Dodaj do ulubionych

Milton Keynes i bliska okolica

21.03.14, 15:21
Rozwazamy zamieszkanie tam, za jakis czas, jeszcze nie teraz, na razie mieszkamy na wiosce godzine jazdy od i dojazdy sa troche meczace, ale zarazem nie znamy MK wcale, gdzie warto zamieszkac, ktore okolice sa dobre, i jakich cen domow mozna sie tam spodziewac, gdzie maja dobre szkoly, bo mlody zaczyna szkole we wrzesniu.
Obserwuj wątek
    • e-vil Re: Milton Keynes i bliska okolica 21.03.14, 16:40
      wysłałam zapytanie do znajomej, która przeprowadziła się tam kilka lat temu - jak odpisze to zacytuje ;)
      • e-vil Re: Milton Keynes i bliska okolica 21.03.14, 16:47
        I can recommend a few areas but it will be dependant on their budget. Newport Pagnell is a good town. A short drive to central MK and close to the M1. There are good schools in the area. I think it would be best if I suggest towns that they should avoid. Fishermead, Netherfield, Fullers Slade.
        • lianis Re: Milton Keynes i bliska okolica 21.03.14, 17:01
          Dzieki :) to juz cos, my bedziemy sprzedawac dom ktory mamy, i w sumie nie wiem ile on warty, plus bedziemy miec pewnie jakies oszczednosci, zeby na depozyt bylo. Newport P bierzemy pod uwage, ale moja praca to szpital, wiec zupelnie po drugiej stronie MK, a okolica szpitala wyglada jak slumsy, M jest ltd wiec gdzie sie go posieje tam bedzie dzialal.
          • e-vil Re: Milton Keynes i bliska okolica 21.03.14, 17:09
            ja sama znam tyle MK co przez nie przejadę w drodze na lotnisko ;)
            a no i byłam w 2 Tesco i w Ikei :D
            • e-vil Re: Milton Keynes i bliska okolica 21.03.14, 17:11
              a no i byłam w tym centrum handlowym jeszcze, gdzie jest ten stok narciarski ;)
              znajoma pracuje w Policji, więc jak odradza pewne dzielice to wie co mówi ;)
              • bisiek10 Re: Milton Keynes i bliska okolica 27.09.14, 11:58
                Podbijam temat :) Zaczelismy myslec tez o przeprowadzce do Milton.Ktos jeszcze jakies opinie? Czytalam ze szpital ma nie za ciekawa reputacje.Dzieki za wszystke opinie,wskazowki :)
    • leyla76 Re: Milton Keynes i bliska okolica 27.09.14, 23:32
      Kocham Milton Keynes. Mieszkałam tam przez ponad 8 lat (od 3 mieszkamy w Szwajcarii)i nie zamieszkalabym w żadnym innym mieście w UK. Nadal jestem częstym gościem w MK, nadal mamy tam dom i business. Mieszkaliśmy na Furzton, fajne jest tez emerson valley, Tattenhoe. W MK jest zasada ze im dalej od centrum tym lepiej, w samym centrum i w pobliżu rzeczywiście jak slumsy, w pobliżu szpitala tez nieciekawie zwłaszcza Netherfield.
      W MK uwielbiałam parki i dużo zieleni. Codzienne wycieczki rowerowe z dziećmi.... Ah zatęskniło mi sie za Milton Keynes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka