carmelaxxx 25.03.14, 19:15 jak to wyglada? umawiaja na konkretna godzine czy jak?Czy jest w ogole obowiazkowy ? Bo za tydzien u mojego syna a on w y7 , maz w pracy bedzie a ja musze zorganzowac kogos do malej zeby isc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann.38 Re: parents evening w secondary 25.03.14, 19:48 Pewnie wszędzie inaczej. U córki dzieciaki dostają rozpiskę z nazwiskami nauczycieli i umawiają się z każdym na konkretną godzinę. Nauczyciele siedzą w wielkiej sali przy stolikach, a rodzic/odzice z dzieckiem podchodzą kolejno do każdego. Najczęściej nie wg tej isty z godzinami tylko jak widzi się, że jest wolny. Jest kawa, herbata i ciasteczka:-) Czasami jest spotkanie tylko z wychowawcą. Czy obowiązkowe? No głowy nie urwą, w sumie nie wiem jakie są konsekwencje, bo nie bło tak, żebyśmy nie dali rady pójść. Co do maluszka, to u nas wiele rodzin jest w komplecie- rodzice, młodsze rodzeństwo, w tym niemowlaki. Odpowiedz Link
mamonia78 Re: parents evening w secondary 25.03.14, 19:56 U mojego syna tez tak, hol zapelniony nauczycielami przy stolikach i chodzisz na umowiona godzine Odpowiedz Link
3-mamuska Re: parents evening w secondary 25.03.14, 20:29 U nas w szkole jest inaczej, nauczyciele sa w klasach i czeka sie w kolejce do każdego z nich, nie ma godzin, bo wystrczy ze ktos u kogos dłużej posiedzi i juz robi sie zamieszanie. Odpowiedz Link
dorcian Re: parents evening w secondary 25.03.14, 21:04 U nas to wyglada jak speed dating (przynajmniej tak sobie speed dating wyobrazam):) Nie ma konsekwencji za nie pojawienie sie, poza oczywiscie taka, ze traci sie okazje rrozmowy z nauczycielami dziecka. Dzieci mozna przyprowadzic ze soba. Spotkania sa wyznaczone, ale nikt tego rygorystycznie nie przestrzega. Odpowiedz Link
justmaga Re: parents evening w secondary 26.03.14, 13:53 z dzieckiem idz. Nikomu to nie bedzie przeszkadzalo a to nie zajmuje calego wieczoru. Nie wiem czy obowiazkowy ,ale ja sobie nie wyobrazam nie isc bo to najlepsza szansa na zobaczenie szkoly i pogadania z nauczycielami Odpowiedz Link