absolutnie nie ma sensu. Ja w mojej obecnej pracy musialam udokumentowac moje CV, wiec warto tlumaczenie przysiegle dyplomu miec. Kosztuje to grosze:)

Jak robilam transfer punktow z polskiego uniwerku na angielski tez nikt ode mnie tlumaczenia Naric nie wymagal. Wystarczyla lista zaliczen ze szkoly + tlumaczenie przysiegle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka