Dodaj do ulubionych

Materac Ikea

29.04.14, 10:51
Kupilismy naszej 5-latce pojedyncze lozko z Ikei (uzywane) i teraz chcemy dokupic nowy materac. Slyszalam, ze ze wzgledu na niestandardowy rozmiar najlepiej kupic materac rowniez w Ikei. Przegladam ich strone ale nie wiem jaki materac wybrac, co polecacie? Sprezynowy czy z gabki? Jakis konkretny model macie juz przetestowany?
Obserwuj wątek
    • espionka Re: Materac Ikea 29.04.14, 12:27
      moze przetestuj w sklepie
      jedni lubia na twardym, inni na miekkim
      z gabki to taki najprostszy i chyba najtanszy (?)
      w zasadzie materac nie powinien byc ani za miekki ani za twardy, wazne zeby dopasowywal sie do ksztaltu ciala.
      mnostwo wskazowek w sieci, czym sie kierowac przy zakupie materaca
      • saphira Re: Materac Ikea 29.04.14, 12:45
        Niestety do najblizszej Ikei mam 2 godziny jazdy. W sumie mialam nadzieje, ze ktoras z was moze mi polecic konkretny materac z Ikei, juz przez was przetestowany
        • tisz Re: Materac Ikea 29.04.14, 18:04
          Mialam materac VYSSA VINKA sprezynowy dla dziecka i bylam zadowolona. Niestety zostal w poprzednim miejscu zamieszkania... Kupilabym go podnownie.
    • plain-vanilla Re: Materac Ikea 29.04.14, 13:57
      Przede wszystkim sprawdz, jaki rozmiar ma rama lozka. Ikea sprzedaje dwa typy materacy w rozmiarze kontynentalnym - dlugosc 200 cm i rozmiar tutejszy - dlugosc 190 cm. Jesli do lozka corki pasuje materaz o dlugosci 190 cm i szerokosci 90-92 cm, to mozesz kupic naprawde jakikolwiek materac typu standard single. Jesli rama ma 2 metry, to tylko Ikea.
      Synowi w wieku 5 lat kupilsmy materac ze sprzezynami, na gorze warstwa memory foam - firma AirSprung. Sami mamy materac z Ikei, ale pozapadal sie po kilku latach, fakt, ze byl najtanszy, no i my tez nie wazymy tyle, co 5-latka. Nie mam jednak wyjscia, bo lozko ma 2 metry, wiec tylko Ikea.
      • saphira Re: Materac Ikea 30.04.14, 09:57
        Dzieki, po zmierzeniu ramy okazalo sie, ze faktycznie jest to 200 cm dlugosci, wiec materac musi byc jednak z Ikei. Zdecydujemy sie chyba na Hamarvik, moze dla 5 latki bedzie ok
    • carmelaxxx Re: Materac Ikea 30.04.14, 23:58
      syn ma gabkowy z ikei ( maja chyba 3 rodzaje gabkowych) i on ma ten nie najtanszy ani nie najgorszy i jest super wygodny, spi na nim 3 lata juz i nie ma zadnych odksztalcen .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka