Dodaj do ulubionych

Ciekawy blog - emigracja

21.07.14, 10:13
bezdebetu.pl/emigracja-bulka-maslem/
Obserwuj wątek
    • annika13 Re: Ciekawy blog - emigracja 22.07.14, 17:10
      Koszmarny jest ten blog.
      • mama-123 Re: Ciekawy blog - emigracja 22.07.14, 20:13
        Mnie sie podoba.
    • mamonia78 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 00:40
      Okropne - polskie marudzenie z domieszka wszechwiedzacej arogancji Polaka Katolika ...
      • glasscraft Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 08:08
        I z bledami - kto to jest Alex Salomond? No I opowiesci o Szkocji z pozycji odbebnionych mszy swietych - zenada nie do pobicia!
      • ilonka45 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 09:42

mamonia78 napisała:

> Okropne - polskie marudzenie z domieszka wszechwiedzacej arogancji Polaka Katol
        > ika ...

Nie chcialam byc pierwsza, ktora to napisze :)) Dokladnie to samo pomyslalam.
    • yumemi Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 09:38
      Marudny mocno ten blog i z lekka zakompleksiony, nic ciekawego..
      Nawet na owcach i ich pilnowaniu zna sie najlepiej :) Nie mowiac o dzietnosci Europejczykow :))
    • jaleo Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 12:00
      Zenada. Nienawisc, zajadla homofobia, poczucie wyzszosci, i to wszystko w sosie kaleczonego jezyka polskiego - az roi sie tam od bledow gramatycznych, slow uzywanych niezgodnie z ich znaczeniem, i rusycyzmow - ktos, kto sie uwaza za patriote powinien miec, moim zdniem, wiekszy szacunek dla wlasnego jezyka, zwlaszcza, jesli publikuje te wypociny publicznie (i jeszcze spamuje o tym na forum).
    • kingaolsz Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 13:36
      Nawet nie wchodze, bo bez sensu jest podbijanie czytelnosci spamerowi.
    • agg3 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 16:07
      ale kaszana :D
      • ilonka45 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 17:33
        Czytajac cos takiego zawsze sie ludze, ze ktos sobie po prostu robi j...a.

"Jeżeli chodzi o ludzi, z którymi się spotykam to muszę powiedzieć delikatnie, że są niewierzący."
        :)))))))))))))) a jak to powiesz niedelikatnie?
    • mama-123 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 18:06
      No to co, ze ciezki czy ultrakatolicki czy nawet homofobiczny. Mysle, ze czlowiekowi umysl sie z czasem otwiera na nowosci, na innosc. Ja pewnie tez bylam na takim etapie. Dajcie czlowiekowi czas. Nie kazdy zaraz taki swiatowy czy otwarty.
      • yumemi Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 18:33
        Mysle, ze czlowi
        > ekowi umysl sie z czasem otwiera na nowosci, na innosc. Ja pewnie tez bylam na
        > takim etapie. Dajcie czlowiekowi czas. Nie kazdy zaraz taki swiatowy czy otwar
        > ty.

Obawiam sie ze u niektorych jest odwrotnie - wrecz sie zamyka, tak jak w przypadku tego blogu.
        Bycie otwartym na swiat to cos co sie ma albo sie nie ma - moja babcia ktora nigdzie nie byla i cale zycie na malej wsi spedzila byla nieporownywalnie bardziej otwarta na swiat niz ten pan :)
      • glasscraft Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 18:56
        Skoro na takim etapie juz nie jestes, to co dokladnie podoba Ci sie w tym blogu? Ciezkosc, ultrakatolictwo czy homofobia?
        • mama-123 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 19:13
          No ten czlowiek wlasnie zdaje sie odkrywa Anglie. Z czasem sie zmieni. Moze sam siebie nie pozna gdzie byl, a gdzie bedzie.
          Ja np mam znajomych, z ktorymi w Polsce swietnie sie dogadywalam, a ktorzy i obecnie szczyca sie tym dekalogiem lekarskim. Pewnie gdybym mieszkala w Polsce, myslalabym podobnie.
          Nasz bohater z czasem wygladnie poza polska perspektywe. Zapewne latwiej to uczynic samodzielnie, niz w ogniu krytyki, na ktora zreszta sam sie wystawil podajac linka do bloga.
          No jest to etap w zyciu tego czlowieka i tyle. Wolno mu tak myslec, skoro mieszka w Anglii. Wolnosc slowa i myslenia tu jeszcze panuje.
          • glasscraft Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 19:20
            Uwazasz, ze to gdzie sie mieszka jest wyznacznikiem prymitywizmu? Ciekawe...
            • mama-123 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 19:31
              Prymitywizmu nie, ale otwartosci na innosc tak. Podobniez tolerancji.
              • glasscraft Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 19:36
                Bardzo ciekawe... pozwolisz, ze sie nie zgodze. Imo albo sie jest otwartym na innosc I tolerancyjnym, albo nie. Bez wzgledu na to, skad sie jest I gdzie sie aktualnie mieszka.
                • yumemi Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 19:54

> Bardzo ciekawe... pozwolisz, ze sie nie zgodze. Imo albo sie jest otwartym na i
                  > nnosc I tolerancyjnym, albo nie. Bez wzgledu na to, skad sie jest I gdzie sie a
                  > ktualnie mieszka.

Dokladnie..
                  • mama-123 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 20:18
                    Ja mysle jednak, ze doswiadczenia nas otwieraja, podroze ksztalca.
                    Ta osoba rowniez zobaczy, ze mozna zyc inaczej niz w Polsce. Myslec inaczej.
                    • glasscraft Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 20:45
                      A co ma z czymkolwiek wspolnego zycie w PL? Kazdy przyjezdzajacy z Polski to nietolerancyjny homofob/rasista/wstaw dowolne? I kazdy mieszkajacy w PL tak samo mysli I ma zawezone horyzonty umyslowe, a jak sie w UK pojawi, to nagle splynie na niego poczucie tolerancji, otwartosci na innosc I akceptacja innego stylu zycia? Podroze ksztalca I otwieraja, tylko ze trzeba chyba miec gotowosc na otwarcie, zeby :-) sie otworzyc. Czyli trzeba chciec np zobaczyc Szkocje, a nie oceniac ja przez pryzmat uczestnictwa w mszy. Zaakceptowac, ze ludzie zyja tak, jak chca bez oceny, czy to lepiej czy gorzej.
                      • najma78 Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 21:48
                        Czytalam te wypociny i odnioslam wrazenie ze autor(autorzy?) Szkocje to zna z opowiesci i to glownie tych ktorzy ktorzy 'pegs' myla z 'bags' bo nawet im do glowy nie przyjdzie ze do tego co robia torby potrzebne nie sa, no ale w koncu gdy Szkot nie wie co zrobic to dzwoni do Polaka. Ciekawe do kogo dzwonil zanim sie Polacy w Szkocji pojawili no bo chyba nie do muzulmanina?
                        Zarozumialstwo, homofobia, ciasnota umyslowa, jakas mutacja dewocji...brr generalnie szkoda czasu na bzdury
          • ilonka45 Re: Ciekawy blog - emigracja 24.07.14, 17:59
            "> No ten czlowiek wlasnie zdaje sie odkrywa Anglie. Z czasem sie zmieni. Moze sam
            > siebie nie pozna gdzie byl, a gdzie bedzie"

Skad masz taka pewnosc, ze sie zmieni? I nie zgadzam sie z tym, ze on odkrywa cokolwiek, on krytykuje wszystko co nie katolickie, nazywa 16 letnia dziewczyne morderczynia.... O jakim etapie piszesz??? Z takim podejsciem pelnym pogardy i nienawisci do innosci? Obrzydliwosc.. good riddance, krzyzyk na droge.....
    • plain-vanilla Re: Ciekawy blog - emigracja 23.07.14, 23:09
      Przeczytalam kilka wpisow z ciekawosci. Bledy ortograficzne, gramatyczne, literowki. Merytorycznie dla mnie niczego nie ma ciekawego. Autor naiwnie patrzy na swiat. Ostatni wpis, jaki przeczytalam to o Europie, ktora umrze smiercia naturalna I jedynej prawdziwej wierze katolickiej. Autorowi nie wroze szczescia na emigracji. Najlepiej, zeby jak najszybciej ze zgnilego Zachodu uciekal. Juz Rzymianie wiedzieli najlepiej: "Pecunia non olet".
      • tisz Re: Ciekawy blog - emigracja 25.07.14, 18:58
        Weszlam, sprawdzilam i po kilku wpisach nie chce sie dalej czytac.. Zgagam sie z powyzszymi. Nie moja tematyka, w ogole, ale blogi sa po to by pisac nawet o "d.pie marynie". Moze sie komus podoba.. nie wiem.. nie mi. Mam kilka ulubionych blogow, glownie o podrozach i gotowaniu.

Ten nie jest godny polecenia. Moze mozecie polecic cos co warto poczytac? :)
    • carmelaxxx Re: Ciekawy blog - emigracja 26.07.14, 10:21
      racja, marudzenie do potegi. W dodatku gdy polakow na swiecie sa tysiace i wszedzie mozna spotkac rodaka taki blog nic nie wnosi ciekawego dla nikogo. No chyba ze autorowi jakos lzej na duszy jak pisze taie pierdoly.
    • zyczliwy0 Re: Ciekawy blog - emigracja 26.07.14, 17:43
      Zenujaco przerazajacy!!! Polski katolicki fanatyk wyrwal sie z Polski i ubolewa nad bezbozna Europa!! Brrrrr....
      • ilonka45 Re: Ciekawy blog - emigracja 28.07.14, 10:33
        zyczliwy0 napisała:

> Zenujaco przerazajacy!!! Polski katolicki fanatyk wyrwal sie z Polski i ubolewa
        > nad bezbozna Europa!! Brrrrr....

Zeby tylko ubolewal... oskarza dziewczyne o morderstwa.
    • jaleo Re: Ciekawy blog - emigracja 28.07.14, 10:44
      <<Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił: "Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszuści, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik. 12 Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam". 13 Natomiast celnik stał z daleka i nie śmiał nawet oczu wznieść ku niebu, lecz bił się w piersi i mówił: "Boże, miej litość dla mnie, grzesznika!" 14 Powiadam wam: Ten odszedł do domu usprawiedliwiony, nie tamten1. Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się uniża, będzie wywyższony».
      Lukasz 18; 11-14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka