Dodaj do ulubionych

Udzwig Maclarena XT

25.04.14, 21:17
Jak bylo to odeslijcie mnie gdzie trzeba :)
Dziewczyny do ilu kg wozilyscie swoje pociechy w Maclarenie XT? Chciala bym go zakupic jednak dumam czy mi sie oplaca bo w opisie udzwig ma do 15kg a moj dziec juz grubo ponad 12 wazy.I nie wiem czy jest sens kupowac.
Obserwuj wątek
    • murasaki33 Re: Udzwig Maclarena XT 25.04.14, 22:15
      Maclareny sa wytrzymale na wszystko, sa jak ruskie czolgi;), serio, da rade.
      • cherrie Re: Udzwig Maclarena XT 25.04.14, 22:33
        Podobno w USA te same wozki maja udzwig 30kg, w EU niby 15kg, ale to jakies prawne wymogi czy cos takiego.
    • plain-vanilla Re: Udzwig Maclarena XT 25.04.14, 22:41
      Prosze, email z kwietnia 2009 r.:

Dear A

Thank you for your recent e-mail.

All Maclaren Buggies supplied in the UK are tested to the British Standards BS7409 to 15kg (33lbs), however this weight is the one used by the British Standard and does not reflect the maximum weight of the child. If the product is used and regularly serviced as per the instruction the stroller can be used until the child is of toddler age of 2 to 3 years or even longer. Maclaren in the USA has increased the standard test weight to 25kg and subjected the buggy to the range of tests covered by the USA standard ASTM F833-05a.

I hope this information helps with your enquiry, I can assure you that all Maclaren products are safe and durable to use and will last for a number of years provided that the product is regularly serviced and used in conjunction with the instructions supplied with the stroller.

Kind regards

Wendy Brennan
      Consumer Services Co-ordinator
      • plain-vanilla Re: Udzwig Maclarena XT 25.04.14, 22:41
        Aha, dodam, ze moj 6-latek jeszcze nie osiagnal wagi 25kg.
        • zuzanka77 Re: Udzwig Maclarena XT 26.04.14, 00:03
          Maclaren bije czołem przed toba!
          Ja czasem wkladalam moja panne z nursery na siedzaco do rozlozonego Maclarena a z przodu siadala mala( roznica wieku 2 lata). I tak pchalam bo z baggy board bylo niewygodnie. Potem wozek uzywala kolezanka z Pl bo go tam zostawilam.
          Tak wiec to prawda ze jest on jak ruski czołg ;-)
          • bisiek10 Re: Udzwig Maclarena XT 26.04.14, 00:22
            Dzieki :) Utwierdzilyscie mnie w przekonaniu ze warto.Szczeg mojego M bo mial watpliwosci wieksze niz ja :)
            • zurekgirl Re: Udzwig Maclarena XT 26.04.14, 09:33
              Mam juz drugiego xt. W pierwszym, dziesiecioletnim odpadlo mi przednie kolko na krawezniku, ale wozek byl dziesiecioletni, po teojce dzieci. Obecny tez jest stary, ale daje rade z czwartym dzieckiem i wieeele przeszedl. Druga sprawa: maclaren zmienil nieco forme tylnych kol w tym roku i najnowsze wozki gorzej sie podbijaja, ale tez sa mniej wywrotne jak na raczki torby powiesisz. Ja tam wolalam lepsze podbijanie. Jak kupisz ponadroczny model z ebaya, bedzie sie podbijal latwiej.
    • agaciha Re: Udzwig Maclarena XT 26.04.14, 10:52
      Do 20 kg spokojnie da rade, a nawet wiecej ale nie sadze zeby to bylo Ci potrzebne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka