Dodaj do ulubionych

CIĄŻA - GINEKOLOG

22.02.14, 18:25
Witam
Wszystkie mamy i nie tylko piszę ponieważ potrzebuję porady/pomocy.Nigdy w Anglii nie potrzebowałam lekarza z tą specjalnością otóż poszukuję godnego polecenia i niedrogiego lekarza ginekologa . Razem z mężem od pewnego czasu staramy się o dzidziusia ,ale niestety test za każdym razem pokazuje Nam tylko jedną kreskę:-( . I powiem szczerze ,że zaczęłam się martwić czy wszystko ze mną ok:-(. Ponieważ bardzo bym chciała już mieć maleństwo, a niestety nie wychodzi to mimo naszych starań.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 22.02.14, 20:24
      Zalezy co masz na mysli mowiac "od pewnego czasu" - tutaj GP kieruje na badania po 2 latach starania, a gdy sie jest blizej 40stki - to po 1.5 roku...

Zalezy ile jest dla Ciebie "niedrogo" - ja bylam tutaj u ginekologa polskiego I placilam £120 z usg...

powodzenia!
    • petuniasta Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 23.02.14, 09:20
      Tak jak powiedziała poprzedniczka, jeśli starasz się krócej niż rok to polecałabym troszkę cierpliwości. Jeśli dłużej to wybierz się na rozmowę z GP i zobaczysz co Ci powiedzą. Jak będzie trzeba to Cię do ginekologa skierują, ale weź pod uwagę że jeśli problem jest to niekoniecznie po Twojej stronie
    • lianis Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 23.02.14, 10:17
      Jezeli starcie sie przynajmniej poltora roku to do GP, skieruje was na podstawowe badania, ty glownie hormony, meza na badanie nasienia. Jesli badania beda ok to po dwoch latach zostaniecie wyslani do kliniki nieplodnosci, jesli cos bedzie w badaniach nie tak to szybciej zobaczycie odpowiedniego specjaliste. Starania krocej niz rok traktowane sa jako niewystarczajace, choc wam moga wydawac sie wiecznoscia, organizm potrzebuje niekiedy wiecej czasu.
      Cierpliwosci i powodzenia zycze, temat ciezki i emocjonalny, sama kilka lat temu przez to przechodzilam
      • o-wita Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 23.02.14, 18:40
        Dziękuję bardzo za odpowiedzi.To prawda dla Nas wydaje się już długo tym bardziej jak wyczekujesz tych upragnionych dwóch kresek i za każdym razem jest to samo ,a tak naprawdę jeszcze rok nie minął,ale dzięki odpowiedziom wiem chociaż co mam robić.Bardzo dziękuję.
        • londynwarszawaparyz Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 23.02.14, 22:04
          Nieprawda ze lekarze daja skierowanie po 2 latach dopiero. My dostalismy po 4 miesiacach skierowanie na badanie, choc to bardzo krotki okres staran. Po kolejnych dwoch udalo sie zajsc w ciaze. Wszystko zalezy od lekarza i indywidualnych problemow. U nas taki mogl byc, stad na badanie skierowanie, choc domyslam sie ze nie kazdy lekarz by nam je dal, tylko by kazali czekac....do roku wszystko jest ok i normalne, wyluzuj sie, odpocznij i przestan o tym myslec- u nas te rady zadzialaly :))
          • o-wita Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:02
            Dziękuję mam nadzieję,że powoli wszystko się poukłada:-)
            • szprotka6 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:10
              Pieniądze zamiast na wizytę u gina wydajcie na wczasy, im dluzsze tym lepsze, im dalej od rodziny tym lepiej. I zapomnijcie, ze macie cel-ciąza, to wtedy większa szansa, ze się uda. My kobiety mamy płodnosc sprzęzoną z umyslem:-) Jesli umysl powtarza ciągle: ciąza ciąza ciąza, do tego dochodzi stres, ze nie zachodzę, a do tego pytania rodziny co miesiąc o potomka to się blokuje i finito.
              • liley11 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:39
                NHS po dwoch latach bezowocnych staran kieruje do specjalisty.
                Kalendarza nie sprawdzaja.
                U nas najlepiej sprawdzila sie metoda naturalna zapobiegania ciazy. Czyli zanim zabralismy sie do roboty, to odstawilam pigulki i zaglebilam sie w owa metode online. Sa nawet takie fajne stronki z wykresami, gdzie wpisujesz dane z dnia i tam wszystko jest podane:))
                No i poszlo jak z platka dwa razy:)
                Chodzi o to, zeby poznac swoj cykl. Kiedy jest jajeczkowanie. Jak zmienia sie sluz. Tutaj polecam metode na palca:) przed skorzystaniem z toalety trzeba umyc rece i jeden palecnzamoczyc TAM, no wiesz gdzie;) nastepnie zlaczyc dwa palce opuszkami razem (jeden mokry) i powoli rozdzielac przed nosem. Jak sluz sie ciagnie, jak smarki (przepraszam) to leccie robic chlopca! Jak chcecie dziewczynke, to jak juz bedziesz znala swoj cykl po sluzie;) to robcie na 3-4 dni przed owulacja i po tym asceza az do po owulacji.
                No i jesli nie ma innych medycznych powodow, to powinno sie udac.
                Moja kolezanka po roku bezskutecznych prob poszla do prywTnego ginekologa, tylko po taka porade. Miala isc za miesiac z notatkami. Ty masz ja tutaj za darmo:) bawcie sie dobrze:)
                Aaa i niech Twoj partner nie nosi telefonu w kieszeniach spodni kolo jajeczek;) to obniza ruchliwosc
    • liley11 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:38
      NHS po dwoch latach bezowocnych staran kieruje do specjalisty.
      Kalendarza nie sprawdzaja.
      U nas najlepiej sprawdzila sie metoda naturalna zapobiegania ciazy. Czyli zanim zabralismy sie do roboty, to odstawilam pigulki i zaglebilam sie w owa metode online. Sa nawet takie fajne stronki z wykresami, gdzie wpisujesz dane z dnia i tam wszystko jest podane:))
      No i poszlo jak z platka dwa razy:)
      Chodzi o to, zeby poznac swoj cykl. Kiedy jest jajeczkowanie. Jak zmienia sie sluz. Tutaj polecam metode na palca:) przed skorzystaniem z toalety trzeba umyc rece i jeden palecnzamoczyc TAM, no wiesz gdzie;) nastepnie zlaczyc dwa palce opuszkami razem (jeden mokry) i powoli rozdzielac przed nosem. Jak sluz sie ciagnie, jak smarki (przepraszam) to leccie robic chlopca! Jak chcecie dziewczynke, to jak juz bedziesz znala swoj cykl po sluzie;) to robcie na 3-4 dni przed owulacja i po tym asceza az do po owulacji.
      No i jesli nie ma innych medycznych powodow, to powinno sie udac.
      Moja kolezanka po roku bezskutecznych prob poszla do prywTnego ginekologa, tylko po taka porade. Miala isc za miesiac z notatkami. Ty masz ja tutaj za darmo:) bawcie sie dobrze:)
      Aaa i niech Twoj partner nie nosi telefonu w kieszeniach spodni kolo jajeczek;) to obniza ruchliwosc
      • sfornarina Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:51
        > jeden palecnzamoczyc TAM, no wiesz gdzie;) nastepnie zlaczyc dwa palce o
        > puszkami razem (jeden mokry) i powoli rozdzielac przed nosem. Jak sluz sie ciag
        > nie, jak smarki (przepraszam) to leccie robic chlopca! Jak chcecie dziewczynke,
        > to jak juz bedziesz znala swoj cykl po sluzie;) to robcie na 3-4 dni przed owu
        > lacja i po tym asceza az do po owulacji.

To ja jeszcze poproszę o przepis na bliźniaki.
        • sfornarina Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 17:52
          > To ja jeszcze poproszę o przepis na bliźniaki.

Dwujajowe oczywiście, chłopca i dziewczynkę.
          • londynwarszawaparyz Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 19:30
            Uwielbiam wpisy zwiazane z takimi zabobonami- kochaj sie przed owulacja na dziewczynke i w dzien owulacji/tuz po na chlopca :)
            Tymczasem nie od dzis wiadomo ludziom czytajacym fachowa literature zamiast BRAVO Girl ze plemniki maja chromosom x lub y czyli meski i zenski i top od plemnika zalezy czy w naszym brzuszku zamieszka chlopiec czy dziewczynka :)
            • sfornarina Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 19:36
              ze plemniki maja chromosom x lub y czyli meski i zenski i top od plemni
              > ka zalezy czy w naszym brzuszku zamieszka chlopiec czy dziewczynka :)

Bzdury gadasz LWP.
              Od dawna wiadomo, że spluniesz przez lewe ramię, trzy wiązki pokrzyw zaparzysz i ziółka dokładnie kwadrans po północy wypijesz, i chłopiec będzie, nie inaczej.
              A na dziewczynkę to tylko ślimaki jeść!
              • londynwarszawaparyz Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 19:45
                :D

co tam nauka
                discovery
                internet i planowanie rodziny :)
                wystarczy dobra czarownica, zielarka, zabobon i juz wiem ze nosze pod sercem dziewczynke :)
                po 9 miesiacach wszystkie rozowe ubranka jednak laduja w koszu i okazuje sie ze natury sie nie oszuka.
                Nigdy nie wiadomo, co zostalo poczete, i o to chodzi :)
                • liley11 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 20:21
                  To proste, czysta nauka a nie zabobon i czary szanowne pogromczynie czarownic;)))

Plemniki "meskie" sa szybsze, ale krocej zyja, zenskie zas odwrotnie.
                  • sfornarina Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 20:57
                    > To proste, czysta nauka

Liley, jakie masz wykształcenie w zakresie medycyny, że tak podpytam?
                    • eutyfrona Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 21:39
                      www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,79569,2516441.html
                      Tu pisza o tych "zabobonach", dawno temu podobne informacje na temat planowania plci znalazlam w "Wiedzy i zyciu", a to chyba bardziej fachowe czasopismo niz Bravo Girl. Ludzkie cialo jest bardziej skomplikowane niz prosty fakt, ze plemnik z chromosomem X da dziewczynke, a z chromosomem Y chlopca.
        • liley11 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 24.02.14, 20:13
          Nie znam, sorry;(
    • e_tam79 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 01:10
      o-wito, przepraszam, ze nie odpowiem na pytanie w kwestii ginekologa-nie znam. dawno temu bylam w londynie, w jednej z polskich klinik, u dr E. Kowalczyk-ktora moglabym z czystym sercem polecic, ale niesety nie pracuje juz ona w uk.
      dziewczyny powyzej napisaly juz jak to mniej wiecej wyglada u gp.
      jesli czujesz, ze cos jest nie tak, nie wiem, bole, bardzo nieregularne miesiaczki, plamienia lub jescze cos innego, co Cie niepokoi-to uderzylabym juz do lekarza teraz..
      ale jesli czujesz sie ok, a starania rzeczywiscie tylko kilka miesiecy to faktycznie troche bym wyluzowala. bez napinaki;) (szczegolnie podoba mi sie wspomniana wyzej opcja wakacjii ;) )ale tez wprowadzilabym metode Naturalnego planowania rodziny.. :) oczywiscie kwestii programowania sie na dziewczynke czy chlopca nie skomentuje, ale sama metode baaardzo polecam. naprawde dobrze jest poznac dokladnie swoj cykl. poobserwowac sie z kazdej strony, ze tak powiem. . no i gdyby kiedys rzeczywiscie jakies problemy z zaciazeniem (po dlugich stataniach) sie pojawily, to jest to dobry punkt wyjsciowy...
    • bisiek10 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 01:28
      forum.gazeta.pl/forum/f,19585,Dla_starajacych_sie.html Wejdz sobie tu i poczytaj :) Obsrwacje sluzu,temperatury moga ulatwic Wam sprawe :) W bootsie mozesz kupic nawet zestaw do obserwacji BBT (basic body temp.) i prowadzenia wykresow ;) Powodzenia
      • bisiek10 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 01:31
        forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html A tu mozesz poczytac o npr i poznac podstawy metod :)
        • o-wita Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 10:03
          Dziękuję bardzo za tak wiele odpowiedzi:-) Wszystkie przeczytałam i oczywiście pierwsze co obserwacja śluzu 2. Zasłużone wakacje i odpoczynek bo rzeczywiście ostatnio dość dużo stresu było w moim życiu. Może jak na jakiś czas przestanę myśleć tylko o tym to w końcu samo wyjdzie. Pytania rodziny kiedy ,kiedy już dawno wyłączam i mówię w swoim czasie:-)
          Jeszcze raz dziękuje za cenne rady:-)
          • bisiek10 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 10:59
            Wyposc tez chlopa ze tak powiem :) Takie czeste kochanie sie tez pozytywnie nie wplywa na plemniczki ;) W kolejnym cyklu staraniowym sprobujcie co dwa trzy dni ;)To jeszcze tak ode mnie mala rada :)
            • erga4 Re: CIĄŻA - GINEKOLOG 25.02.14, 18:30
              oj pamiętam jak szukałam też porad i jedna z nich to świeca po... ;) czyli nogi w górę :)
              o metodzie poczecia chłopca/dziewczynki tez słyszałam.
              pamiętam też że jest jakas mieszanka ziół z których robi się napar do picia.
              zabobony zabobonami ale warto badania tez zrobic. i to zarówno ty jak i partner.

spróbuj uderzyc pierwsze do swojego GP i powiedzą ci ile czasu musisz poczekac i próbowac, a może od razu skieruje cię do specjalisty?
              wszystko zależy od GP.
              odpoczynek i odstresowanie tez wskazane. zmiana klimatu... wiem ze ciężko przestac myslec o staraniach jak chec poczecia jest taka wielka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka